Reşit olmayan bir çocuk veya bebek yurtdışına çıkarken annesi veya babası yanında değilse, sadece ebeveynlerden biri ile yolculuk yapacaksa ne tür izinler almamız gerekir?

 

Bu soru birkaç kez bana sorulunca özetlemek istedim:

  • Noterde çalışan bir arkadaşımızın bu soruya yanıtı şöyle: Reşit olmayan çocuğunuzun yurt dışı çıkışlarında eğer baba sağ ve anneden ayrı ise muvafakatname almak zorundasınız. Çocuğun seyahat etmesine izin verecek çünkü. Aksi takdirde bebeğin veya çocuğun yurt dışına çıkışına izin verilmez. Şayet baba (veya anne) sağ değil ise, velayetin size kaldığını ölüm belgesi ile belgelendirebilirsiniz.
  • Benim durumum: Yurtdışında ikamet ettiğimizden Alaz ile birlikte babası olmadan birçok kez Türkiye’ye gidip geldim. Yanımda muvafakatname yoktu. Hiçbir zaman pasaport kontrol esnasında soran olmadığından sorun yaşamadım. Belki yurtdışında ikamet edenlerden böyle bir belge istenmiyordur.
  • Schengen vizesine başvuran kızkardeşimden: En taze bilgi, geçen ay kızkardeşim bizi ziyaret etmek için Ankara’dan Schengen vizesine başvurdu. Yanında 5 aylık kızını da getireceğinden, ona ayrı pasaport çıkarttığı gibi bir de vizeye başvurdu. Kızkardeşimin eşi onlarla birlikte seyahate çıkmayacaktı. Bu nedenle vize başvuru sırasında bebeğin babasından muvafakatname istediler. Babası noterden bu belgeyi çıkardı ve vize başvurusu esnasında diğer istenilen belgelerle birlikte onu da gönderdiler. Bu belgede, babanın verdiği izinle, kızının anneyle birlikte pasaport çıkarabileceği, vizeye başvurabileceği ve yurtdışına çıkabileceği yazılıymış. Kızkardeşim uçuş günü bu belgeyi de yanına almış; ama yurtdışına çıkarken pasaport kontrolü esnasında belgeyi sormadıklarını söyledi.
Sizin bu konuda deneyimleriniz varsa yorum yazarak bizimle paylaşır mısınız?


GÜNCELLEME:

  • Velayeti annede veya babada olan bir çocuğu yurtdışına çıkartmak

Çocuk, annesi ve babası dışında bir kimseyle yurtdışına çıkacaksa anne ve babası tarafından imzalanmış, noter onaylı muvafakatname gerekir.

Aynı şekilde, ebeveynlerinden biri ile yurtdışına çıkacağı durumda da diğer ebeveyn tarafından imzalanmış, noter onaylı muvafakatname gerekir.

Şayet ebeveynler ayrı ya da boşanmış ve çocuğu yurtdışına götürecek ebeveyn diğer ebeveyne hiçbir şekilde ulaşamıyor ya da muvafakat alamıyor ise, mahkemeden izin alınabileceği gibi boşanan ebeveynler arasında çocukla ilgili anlaşma protokolü varsa, diğer ebeveynin muvafakati olmadan çocuğun velayetine sahip ebeveyn ile 28 gün süreyle yurtdışına çıkabilir.Bu yazıyı da okuyun: Muvafakatname Örneği

***Soru sormadan önce lütfen konu ile ilgili yorumlara göz atın. Sizin durumunuza uygun yanıt verilmiş olabilir. Teşekkürler.


***İsimsiz ya da unknown olarak bırakılan mesajlara yanıt vermeyeceğim. Teşekkürler…

 

Resim: https://www.flickr.com/photos/adavey/
Ek bilgi : http://www.ingiltereyevize.net/bir-cocugu-yurtdisina-cikartmak/
Yazar

207 Yorum Var

  1. Merhaba Gezgin anne:)))

    Bende gezgin bir anne olarak, bu olayları yaşadım. Oğluma ilk pasaportunu çıkartacağımız zaman babası iş amaçlı şehir dışındaydı. Olduğu yerden pasaport çıkartabilmemiz için noterden muvafaktname çıkardı ve postaladı. Emniyetteki memur tabiki belgenin aslını aldı bende fotokopi çektirdim. Dediki fotokopi hiç bir yerde işe yaramaz, her kurum aslını isteyecektir. Zaten vize alırken eşim de yanımızda olduğundan ihtiyacımız kalmadı.

    Bir de pasaport kuyruğuna girdiğimizde oğlumla biz ilk girişi yaptık, eşim arkamızdan geldi. Yani kontrol eden memur babayı yanımızda görmeden geçmemize izin verdi, herhangi bir belge istemedi.

    İyi gezmeler….

    • Yurt dışına çıkışta KKTC, Ukrayna, Gürcistan gibi nüfus cuzdanı ile çıkılan ülkeler hariç, çocuk,anne -cocuk,baba çıkışlarında muafakatname istenmemektedir. İnsanları yanlış bilgilendiriyorlar. Tur şirketleri de yanlış bilgilendirmektedir.

    • Bu konuyla ilgili bilgiyi nereden alabiliriz? Muvafakatnameye ihtiyaç olmadığı kesin bilgi mi? Cevaplarsaniz sevinirim

      • Aylin korkmaz değirmenci Reply

        Anne olarak velayet hakkına tek olarak sahipseniz eğer ortak velayet değilse çocuk ana yasanin 338 . Maddesine göre baba muafakatine bağlı değildir çocuk anne ile yurt dışına çıkış yapabilir.

    • Merhaba.ben babayim.su anda Gürcistan tiflisdeyim.esim trabzonda.cocuk anne ile beraber.gurcistan tiflise gelebilmeleri icin vekalet gerekmiyormus.yorumlarda boyle yaziyor.annesi kizimi gurcistan tiflise getirebilirmi vekalet olmadan.tesekkur ederim

    • HAVAALANI PASAPORT BİRİMİNİ ARAYIP SORUN. İNTERNETTE YANLIŞ BİLGİ DOLAŞMAKTADIR. MUVAFFAKATNAME PASAPORT İÇİN GEREKLİDİR ANNE VEYA BABA YOKSA YANLARINDA. İKİSİ VARSA GEREKMİYOR NUFÜSTA PASAPORT BİRİMİ ANNE BABANIN İMZASINI ALIKYOR MUVAFFAKATNAME VERİLMİŞ OLUYOR BÖYLECE. SADECE NUFUS CÜZDANI İLE ÇIKILAN UKRAYNA, GÜRCİSTAN, KIBRIS İÇİN YALNIZ ANNE YADA BABA İLE GİDEN ÇOCUK İÇİN MUVAFFAKATNAME İSTENİYOR KESİN OLARAK. DİĞER PASAPORTLA GİDİLEN YERDE İSTENMİYOR SABHHA GÖKÇEN PASAPORT BİRİMİ İN SÖYLEDİĞİ BU ŞEKİLDEDİR.

  2. Esim ile ayriyiz ve cocuklar dahil herkes ingoliz vatandasi ve su an karimin cocuklarla birlikte ingiltereye kacma riski var nu konuda hangi ilgili makamlara basvurmam lazim veya bensiz cikis yaparlarmi tesekkutler

    • Merhaba, bu konuyu bir boşanma avukatı ile konuşmanız daha doğru olur. Tecrübelerime göre ben eşim yanımızda olmadan çocuklarla ülke dışına çıkabiliyorum. Boşanma durumunda nasıl olur bir fikrim yok açıkçası. İyi şanslar!

    • Bi sey sorucam. Lutfen yardim edin. Ben türkiyede yaşiyorum ve azeri vatandaşıyım. Eşimle evli değilim ve 3 çocuğum var. Çocuklar babasının soyadında. Ben çocukları azerbaycana götürmek istiyorum. Çocukların azeri pasaportları var. Havalanında çocukların çıkışı için baba izni gerekir mi?

    • Merhabalar.ogulum 13 yasinda pasaportu var.yalniz turkhiyeden tiflisa ucabilirm?sorun olmazm?muvafakatname artik gerekmiyor dimi?

    • Merhaba nolur cevab ben yurtdisindan kendi ulkeme donuyorum ama ablamla vekalet im yok kendu ulkeme ablamla gide bilirmiyim

  3. merhaba,
    10 yaşındaki oğluma pasaport çıkartmak için ayrı olduğumuz babasından izin almamız gerekir mi??
    velayeti bende..

