Herşey sene başında #12Ayda12Gezi yapacak mıyız sorusu ile başlamıştı, hatırladınız mı?

Şöyle bir bakalım nerelerdeyiz?

Ocak 2016

İsviçre’de kayak sezonu olduğundan, Ocak ayındaki gezimiz de dağa olmuş: Brunni, Alpthal‘a. Şimdi düşününce ‘Daha 9 ay önce miymiş o gezi?’ diyorum gerçekten de. Beliz kar sevmeyen bir bebek, Alaz kayak dersi istemeyen bir küçük çocuk. Ben uykusuz, yorgun…

Gezinin ayrıntıları burada.

Şubat 2016

İsviçre’de kış dememiş, güneşli günler görmüşüz inanır mısınız? Çok sevdiğimiz parklara da gitmişiz, Avusturya’ya kayak tatiline de, Zürih’in çocuklar için en güzel yerlerinden biri hayvanat bahçesine de!

Pegasus Magazini için önerdiğim Blatterwiese ve China Garden parkı için buraya buyrun.

Yine Pegasus Magazini için önerdiğim çocukla Zürih aktivitelerinden bir yer, Zürih Zoo yazım için de böyle buyrun.

Şubat ayında yılın ilk yurtdışı gezisini Avusturya’ya Buchau bölgesine yaptık. Çocuk dostu otelleri tanıyıp sevdiğimiz harika bir tatildi. Ayrıntılar şurada. Beliz ne kadar küçük değil mi?

Mart 2016

Baharın geldiği ilk günler Zürih civarındaymışız. Ay sonu ise yılın ilk Türkiye seyahatini yaptık.

Hayatımda ilk kez bir kaktüs serası gezdim. Bu bahçeyi Alaz’ın okulu sayesinde öğrendik, ayrıntılar bu linkte.

Ay sonunda ilk kez Beliz’i alıp Türkiye’ye gittim. Babası ve Alaz birkaç gün sonra geldiler. Biz Beliz ile Burhaniye, Edremit gezinip İstanbul’a döndük. Sonra da çocuklu hayatta, kadın kadına ilk tatilimi Sapanca’da yaptım. Otel ve masaj ile ilgili ayrıntılar, hepsi burada.

Nisan 2016

Nisan’da amacımız bir Avrupa gezisi planlamaktı; fakat evdeki hesap çarşıya uymayınca biz de ılık bir yerlere kaçalım istedik.

Biraz deniz tatili olsun, biraz kültür olsun, ılık da olsun dedik ve İspanya’ya kaçtık; Mayorka Adası’na. Çok da güzeldi, kesinlikle öneririm. İnanmazsanız buradan okuyun

İsviçre içinde birkaç gezi daha yaptık; ama onları bloga yazmamışım ve unuttum gitti…

Mayıs 2016

Mayıs ayında Mayorka dönüşü sürekli çamaşır yıkadım ve yaz tatilini planladım diye hatırlıyorum. Yine de günü birlik birkaç gezi yapmaya fırsatımız oldu.

Luzern Taşıt Müzesi’ne gittik. Bundan da Pegasus Magazin’de bahsetmiştim. Çocuklar tüm gün kendilerini kaybediyorlar bu müzede; ama neyse ki kapanış saati var. Biz de Luzern’in müthiş köprüsünde, Kappelbrücke’de, yürüyebildik bu sayede.

İsviçre’deki hafta sonu gezilerimiz devam etti. Lützelsee ve baharda coşan Berschner şelalesi de bunlardan biriydi.

Haziran 2016

İlk hafta sonu İstanbul’a kaçtık. Sadece 2 gecelik kısa bir gezi oldu. Fenerbahçe Parkı’ndaki fotoğrafları sadece Instagram’dan paylaştım sanıyorum.

İlk değil çok kez gittiğimiz ve yine Pegasus Magazin için önerdiğim Zürih’in başka muhteşem bir parkı ve Viaduct’teki butik dükkanları ile Josefwiese yazım da blogda.

Temmuz 2016

Okulun yaz tatili başladı Temmuz’da. İlk durağımız Burhaniye sahilleri yani Ören oldu. Sonrasında İzmir’de ve yakın köylerinde harika birkaç gün geçirdik. Bloga henüz yazmamış olmam ne acı!

Kuşadası’nda devam ettik aile tatiline henüz Temmuz ayı bitmeden. Instagram hesabında birçok fotoğraflarımız mevcut.

Ağustos 2016

Tam gaz seyahatlerin devam ettiği bir ay oldu. Kuşadası ardından Edremit, sonrasında İstanbul ve Antalya yolculukları yaptık. Ballandırarak anlattığım Olympos kampımız blogda.

Antalya’dan araç kiralayıp geze geze Bodrum’a vardık. Her yaz en az bir kez olmazsa olmaz Bodrum bizim için. Bu sene de öyle oldu…

Sonrasında Zürih’e geri döndük tabii… Döner dönmez de Limmat Nehri’nde yüzdük, Flumserberg dağına çıkıp yürüyüş yaptık Ağustos ayı bitmeden!

Eylül 2016

Sonbaharda ayrı bir güzel İsviçre’de yürüyüşlere devam ettik; Elm Hayvanlar Alemi yürüyüşüne misafirlerimizi götürdük ikinci kez.

Ay sonunda Bodrum’a ve oradan da Datça’ya geçtik blogda anlattım. Nasıl huzurlu bir mevsimdi anlatamam… Keşke okul tatilleri Eylül’e dek uzasa!

Ekim 2016

Ekim ayı da uçakta yolculukla başladı tabii. Bodrum’dan Zürih’e döndük ilk olarak.

Epeydir aklımızda olan bir seyahati de gerçekleştirebildik, Schwarzwald, Kara Orman.

Almanya’nın güneyindeki birkaç güzel yeri de görebildik bu sayede. Freiburg şehri ve diğer yazıları yavaş yavaş blogda yerini alıyor.


Kasım 2016 

Devam edecek…

NOT:

Film şeridi gibi geçti gözümün önünden koca bir sene!

Bakıyorum da #12Ayda12Gezi iyi gidiyor. Hatta 12 geziden çok daha fazlasını gerçekleştirmişiz bu sürede. Siz neler yaptınız?

Yazar

1 Yorum Var

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.