    • Bende ayni durumdayim oglumu yanimda goturmek istiyorum.ama oglumun babasi turkiyede ben ikinci evliligimi yaptim.velayeti bende oglumuda yanimda goturucem orada okula falan gidebilirmi.bnm oglum?

    • Velayeti sizde olsa da babasının izni olduğuna dair bir belge yurtdışına çıkarken işinize yarayabilir bence. Elbette okula gidebilir.

    • Merhaba, ayrı değiliz hala evliyiz ama kızımla yurtdışına çıkacağım babası gelmeyecek. toplu vize alındığı için muvafakatname çıkmadı… vizeler ok. çıkış esnasında şart mı hala muvafakatname veya çıkış esnasında baba da yanımızda olsa olur mu?

    • Merhaba, sizin konunuza benzeyen bir olayı 2 yıldır bizde yaşıyoruz.
      Biz ailece Hollanda ve Türk vatandaşıyız, eşim ailesini ziyaret için hollandaya gitti, giderken eşimden hiç bi şey istemediler fakat dönüşte Hollanda polisi eşimin Türkiye’ye geri dönmesi için babanın izni olması gerektiğini söylediler, eşim böyle bir uygulamadan haberimiz olmadığını bildirdi ve uçağın kalkış saatinin geldiğini söyledi, polis ise babayla görüşmeden uçağa gidemeyeceklerini söyledi
      En sonunda beni tlf la arama fikrini kabul ettiler, konuşmadan sonra ancak Türkiye’ye geri dönebildiler.
      Sonraki yıl aynı sorunu yaşamamak için noterden muvafakatname aldım ve öyle yolladım, dönüşte tekrar polis engeline takıldılar bu seferki bahaneleri vekaletnamenin Türkçe olmasıydı zira kendilerinin bu kağıttan bir şey anlamadıklarını ifade ettiler, bu defada Allah’tan orda çalışan bir Türk polisini çağırıp belgeyi ona okuttular, oda izin belgesi olduğunu söyleyince yurda dönmelerine izin verdiler, bi dahaki sefere hem muvafakatname alacam hemde yeminli tercüme ettirecem
      Umarım bu seferde sorun yapmazlar 🙂
      Biraz uzun oldu kusura bakmayın herkese iyi yolculuklar

  4. Eşim ve ben Türk vatandaşıyım kızım alman vatandaşı türkiyeye tatile çıkmak istiyoruz kızıma sadece seyahat pasaportu (reisepass) verdiler. Bu Türkiye'ye giriş çıkış için yeterli mi

  5. Merhaba,çocuğumun velayeti bende, yurtdışına gezi amaçlı çıkış için bile baba izin de vermiyor,muvaffakatname de vermiyor..kendisi yabancı uyruklu biriyle evli ve istediği zaman istediği yere gidebiliyor..fakat benim ve çocuğumun özgürlüğü kısıtlanıyor..Bu konuda yeni bir düzenleme olduğunu, muvaffakatnameye gerek olmadığını duydum, doğru mu acaba ?

    • Yanlış duymuşsnuz, 18 yaşına kadar çıkamaz eğer babası izin vermezse, velayet sizde de olsa kaçırma riskine karşı uluslararası anlaşmalara göre her ülkede aynı uygulama mevcuttur ve değiştirilmesi gündemde değildir.

    • Kaçıtma riski mantığı çok saçma, adresim belli olacak yurtdışında.. Başka ülkede gizli yaşamak mümkün mü?! Ben çocuğumla kaçırmak bir yana , gezmeye gidemezken,eski eşim özgürlüğümüzü kısıtlıyor ! Üşke dışına çıkamıyorum çocuğumla!!!Var mı böyle bir adalet ? Nice mağdur anneler ve babalar vardır kimbilir..Bu konuyla ilgili bir düzenleme gerekli acilen !

    • önce babaya vize için izin vermesi için ihtarname çekiniz, ihtarnameye olumlu olarak cevap vermez ise bulunduğunuz yer aile mahkemesinden vize için izin verilmesi talepli bir tedbir davası açınız,

    • eşimden ayrıldım.kızımın velayeti bende.geçen şubat ayında kızımla italyaya gittim. hiç kimse de gümrrükte bana muvaffakatname falan sormadı

  6. Pasaport çıkarttım fakat muvaffakatname olmadan vize başvurusunda bulunamıyorum.. vize alabilmek için başka bir çıkar yol var mıdır acaba ?
    Mahkeme yolu var ama o da masraf ve zaman gerektiren bir konu..

    • Üzgünüm bu konuda yardımcı olamayacağım. Bir vize şirketi ve avukatla konuşmanızı tavsiye edebilirim ancak. Kolay gelsin.
      Sevgiler!

      • Merhaba ben kızım 7 yaşında Türkiye de göç idaresine baş vurduk iptal geldi iptal bize tebligat belgesi verdi 10 gün içinde çikiş yapmamız gerekyor Çocuk vilayeti bende Yurt dişina çıkiş giriş yaptırabilirmiyim

  7. mrb ingiltereye eşim ve ben birde çocuğumuz da çıkacağız muvafakatname istenirmi acaba konsolosluktan bilen varsa cvp ltfn

  8. İyi akşamlar, nisan ayında Almanyaya gideceğiz, ben, eşim ve kızım. Bizimde Muvafakatname çıkartmamız şartmı vize başvurusu için ? İdata yı arayıp sorduk ailece çıkacaksanız gerek yok dedi ama acaba son dakika bir süpriz olurmu diyede korkmuyor değiliz, randevumuz cumartesi günü git gel yapmakta istemiyoruz. Çok teşekkürler şimdiden cevabınız için

  9. çocuklarımın pasaportları var almanyaya eşim olmadan çıkış yapmak için izin belgesi gerekiyor mu

  10. Benimde bir sorum olacak gezgin anne ben kızım la birlikte kibirisa tatile gitcez Babamız gelmeyi dusunmuyo benim izin kağıdı almam için nereye başvurmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar. ..

    • Merhaba ben 9 aylik kizima pasaport cikartacagim muvafakatname isteniyormus fakat yurt dışında baba anne çocuk birlikte gidilecek. Pasaport çıkarma sırasında eksik belge olurmu

  11. Kızım 12 yaşında Yeşil Pasaportu mevcut. Halası ile birlikte Yurt dışına Haziran ayında 1 hafta çıkacaklar. Hangi belgeyi ve nereden almam gerekli? Saygılarımla

    • Merhabalar benim 21 aylik Istanbul da yasiyoruz ben ozbek vatandasiyim antalyaya tatile gidiyoruz esim arabayala gidiyor ben ve kizim ucakla gidiyorum havalananda bi sorun olurmu acaba

  12. Merhabalar esim ve kizim gürcü vatandasi ben türk vatandasiyim esim kizimla birlikte kendi ülkesine dönüs yaoarken sikinti cikar mi ve 2 aydirda vizesi gecti cezayi ödemeden kendi ülkesine gecebilir mi

  13. Merhabalar esim ve kizim gürcü vatandasi ben türk vatandasiyim esim kizimla birlikte kendi ülkesine dönüs yaoarken sikinti cikar mi ve 2 aydirda vizesi gecti cezayi ödemeden kendi ülkesine gecebilir mi

  14. merhaba eşim rus vatandaşi ben türk vatandaşiyim 2013 yılında türkiyede evlendik ve hemen eşim ile gittik rusyaya ben rusyada vatandaşlık ve oturma izni alamadım ve geldim türkiyeye ve çoçuğum oldu çoçuğum 2 yaşinda ve rusyada doğdu çoçuğumun paspaortu yok ve türk vatandaşi değil diye düşünüyorum kimliğide yok sadece hastanede doğduğuna dahil belge var ve ben istiyorum eşim ve çoçuğum gelsin türkiyeye sonsuza kadar türkiyede yanımda kalsınlar bunun için bilet ve pasaport için para gönderdim eşim korkuyor bana dediki çoçuğun türkiye gelmesi için izin belgesimi veya bir onaymı gerekli ben bu konuları hayatımda görmedim bilmiyorum ve sadece bilet ve pasapot parası gönderdim bu şekilde çoçuğum ve eşim sıkıntı çekmeden gelebilirlermi türkiyeye ve çoçuğum türk vatandaşi olabilirmi lütfen bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim 2 yıl oldu çoçuğum burnumda tütüyor teşekürler

    • Merhaba kardeşim,
      Çocuğunuz Türk Vatandaşlığı'nı doğumla kazanmıştır. ( http://www.nvi.gov.tr/Hizmetler/Vatandaslik,Turk_Vatandaslinin_Dogumla_Kazanilmasi.html ) Eşiniz ve çocuğunuz Türkiye'ye gelince, İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gidip çocuğunuzun T.C. kimliğini çıkartırsınız. Çocuğunuzun "свидетелство рождения"(svidetelstvo rozhdeniya-doğum belgesi) olduğunu varsayıyorum ve bu doğum belgesinde cocuğun baba adı sizin adınız ve soyadı sizin soyadınız yazıyordur. Eşinizin bu belgeyle ЗАГС(ZAGS)Nüfus Müdürlüğü'ne başvurup çocuğunuz için Pasaport(Zagran(Uluslararsı) Pasaport) alabilir. (Düşük bir ihtimal Evlilik Cüzdanınızın aslı ve Rusya'da yapılmış tercümesi talep edilebilir. Yine çok düşük bir ihtimalde olsa Rus pasaport memuru, çocuğun babası olarak sizinde başvuru anında anında hazır olmanızı isteyebilir.) Daha sonra pasaport hazırlanırken eşiniz yine çocuğun doğum belgesi(свидетелство рождения) ile şehir ya da bölge ЗАГС(ZAGS)Nüfus Müdürlüğü'ne gidip bu belgeye Rus makamlarınca "Apostil" uygulamalıdır.(Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir.) Çocuğun pasaportu hazır olunca; eşinizin ve çocuğunuzun pasaportları ve çocuğununuz Apostil uygulanmış doğum belgesiyle brlikte Türkiye'ye giriş yaparlar. Daha sonra Apostil uygulanmış doğum belgesini yeminli tercümana götürüp, bilgilerin ve apostilin tercümesini yaptırınız ve tercümeyi noterden tasdik ettiriniz. Doğum belgesinin Noter tasdikli tercümesi, bu evrakın aslı ve Evlilik Cüzdanı'nız ile birlikte İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gidip çocuğunuzun T.C. kimliğini kısa sürede çıkartabilirsiniz. Ailenizle Türkiye'de yaşamak için yapmanız gereken, T.C. vatandaşı ile evlilikten doğan "AİLE İKAMET İZNİ"ni eşiniz adına temin etmenizdir. Bunun için bulunduğunuz şehirde ki T.C. Göç İdaresi İl Müdürlüklerinden bilgi alabilirsiniz. Ayrıca şu resmi web sitelerinden de yararlanabilirsiniz. ( http://www.goc.gov.tr/icerik3/il-mudurlukleri-iletisim-bilgileri_362_371_5769 ) ( https://e-ikamet.goc.gov.tr/Ikamet/IstenenBelgeler ) ( http://www.goc.gov.tr/Main/ ) Yüce Allah sizleri kavuştursun ve mutluluklar nasip etin. Saygılarımla.

  15. Merhaba. 17 yaşındayım bir ay sonra ebeveylerım olmadan kanada'ya gideceğim. Vizelerim herşeyim tamam. Sorum şu vizede zaten muvafakatname istediler, uçuşumda tekrar isterler mi?

    • İSTEMEZLER PANPA RAHAT OL. ÖNEMLİ OLAN VİZE. ZATEN SADECE VİZE ALIRKEN SORULUYOR. MUVAFFAKATNAME 1 YIL GEÇERLİDİR. EĞER Kİ OLMASAYDI VİZEYİ ALAMAZDIN ZATEN. MANTIK BU.

    • Merhaba süresiz muvafakat olur mu acaba velayeti bende olan oğlumla aile birleşimi almanyaya gitmek istiyorum eski eşim 1 yıl muvafakat verdi süre bitince oğluma ne olacak almanyada sıkıntı olur mu

  16. Merhaba. 17 yaşındayım bir ay sonra ebeveylerım olmadan kanada'ya gideceğim. Vizelerim herşeyim tamam. Sorum şu vizede zaten muvafakatname istediler, uçuşumda tekrar isterler mi?

  17. merhabalar.
    oğlum dedesi ve anneannesi ile yurtiçi seyahat edecekler. ancak bilet satan şirket anne ve babanın havaalanına gelip imza atması gerekiyor demiş. bunu yapacağız ama araştırmalarıma göre muvafakatname gerekli olduğunu öğrendim. muvafakatname yurtiçi uçuşlarda da geçerli mi? muvafakatnameyi noterden almak için hem annenin hem babanın olmasımı gerekli. babası notere gelmeden sadece kendim alabilir miyim? lütfen çok acil dönüş yapar mısınız?

    • Merhaba,
      Yurtiçi uçuşlar için muvafakatname gerektiğini bilmiyordum. Bir notere sorarsanız daha çabuk ve doğru yanıt alabilirsiniz.

    • Ben halamın oğlu ile birlikte oğlumu başka bir ile seyahate gönderdim sorun olmadı uçak biletini internet üzerinden aldım sonra da telefonla aracılık hizmetlerini arayıp koltuklarını yan yana getirdim hiç bir şekilde muvafakatname ya da izin konusu açılmadı.. yurt dışı için benim de bir sorum olacak kanadaya gideceğim oğlumla beraber, çocuğumun velayeti bende babası yargıda kesilmiş cezaları dolayısıyla kaçak ve yasal olmayan yollarla yurt dışına kaçtı. Yani kendisine ulaşmak mümkün değil muvafakatname için.. Pasaport vize ve yurt dışına çıkış aşamalarında sorun yaşamamak için ne yapmalıyım ? Konuya vakıf deneyimi olan varsa açıklayıcı bir cevap rica ediyorum…

  18. Benim cocugum Türkiye dogumlu lakin esim Fad vatandasi ayrica esimin Turk vatandasligida var ayni sekilde cocugun Fas vadandasligida var yurtdisi cikista mukavemetnameye gerek varmi

    • Sizin durumunuzda olmaması gerek, ben o şekilde tek başıma çıktım yurtdışına hep, fakat tabii uzman da değilim.

    • Baba Fas vatandaşı olduğu için yeni doğan çocuk otomatik olarak vatandaş oluyor sanırım, çünkü bende Hollanda vatandaşıyım ve yeni doğan çocuklarıma otomatik olarak vatandaşlık verildi

    • Merhaba benim eşim Rusyada ve önümüzdeki 1 yılda orda olacak ben 10 yaşındaki kızımla 1 aylık Almanyaya gitmek istiyoruz baba burda olmadığından muvaffakatname de cıkartamam. Eşim gitmeden once bana süresiz sınirsiz noterden yetki verdi ama belgeyi 2 yil once vermisti 6 ay icinde verilmiş olması gerekiyormuş eski diyip kabul etmiyorlar idata da bu belgenin sart olduğunu söyledi bu konuda yapabileceğim bir şey varmı yardım rica ediyorum.

  19. Merhaba rahatsız ettiğim için özür dilerim ben 14 yaşındayım ve bu ağustosta makedonyaya gitmek istiyorum dedemlerle ve kuzenimle arabayla gidiceğiz ama bana vize zorunlumu ya da ben nasıl gidebilirim makedonyayı görmek çok istiyorum hayallerimden biri benim oraya gitmem için neler lazım ?

  20. Merhaba. Ben Gurcistan vatandasiyim esim turk vatandasi. Kizim da Turkiyede dogfu ve turk vatandasi oldu. Ben Azerbaycana ve Gurcistana gedecem kizimla. Sorum su: muvafakatname alirken belirtmem lazimmi hangi ulkelere gidib doneceyimi? Azerbaycandan Gurcistana gececem ve orda sinirda gecerli olacakmi bu belge bir de hangi dilde veriliyor?

  21. Eşim ve kızım yeşil pasaport aldı muvafakatname verdim ben yanlarında olmayacağım acaba havaalanında belge isterlermi

  22. iyi günler.. yakın bir zamanda yunanistan'ın Samos adasına tatil planım var, fakat noter den muvafakatname almam lazım. bunun ücreti ne kadar ve pahalı ise internet den okuduğum bilgilere göre emniyet den alınabiliyor ücretsiz olarak… bu belge emniyet den nasıl alınabiliyor?

  23. merhaba, eşim cezayir vatandaşı ve Türkiye'de ikamet ediyor.iki ay sonra bebeğimizle beraber Cezayire tatile gidecek.
    1.cezayir konsolosluğundan sadece bebek için vize mi alınacak şimdi?(evliliği cezayir makamlarına da bildirmedik henüz)

  24. Merhaba yeni boşandım 4 yaşındaki kızım ın velayeti bende tekrar evlenicem ve Almanyaya yerleşicem kızım olmadan asla gidemem babası da izin vermicektir bu konuda nasıl bi yol alabilirim

    • Merhaba beni duyan var mı acaba. Siz naptınız almanyaya sorunsuz gidebildiniz mi? Bende sizle aynı durumdayım lütfen yardımcı olun

  25. Merhaba yeni boşandım 4 yaşındaki kızım ın velayeti bende tekrar evlenicem ve Almanyaya yerleşicem kızım olmadan asla gidemem babası da izin vermicektir bu konuda nasıl bi yol alabilirim

  26. Merhaba yeni boşandım 4 yaşındaki kızım ın velayeti bende tekrar evlenicem ve Almanyaya yerleşicem kızım olmadan asla gidemem babası da izin vermicektir bu konuda nasıl bi yol alabilirim

  27. Merhaba biz eşimle ayrı değiliz.ben çifte vatandasim belcıka. Kızımda ankara da dogdu ama ona da belcıka pasaportu aldık burdan..ikimiZ ailemin yanina tatile gdcgz.babasi ankara da bu sene bizimle gelemiyor.havaalanında polisler sorun yasanır mı?

  28. İyi günler Biz ailecek Baküye gitmeyi planlıyoruz Ben çifte vatandaşım giderken eşim yanımda olacak ama o erken dönüş yapacak işleri dolayısıyla Ben çocuklarımla yalnız dönücem Bu bir sorun teşkil eder mi başka bir ülke bizden babanın izni olan bir belge isteye bilir mi dönüş için Bizim nikahimiz var çocuklarim eşim Türk vatandaşı Lütfen bir bilgi verir misiniz

  29. Merhabalar. Bir buçuk yaşında bir kızım var. Babası cezaevinde. Bu belge olmadan kanada ya gidebilir miyiz? Bir de vergi borcu olanlar yurt dışına çıkamıyorlar mi?

  30. Merhabalar. Bir buçuk yaşında bir kızım var. Babası cezaevinde. Bu belge olmadan kanada ya gidebilir miyiz? Bir de vergi borcu olanlar yurt dışına çıkamıyorlar mi?

  31. Merhaba ben amerikadayim. Esim ve cocuklarim Turkiyede. Esim ve cocuklar abd'ye gelmek istiyor. O yuzden yurtdisina cikarken muvafaktname gerekiyor mu? Gerekiyorsa konsolosluklardan bu belgeyi alabilir miyim?

  32. Merhaba yegenim benimle londraya geldi muhafakatname almistik sindi donuyoruz ama ben muhafakatname yi evde unuttum turkiye ye giriste bir sorun cikarmi? Tesekkur ederim

  33. Ben Azerbeycan vatandaşı oglum 2 aylık bebek turk vatandaşı babası da türk onun ızın belgesi olmadan Azerbeycana götüre bılırmıyım

  34. Merhaba avusturyada yasiyorum 6aylik bir bebegim var esimle evliyiz ama ayri yasiyoruz henuz bosanmadik kizimin pasaportu icin imza vermiyor bu vizesinde sorun olur mu ve baska pasaportu cikarmanin hic bir yolu yokmu yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkurler.

  35. Merhabalar
    Bosanmamiza ragmen vekalet davasi yeni acildi cocuklarimda 2yildir benimle yasiyor ama ben 2haftaligina tr ye izne cocuklarim.ile.gitmek istiyorum. Karsi taraf ugrasamam diyip.veya musait degilim.diyerek kesip atarken benim yapmam gerekenler nelerdir. Bir bilgisi olan arkadaslae yardim edebilir mi

  36. Merhaba benim de bir sorum olacak eşimin ilk evliliğinden bir çocuğu var velayeti eşimde biz ikimizde çift vatandasiz ama çocuğu da yapmak istiyoruz ne yapmaliyiz

  37. kardeşim avusturya vatandaşı ile evlendi ve bi çocukları oldu temmuz ayında izne geldiler bi sebeple polislik olup kardeşim polis eşliğinde evden ayrıldı kendi belgelerini tamamladıktan sonra türkiyeye dönecek çocuğuda onun yanında kalması gereken bir sebeple polislik oldular bebeğin sadece pasaportu var kardeşim belgelerini tamamladıktan sonra dönerken bebeğe herhangi bi belge alması gerekli mi yoksa direk seyahat edebilir mibebek acil yardım lütfen

  38. kardeşim avusturya vatandaşı ile evlendi ve bi çocukları oldu temmuz ayında izne geldiler bi sebeple polislik olup kardeşim polis eşliğinde evden ayrıldı kendi belgelerini tamamladıktan sonra türkiyeye dönecek çocuğuda onun yanında kalması gereken bir sebeple polislik oldular bebeğin sadece pasaportu var kardeşim belgelerini tamamladıktan sonra dönerken bebeğe herhangi bi belge alması gerekli mi yoksa direk seyahat edebilir mibebek acil yardım lütfen

  39. merhaba 2 ay önce bi tanıdığımla gürcistana seyahet ettim anne ve babadan noterden vekaletname aldık annem ve babam boşanma aylarındalar bidaha gürcistana gitmek istiyorum ama bu sefer farklı kişi sadece annem vekalet vermesi yeterli olur mu ?

  40. Meraba gezgin anne size bir sorum olucak.benim iki oglum var biri iki yaş dokuz aylık türkiye dogumlu ama azerbaycan vatandaşı kendisi,oturma izni benim eski pasapoftum üzerine yapıştırarak almıştım.az.pasaportu herşeyi var.bir oglum bir yaş üç aylık oda türkiyede doguldu ama oturma izni verilmedi,anne babası azerbeycan vatandaşı oldugumuz için yabancı uyruklu sayılıyomuş azerbaycan dogum belgesi,az kimligi,az.pasaportu gerekiyo.şimdi elimde az.dogum belgesi var.bide buranın hastane çıkışı kaymakamlıktan dogum hakkında belgesi var,ben annesi olarak babasının izin kagıdı olmadan azerbaycana çıkış yapabilirmiyim çocuklarımla.bir sorun olurmu sınırda elimdeki belgeler yeterlimidir
    .acil cevaplaya bilirmisin gezgin anne?

  41. merhaba ben K.K.T.C'e gidicektim 17 yaşındayım herhangi bir belgeye ihtiyacım varmı

  42. bu belge süresiz bir izin mi veriyor yoksa örnegin verecegimiz bir takvim aralıgına göre mi muvafakname çıkıyor.Bilgi vermenizi rica ederim.

  43. Merhaba eşimle boşanmadık ama ayrıyz bi kaç zamandır..oğlumla birlikte belçikaya çıkabilrmiyim vekaletsiZ ikimizde çifte varandaşız ..bidaki ay için düşünüyrm acelede cvp beklyrm

    • Boşanma halimde: Reşit olmayan çocuklarınız için eşinizden muvafakatname almanız gerekir.

      Boşanma yoksa, pasaportları ve çifte vatandaşlıklarını gösteren belgeyle yurtdışına çıkabilirsiniz. Biz hiç bir sorun yaşamadık şimdiye dek.

  44. Slm ben almanyada oturuyorum eşim türkiyede almanyaya gelmeliler olnarin pasaportları yok yeni başvuracaklar bunun için eşimin başvurusu yetiyormu yoksa babadanda vekaletname isterlermi şimdiden teşekkürler

  45. Ha ben çocukları yazmamışım iki tanede çocuğum var teşekkurler

  46. iyi akşamlar benim eşim gürcü vatandaşı türkiyede oturma izni ile ikamet ediyor 4 aylık bir çocuğumuz var işim dolayısıyla ben izin alamıyorum eşimi çocuğumuzla beraber gürcistana göndermek istiyorum tatil için. edindiğim bilgileere göre ben vekalet vermeden çocuğu götüremiyormuş bunun için hangi makamdan hangi belgeyi almalıyım yardımcı olursanız sevinirim

  47. Single mother durumunda kapida vize alacaksak sorun çıkıyor mu ? Kizim 13 yaşında. Tayland kapi vizesi alacagiz,pasaport ta hic sorun çıkmadı fakat vizede muvaffakname sorunu cikar mi merak ediyorum.benim soyadimi taşıyor.Simdiden Teşekkürler

  48. Merhaba oglumla Sirbistan a gidicez vize istemiyor babamizda oraya gelecek sorum şu muvafakatname 6 ay mi gecerli birde gidilecek ülkenin diline tercüme ettirip onaylattirmam gerekli onay gerekiyor ise tekrar babanın imzası lazım olur mu ? Teşekküler

  49. Merhabalar eşimden ayrıldım oğlumla gezi amaçlı Amerika'ya gitmek istiyorum vekaletname bende oğlumun . Buna rağmen muvakatname almam gerekiyor mu noterden .

  50. Merhabalar aslında mağduriyet benim ortağın kendisi sosyal medya ile pek haşır neşir olmadığından ve artık bu işlerle uğraşmaktan yorulup sanırım tamamen teslim olmuş durumda taki 7 aralık gününe kadar ,konuya gelince ,ortağımn 2012 haziran ayında eşinden boşandı çocuğun velayetinide anneye verdiler çocukta şu an 7 yaşında annede çocuğu göstermemek için elinden geleni yaptı ama nafaka almayı ve zamanında yatmayan nafakaları kanuni yoldan istemesininde bildi ve aldıda ama ortağım ne yaptıysa çocuğu göremedi buda yetmezmiş gibi daaha önce kıbrısta 10 yıl ikamet eden anne tekrar çocuğuda alarak kıbrısa taşındı nasıl yaptıysa nasıl becerdiyse artık ve babadan muvafakatname falan alınadan 3 yıldır kıbrısta yaşıyor ve hiç bir şekilde kendisine ve çocuğa ulaşmak mümkün değil zaten ortağımın teslim olması da bu yüzden, kadınlara tanınan inanılmaz haklar ve insanı çileden çıkartan bi dünya prosedür vekalet annenin elindeyse babayı resmen süründürüyor neyse 7 aralık günü nasıl olduysa babaya çocuğunun anneannesi ile yaşadığımız ilçede minibüs durağında olduğunu söylüyorlar ortakda çocuğunu öpüp koklamak ona doyasıya sarılmak için ışık hızı misali minibüs garajına gidiyor minibnüsün içinde çocuğunu görüp ellerini açıp kızım diye sesleniyor ama çocuk sanki bir yabancı görmüş gibi kızım ben baban falan diyor yine ses seda yok kızı anneannesine kaçıyor benim ortak orada eski kayınvalidesine de verip veriştiriyor ve minibüsü ilin girişinde polise şikayet ediyor çocuğumu kaçırıyorlar diye,İL de bi karakola gittik o arada da izmirde imiş annesi oda geldi ama sonuç yine olumsuz hem suçlular hem güçlüler ne çocuğu gösterdiler nede konuşmaya yanaştılar ve artı bunlar benimde akrabam .sonra ne yapabilir diye araştırdık ben ortağa olum senın avukat yokmu falan dedim aramış ama oda pek oralı olmamış anlatışına göre ,gittik savcılığa oda bi avukat bulacaksınız demiş hatta şu anda sen suçlusun demiş 🙁 ben anlayamadım nasıl iştir bu iş ,şimdi anne elinde muvafakatname olmadan bu çocuğu KIBRISA nasıl çıkartabiliyor ? çocuğu göstermemekle suç işlemiyormu ?ben anlayamadım bu durumda olan tüm Anne ve babalara ALLAH ım sabır versin inanın ki çok zor aslında çocuğu cezalandırıyorlar ebebeynler ama farkında değiller

    • Üzüldüm. Umarım ileride daha uygun barışçıl bir yol izlenir. En önemlisi çocuk için anlaşma sağlanmalı.

  51. Merhabalar. 2 yaşında bir kızım var. Kanadaya kız kardeşimin yanına gitmek istiyoruz. Fakat babası hükümlü ve açık cezaevinden kaçtı. Kaçak durumda. Yani muvaffakiyet isteyecek bir muhatap yok. Nasıl halledebilirim bu durumu. Boşanmış değiliz hala yasal anlamda evliyiz.

    • Merhaba,
      Durumunuz biraz karışık. Şayet ebeveynler ayrı ya da boşanmış ve çocuğu yurtdışına götürecek ebeveyn diğer ebeveyne hiçbir şekilde ulaşamıyor ya da muvafakat alamıyor ise, mahkemeden izin alınabileceği gibi boşanan ebeveynler arasında çocukla ilgili anlaşma protokolü varsa, diğer ebeveynin muvafakati olmadan çocuğun velayetine sahip ebeveyn ile 28 gün süreyle yurtdışına çıkabilir.

  52. Babadan ayriyim 2. Evliliğimi yaptim babadan muvakatname aldım yurtdışında yaşamak için şimdi ise babası tehdit ediyor dilekçe yazarım diyor yurtdışına goturemezsin diye böyle durumda ne yapmam gerekiyor

  53. Meraba lutfen bilen cvplasin.ben birazdan esim ve cocugumla kibrisa gidecm.ama donuste esim turkiyeye donmicek.biz havaalanindayken esim bizi ugurlicak .o an yine bi belgeye gerek var mi orda imza atmasi yeterli mi?

  54. Merhaba Ben Almanya'da yaşıyorum, Oğlum 12 yaşında Alman vatandaşı ve Türkiye'de okula gidiyor. İkisinide buraya getirmek istiyorum 2 hafta için. Kayınvalide yeşil pasaport sahibi.Herhangi bir evrak gerekli mi ??

    • OHAL durumu devam ediyor. Buna göre kayınvalideniz evraklarını tamamlamalı. Oğlunuz için belge gerekip gerekmediğini havayolu şirketine sorabilirsiniz.

  55. mrb.ben kıbrısta calısıyorum esşım ve cocuklarım turkıyede yanıma tatıle gelmek ıcın herhangı bır belge ıstenıyormu.

  56. Merhaba ben abimle birlikte Makedonya ya gidecegim. Bunun icin muvafakatname almam gerekir mi veya yazili bir kağıt?

  57. Merhaba…ben kızım çifte vatandaş..hem Türk watandaşı hem Rus vatandaşı…yanlız kızım annesiyle birlikte mart ayında Rusya'ya tatili gidecek..yani kızımdan yine isterlermi muvakatname belgesi…çift vatandaşlardan istemiyormu yani

  58. şey merhaba ben 12 yaşınndayım annem ve babam ayrı değil ilk lez yurt dışına çıkarken yanımda sadece babam olsa yetermi

  59. Bentür türvatandaşıyım çocuklarımda türkvatadaşı eşim gürcü vatandaşı eşim gürcistanda bençocularımlagür cistanagidebilirmi yim bilgisiolanbanayardımetsin

  60. Bentür türvatandaşıyım çocuklarımda türkvatadaşı eşim gürcü vatandaşı eşim gürcistanda bençocularımlagür cistanagidebilirmi yim bilgisiolanbanayardımetsin

  61. iyi günler ben 18 yaşıma girmeme 6 ay kaldı kuzey kıbrısa çıkarken muvafakatname almam gerkirmi?

  62. Eşimle evliyim ayrılık yok fakat eşim Ukrayna vatandaşı ama Türkiye'de oturma izninde var eşim le 3 aylık bebeğim yurt dışına çıkabilirmi veya hangi evraklar lazım

  63. Merhaba Ben 17 yaşındayım.Bir arkadaşım la birlikte Dubaiye gitmek.istiyoruz ancak benim annem ve babam ayrı velayetim annemde ama ben suanda babamla birlikte yasiyorum.Annem ise baska sehirde ben vize ve passaport islerini babamla halletsem olurmu? Velayet annemde ama babamla gitsem halledilir mi acaba?Annem baska sehirden nasıl muvafakatname alacakki

  64. Merhaba bir sorum olcak. Ben her sene mecburiyetten Fransaya gidiyorum yaza dogumum olcak ve seneye bebegimle gitmek istiyorum ona da mecbur pasaport cikarmak zorundamiyim yoksa sadece esimden muvafakatname yeterli mi ?

  65. merhaba..

    biz urtdisinda yasiyoruz vatandasligimiz yok fakat oturum iznimiz var. tr de dogum yapacagim donuste esim olmadan donecegim.. bunun icin bu belge gerekli mi? gerekliyse babanin imzasi mi gerekiyor yani baba mi almali bu belgeyi yoksa anne mi?

  66. merhaba eşim Kırgızistan vatandaşı ve bir oğlumuz var 7 aylık Kırgızistana gidecegiz ve oglumuz 2 3 ay orda kalacak biz dönecegiz oglum annane ve dedesiyle gelecek sınır kapısında bir sorun olurmu acaba yada yapmamız gereken birsey varmı

  67. Merhabalar ben 3 yila yakin bir suredir kanadada yasiyorum. Esim iki oglumla beraber.aralik ayinda ucbucuk ayligina turkiyeye tatil icin geldim cocuklarimla.16 martta kanadaya yasadigim yere yani esimin yanina dommek uzere istanbul airporta gittim.fakat alti yasindaki oglumun pasaport tarihi eylul ayinda dolmus.aslinda biliyordum ve bunkonu ile ilgili bilgi almak uzere kanada kons.gittim.fakat bizim orada oturma kartlarimiz oldugunu..oturum izni oldugunu pasaportu degistirmeme gerek olmadigini soylediler:((ve sikintili gunlerim bir calisanin vermis oldugu yamlis bilgi neticesinde baalamis oldu.havaalanindan cikisim yapilmadi.2.5 yasindaki oglum kanada vatandasi.biz orda oturuyoruz
    Esim orada fakat pasaport polisi cikarmadi.biletim yandi.ve geri dondum.esimin oglum icin muvaffakatname gondermesi gerekiyormus. Fakat bizim yasadigimiz eyalette konsolosluk yok:((vancouver e gitmesi gerekiyormus esimin.orasida ucakla 4 saat sanirim.ayrica bilet ucreti 1000 dolar civari.bir suru zaman ve para kaybi.
    .noter onayi kabul edilmiyormu.bilet zaten yeniden alinacak
    Turk parasiyla zaten 15 milyr zararimiz var.kimse havayolu sirketi yardimci olmadi.bunun baska yolu yokmudur.illaki bu muvaffakatname konsolosluk onayli olup oradanmi gonderilecek.cok zor durumdayim evime donemiyorum

    • Bu sitenin sahibide sizinle aynı konumda ve sürekli kendisi babaları olmadan çocukları yurtdışına getirip götürdüğünü yazmış

  68. Merhaba benim oğlum babasindan dolayi ingiliz vatandaşı ve 14 yasinda brn turk vatandasiyim oğlum ingiltetede yaşamak istiyor bende onunla beraber gidip orda yaşamaya mecburum bunun icin ne yapmam gerekiyor bilginiz varmi ingilterede yasama hakkını ben nasil alabilirim bana kim yardımcı olabilir

  69. merhabalar ben kırgızstan vatandaşıyım ve turkiyede evliyim eki aylık cocuğum var kırgızstana giderken muvaffakatname havaliman gecişinde isterlermi ve kırgızstandan donuşumde de iki ay sonra donecem yoksa pasoportuyla gidip gelebilecem mi şimdiden teşekkurler

  70. Br yasindaki bebegimizle almanyaya gidicez konsolosluga gidicem carsamba gunu istanbula acaba bebegimide goturmem gerekirmi

  71. Merhaba benimde bir bebeğim var ve biz ailecek yurt dışına cikicaz ve eşim Makedonya vatandaşı turkiyede oturma izni var ancak muvaffakatname dedikleri belgeyi yinede almak zorundamiyim bu arada eşim ve kızım benden 3 hafta sonra geriye dönüş yapacaklar zaman sadece iki kişi silecekleri için almamız gereklimi

  72. merhaba
    velayeti bende olan 10 yaşındaki kızım ile kıbrısa gitmek istiyorum.
    kızımın kimliğinde resim yok
    velayet bende olduğu için babadan noter taksdikli bir izin almadan çıkış yapabilir miyim

  73. Merhabalar,acaba bu muvafakatname yalniz yurtdisina vatandasi oldugun ulkeden cikmak icin mi dir?Biz Azerbaycan vatandasiyiz ve ben oglumla Turiyeye geldigimde Azerbaycanda sinirda boyle bir izin kagiti azerice gosterip cikacagim ulkeden ama 3 ay sonra Turkiyeden Avrupaya gittigimde Turkiye sinirlarinda da gostermem gerekiyor mu (ona gore tercume etmem gereke bilir), yoksa bu evrak tum ulkelerde yalniz vatandasi oldugun ulkeden cikdiginda gerekli mi..

  74. Merhabalar eşim yabancı uyruklu TÜRKMENİSTAN lı bir kızımız var 2 yaşında Türk vatandaşı olmak için memleketine gitmesi gerekiyor pasaport teslimi ve apostili demen möhür için falan çocuk Benimle kalsa bakamam onunla gitmesi lazım ama çocuk babası olarak benim üzerime annesi de götürebilmesi için vekalet vermem mecburi aksi halde götüremez bu vekalet te zarar lar nedir mesela en kötü ihtimali ile düşünelim gidip de gelmeme gibi bir şey söz konusu olabilir mi veya vekaleti yolculuk için özel bir vekalet varmıdır çocuk tamamen Türk vatandaşı oraya gitse ne kadar kalabilir orda vekalet ile vekaletin geçerliliği nedir

  75. merhaba eşimle boşanma sürecindeyiz mahkeme geçici olarak velayetini bana verdi.Çocuğuma pasaport çıkartıp yurt dışına gidebilirmiyim.

  76. Merhaba Ablamın eşine hiç birşeykilde ulaşamıyor yurt dışına çıkmak istiyor ablamın bir çoçuğu var pasaport çıkartıp yurt dışına götürmek istiyor gezi amaçlı ama eşine ulaşamadığı için Noterden belge alamıyor nasıl bir yol izlemesi gerekiyor teşekkürler

  77. Selam yurtdisında yaşıyoruz. Çocuklarla Türkiye ye tatile gideceğiz. Eşimle ayrı değiliz. Eşimden vekelet almak zorunda miyim?

  78. Selam yurtdisında yaşıyoruz. Çocuklarla Türkiye ye tatile gideceğiz. Eşimle ayrı değiliz. Eşimden vekelet almak zorunda miyim?

  79. Merhabalar ben 30 yaşındayım ve almanyada yaşıyorum bundan 9 ay önce 8 yıllık eşimle ayrıldık(kendisi alman vatandasi) şimdi boşanma sürecindeki ve ben çocuğumla Türkiyeye ailemi ziyaret etmek istiyorum (antalya) ama eşim buna türkiye güvenli değil gerekçesiyle izin vermiyor. İzin vermediği için yurt dışına çıkaramıyorum çocuğumu. Ne yapmam gerekiyor lütfen bir yardım edin Allah rızası için kafayı yemek üzereyim

  80. Merhaba, esim yurt disinda, cocuklarim cifte vatandas (amerika ve Turkiye) esimin yanina gidip oraya yerlesicez. Muvaffakatname gerekli mi muhakkak?

  81. Eşim çocuklarla beraber ailesine ziyaret için Bosna Hersek e gidecekler eşim ve çocuklarım Bosna Hersek posabortuna sahiplr muvafakat hazırlamam gerekli mı bugüne kadar defalarca bensiz seyahat ettiler hiç bu belge sorulması gidiş dönüş uçak biletleride var

  82. Eşim çocuklarla beraber ailesine ziyaret için Bosna Hersek e gidecekler eşim ve çocuklarım Bosna Hersek posabortuna sahiplr muvafakat hazırlamam gerekli mı bugüne kadar defalarca bensiz seyahat ettiler hiç bu belge sorulması gidiş dönüş uçak biletleride var

  83. Merhaba eşim ve ben şu an turkiyedeyiz ikimizde türk vatandaşı değiliz çocuğumuz Gurcistanda Baba annesiyle nasıl turkiyeye getirde biliriz teşekkür ederim mesajinizi bekliyorum

  84. Merhaba
    Acaba bu muvafakatnameler çocuğun her yurtdışına çıkışından tekrarlanmak zorunda mı yoksa süresiz alınabiliyor mu?

  85. merhaba eşim cezavinde ve bende bosanma davasi actim bosanma davasi sonuclanmadan cocugumla berbaber yurtdisina cikabilirmiyim esimin izni olmadan

  86. Merhaba. Babam 7 yıl önce annemle yurtdışına çıkabilmem için muvafakatname almış. Şimdi başka bir ülkede pasaport çıkartmak istiyorum. 2011 yılında alınan muvafakatname hala geçerli midir?

    • Noterden alınan Muvaffakatnamenin süresi en fazla 6 aydır..üzerinde yazar.

  87. Mrb iki tane ikiz bebeklerim var babayla aramız iyi deil babasi çifte vatandaş babanne si yada babasi cocuklarimi benden izinsiz yurt dışına kacirabilirmi çok tedirginim orda ne kadar tutabilir

  88. Mrb gezgin anne benim sizden ricam olucak benim eşim azerbaycanli bende türk vatandaşıyım ikitane kızım var kizlarimi yurt dışına gondermek istiyorum birde anneleriyle gidecekler eşimin oturma izni var aynı zamanda resmi nikahmizda var ama cocuklar benim ustume eşim daha türk kimliğini almamış ondan cocuklar benim ustume yani kimlikleri var türk kimliği var yurt dışında bir sıkıntı olurmu

  89. Merhaba benım babam almanyada annem ve kız kardeşimide götürecek kız kardeşimin oturumu var yanlız pasaport süresi doldu uzatmaları için bu belge isteniyor yanlız türkiyede borcu olduğundan dolayı muvafakatname için imza atamıyor konsolosluk imza yetkisinin olmadığını söylemiş eğer imza atarsan seni tutuklamak zorunda kalırız demiş alman noterinden muvafakatname alablirmi burda tercüme ettirip notere onaylatsak geçerli olurmu? bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim

  90. Merhaba öncelikle bilgileriniz için teşekkür ederiz. Benimde bir sorum var .Ben esim ve 3 çocuğum hollanda ya gezmek için 3 günlüğüne gideceğiz ama okul zamanı çocukların yurt dışına çıkışına izin verilmez birşey duydum bu dogru mu acaba .teşekkürler

  91. Eşimle Ve çocuğumla Ukrayna'ya gittik sonra eşim gelmek istemedi çocukla birlikte kaldı ben tek döndüm. Şimdi ben tek başıma çocuğumla Türkiye'ye geri gelebilirmiyim.
    Çocuğum Türk vatandaşı.!?

  92. merhaba eşim türk vatandaşı. 4 sene evliyiz. 8 aylık bir bebegimiz var. yakınlarda yurtdışına aylemi görmeye gidecem. ben yabancı uyrukluyum hala türk vatandaşı degilim ama aile ikametkagim var. cocugum hem turk vatandaşı hem benim ülkemin vatandaşı.benim ülkemden çocuğumuza pasaport ta çıkarttık. sorum şu Türkiye'den çıkarken çocuğumuza benim ülkemin pasaportu ile çıkış yaparsak babasının onayı gerekiyor mu.? ? babası çalıştığı için gelemiyor. eger türkiye pasaportu degil de benim ülkemin pasaportu ile çocugumla çıkış yapabiliyormuyuz? ? ?babasından izin belgesi istenir mi?

  93. Merhaba 17 yaşındayım fransaya gitmek istiyorum anne babamın izniyle ne gibi işlemler yaptırmalıyım

  94. Merhaba, Benim bir bebeyim var ve onuz 3 aylik ve ben Bulgaristan dan nim beveyimle almanyaya ya gode bilirmiyim cok kucuk oldu icin bir problem cikarmi

  95. Merhaba ben esimden ayriyim cocugumuzun velayeti annesinde ve ben yurtdisinda calisiyorum. Yaz tatilinde oglum ile yurtdisina tatile gitmek istiyorum nasil bir yol izleyecegim annesi pasaportunu cikartti ve vizesiz ulkelere seyahat edicez. Konu hakkinda bilgi rica edebilirmiyim

  96. Ben 17 yaşındayım ve yeşil pasaporta vize istemeyen herhangi bi ülkeye gitmek istiyorum uçak biletini aldıktan sonra biraz okudum cevaplarınızı forumda muvafakatname yani aile izni belgesi  gostermek gerekiyo yazmışsınız fakat bazı 17 yasinda olan kisilere tek başına yurt dısına cikarken sorulmamis bu calisan kisiye o anda kime denkgeldigimize mi bagli o belgeyi sormasi yoksa kesinlikle soruyolarmı cevaplarsaniz sevinirim

  97. 2016 da eşimden aldığım muvafakatname ile 2018 de yurt dışına çocuklarımı tekrar cikarabilirmiyim
    Bu arada aslını aldılar kopyası bende

  98. Merhabalar . Esim kıbrısta asker . Bana kibristan bebegimiz icin vekalet gonderdi. B3nde ciktisini aldim. Ve manisa da notere götürdm. Aslı gibidir yapmadılar. Aslini istediler ama eşim askerde oldugu icin gonderemedi. Esimin asker olduguna dair evragi da var. Giriste o evrakla sıkıntı çıkar mi lütfen cevap veriniz. Tesekkurler

    • Yanınızda TC kimliği ve evlilik cüzdanı olduğu sürece Kıbrıs için sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

  99. Eşimle boşanma davası sürüyor. 11 yaşındaki çocuğumuz için (geçici) velayet bana verildi. Çocuğu tatil için İngiltere'ye göndereceğim. Babasının vekaleti gerekir mi?

  100. Herkes yazmış ama bizim durumumuz biraz farklı. Eşim, annesi ve kardeşi ile Ukrayna'ya gideceğiz. Yani pasaport gibi bir durum yok. Nüfus Kartlarıyla giriş yapacağız.

    Çocuk (eşimin kardeşi) evlilik dışı ve velayeti annede. Ancak nafaka alınması için dava açılmıştı ve bu nedenle babanın soyadını taşıyor. Sırf bu sebeple (soyadı farklı olmasından dolayı) çıkışta sorun yaşar mıyız?

    Yine de babayla iletişime geçtik ve noterden muvafakatname almaya çalışıyoruz. Ancak alamazsak ne yapmalıyız?

  101. Merhabalar ben Özbekistan vatandaşiyim eşim Türk Türkiye de evlendim ve doğum yaptım 7 aylık kızım var Özbekistana 1 aylık tatile gitmek istiyorum eşim gelmiyor kızım için pasaport lazimmi pasaport ve vize yaptırmak lazimmi

  102. Merhabalar Ben ukraynadam turkiye deki 14 yasindaki oglum annemle yanima gelicek Ler eski esim mukavetname vericek, turkiye den cikis yapan iken benim de mukavetname mi isterlermi Ben ukraynada ikinci evliligimi yaptin halen turk vatandasiyim tesekkurler

  103. Merhabalar. Benim esim almanyada çalışıyor.9 aylik bebegim ile ona supriz yapmsk istiyorum. Brbegime passport çıkartırken mukavemet belgesi isterler mi acaba?

  104. Merhaba bizim muvafakatname yurtdışından turkiyeye faks çekilecek.Yurtdışındaki elçiliğe muvafakatname verildi ve incelenip buraya faks yoluyla gonderilecekmiş.Acaba ne kadar surede turkiyeye ulaşır?

  105. Merhaba bizim muvafakatname yurtdışından turkiyeye faks çekilecek.Yurtdışındaki elçiliğe muvafakatname verildi ve incelenip buraya faks yoluyla gonderilecekmiş.Acaba ne kadar surede turkiyeye ulaşır?

  106. Bu bana yardım eden bir adamın iyi çalışmasının ifadesi. Benim adım ELDA VERA ve İspanya'da yaşıyorum. Hayatım döndü! 8 yıllık evlilikten sonra kocam beni terk etti ve üç çocuğumuzla birlikte beni terk etti. Hayatımın bitmek üzere olduğunu hissettim. İnternette tanıştığım DR Chamberc adında bir sihirbazımız var. İnançlı bir günde, internette gezinirken, problemlerimi çözebilecek iyi bir yazım boksörüyordum. Bu özel sihirbaz hakkında bir dizi tanıklık buldum. Bazı insanlar eski bir sevgilisini geri getirdiğini, bazılarının da rahmi geri getirdiğini, bazılarının boşanmayı durduracak bir büyü ortaya çıkarabileceğini ve bunun gibi bir şey olduğunu kanıtladığını ifade etti. Dr.Chamberc'in eski sevgilisini 48 saatten az bir sürede emekliye ayrıldığını ve ifadenin sonunda Dr.Chamberc'in e-posta adresini yayınladığını gösteren Grace adlı bir kadın gördüğüm özel bir ifade vardı. Bütün bunları okuduktan sonra, DR Chanberc'i denemeye karar verdim. Onunla e-postayla bağlantı kurdum ve problemimi açıkladım. Sadece 3 gün içinde kocam bana döndü. Sorunlarımızı çözüyoruz, ve hatta eskisinden daha mutluyuz. Dr.Chamberc gerçekten yetenekli bir adamdır ve onu yayınlamayı bırakmayacağım çünkü o harika bir adamdır. Eğer sorun yaşıyorsanız ve bu sorunu sizin için çözmek için gerçek ve gerçek bir sihirbaz arıyorsanız. Bugün Dr.Chamberc'i dene, sorunun cevabı olabilir. Onunla irtibata geçebildiğiniz Email chamberc564@yahoo.com Teşekkür ederim,
    Aşağıdakiler için ona ulaşın:
    (1) Eski sevgilinizi geri yüklemek istiyorsanız
    (2) Her zaman kötü hayalleriniz varsa.
    (3) Ofisinizde terfi ettirilmek istiyorsunuz.
    (4) Kadınların / erkeklerin peşinden koşmasını istersiniz.
    (5) Bir çocuk istiyorsanız.
    (6) Zengin olmak istersiniz.
    (7) Kocanızı / eşinizi, isteğinizin sonsuza dek sürmesini sağlamak istiyorsunuz.
    (8) Mali desteğe ihtiyacınız varsa.
    (9) Otların bakımı
    10) İnsanların hapisten çıkmasına yardımcı olun
    (11) Evlilik rolleri
    (12) Mucizevi çubuklar
    (13) Çekiliş
    (14) CHARMING PROPHET
    (15) Cazip anlar
    (16) Hastalıkları ortadan kaldırır.
    (17) YAVRULARIN KAZANAN OYUNCULARI
    (18) SERGİ SPELLİ'NDE BAŞARI
    (19) Seni kimin seveceğini bilmek için büyü.
    (20) İş Yazışması
    (21) HIV hastalığının çubuklarını çıkarın
    Bugün iletişime geç:
    chamberc564@yahoo.com

  107. merhabalar,
    oğlum (2yaşında), eşim ve ben çifte vatandaşız. kırmızı bulgar pasaportlarımız var (bulgaristan) eşim çalıştığı için bizimle gelemeyecek. bunun için bana muvafakatname çıkarttı. şimdi de farklı bir notere sorduk. sizin de kendinize muvafakatname vermeniz gerekiyor. dedi. çocuk zaten benimle gelecek. kendi kendime mi vermem gerekiyor anlamadım. yardımcı olabilir misiniz.

  108. Merhaba. Ben Bulgar vatandasiyimkiziminda pasaportu var Bugaristana giderken vekaletname almam gerekiyor mu?
    TeseTeşekkü

  109. Sevgili gezgin Anne ben almanyadsn yasiyorum 10 senedir burda kizlarimla velayetleri bende Kizlarim su an 17 ile 16 yasinda türkiye bosanma davam sürüyor…eski esim nerde oldugu Belli degil…
    sorum su ilk defa tatil icin kizlarimla türkiyeye gelecem sorun olur mu…? hepimizin soy adi ayni…Korktum belki kizlari gecirmezler veya türkiyeden cikartmazlar …eski edimde Almanyada bilginiz varsa cok sevinirim…

    simdiden cok tskler…

  110. Merhaba arkadaşlar oğlum 15 yaşında pasaport sahibi daha önce annesiyle yurtdışına yanıma geliyordu şimdi oğlum yanlız gelmek istiyo bunun için bir işlem gerekiyormu yardımcı olursanız sevinirim

  111. Merhaba ben Almanyada yaşıyorum 9 yaşındaki kızımı arkadaşım ile Türkiyeye tatile göndericem ben olmadan onlarla yolculuk yapabilmesi için neler lazım yardımcı olursanız sevinirim

  112. Selamlar..11 aylik bebegimize pasaport cikartmak istiyorum..eşim yabancı ikamet belgesi var..bereber pasaport şubeye gittik..bizden muvafakatname belgesi istediler..bu sefer notere gittik muvafakatname çıkartmak için bu sefer notere ikamet tezkeresi yetmedi..eşinin pasaport tercümesini istediler..sizce bu doğrumu

    • merhaba, aynı durumla ben de karşılaştım eşim yabancı oğluma pasaport çıkaracağız, isz konuyu nasıl hallettiniz noter bana benim adımın ve imzamın olduğu eşime yurt dışına çıkmak ve oğlumla pasaport çıkarmak için izin verdiğime dair bir belge verdi.

  113. 10 yaş oğlum çifte vatandaş, yurtdışında yaşıyoruz, annesi yabancı türk vatandaşlığı yok! oğlum annesi ile beraber Türkiye'ye tatile gidip gelebilir mi? Bu muvafakatname bizler içinde geçerlimi?

  114. selamlar hocam ben kırgızistan biskekdeyim benim oğlum 11 yaşı nda biz ayrıyız annesi çocuğu benim yanıma gönderecek muafakatname verdi ayrıca teyzesinede muafakatname verdi sorun şu teyzesi çocuğu uçağa verebilirmi ve yurtdışına yalnız seyahat edebilirmi ben yurtdışından onu karsilayanilirmiyim uçakta refakatçi için ayrıca ücret ödeyeceğim saygilar

  115. İy gunler gezgin anne. Ben Avusturya vatandaşıyım Türkiye de ikamet ediyorum. 3 yaşında TC vatandaşı olan bir oğlum var. Yurtdışı na oğlum la cikmak istiyorum nasil gidebiliriz pasaport dışında vize gerekir mi oğlum icin.

  116. merhaba. yeşil pasaportluyuz. eşim olmadan 2 çocuğumla yurt dşına çıkacağım. pasaport çıkarken muvaffakatname doldurmuştuk sanırım. eşimle ayrı falan diiliz. sorun olurmu acab

    • Yanınıza babasından imzalı bir doküman alın. Diğer ülkelere girişte de sorabilirler. Soyadınız çocuklarla aynı ise pek sorun olmaz.

  117. Eşim yurtdışında görevli muvafakatnamemiz var ama süresinin dolmasına 1 ay kaldı vize almamızı etkiler mi. Bu bir ay içerisinde çıkış yapmamız gerekli mi.

  118. Merhabalar ben ve kizim cifte bulgaristan vatandasiyiz esim turk vatandasi biz bosanirsak ben cocugumla istedim ulkeye ya da bulgaristana gidebilirmiyiz sorunsuz ondan izinsiz

  119. Merhaba Seyehat muvafakatnamesinin süresi varmıdır.her seyahatte yeni muvafakat name çıkarmak lazımmı

  120. Merhaba,ben cocuklarim icin temmuz ayinda muvafakatname cikarttim ama gecerlilik suresi uzerinfe yazmiyor. Acaba ne kadar sure gecerlidir?

  121. Merhaba ben eşime muvafakatname vermiştim pasaport çıkartırken aslını almışlar kapıdan çıkışta işyerlerini fotokopisi ni vermişler çıkışta sorun olurmu ben yurt dışında yim teşekkürler

  122. Eşime muvafakatname vermiştim pasaport çıkartırken aslını almışlar kapıdan çıkışta sorun olurmu fotokopisi ni vermisler gecerlimi

  123. Sabiha Gökçen pasaport BİRİMİNİ aradığımda polis şunu söyledi. KİMLİKLE ÇIKILAN Ukrayna,Gürcistan, Kıbrıs için çocuklarla birlikte anne yada babadan biri varsa muvaffakatname gerektiğini, pasaportu varsa çocukların anne yada baba ile ÇIKIŞLARDA muvaffakatname gerekmediği. Muvaffakatname pasaport çıkarma durumunda anne yada baba yalnız gitmişse çıkarmaya gitmeyenin vermesi gerekir. Anne baba beraber gitmişseler gerek yok zira nufusta ikisininde imzalarını alarak muvaffakatname işlemi yapılmış olmaktadır. NİSAN 2019 DA DURUM BUDUR. Ekstra bilgisi tecrübesi olan yazabilir mi?

  124. Güncel yurtdışına yalnız anne veya babay çocuklarıyla giden yok mu acaba? İsteniyor mu soruluyor mu uygulama tecrübesi yaşayanlar yazsa da boşuna masraf edilmese ona göre

  125. selamlar. Ukrayna uyruklu eşim ile Türkiyede 1 yıldır yaşıyoruz ve 3 aylık bir kızım var ve Türk vatandaşı. Ayrıca eşimin 3 yıllık oturum izni var. Eşim ben den izin almadan sadece kızımın Türk kimliği ile Ukraynaya gidebilir mi. (kızımın pasaportu yok) cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

  126. Merhaba, velayeti bende olan 15 yaşındaki oğluma pasaport çıkarttırmak için muvaffakatname gerektiğini düşünüyordum fakat nüfus idaresini aradığımda velayeti bende ise çıkarabileceğimi söylediler ve kolayca iki günde pasaportunu aldık. Şimdi bir yurt dışı seyahati planlıyoruz oğlumla vize istemeyen bir ülke olan Japonya’ya, fakat ben gene de Japonya konsolosluğunu arayarak sordum. Bana Japonya’ya girişte böyle bir belge sunma zorunluluğu olmadığını zaten vize başvurusuna da gerek olmadığını fakat çıkışta kendi ülke makamlarımıza sunmamız gerektiğini söylediler, o yüzden ben de çıkışta muvaffkatname istenir mi onu araştırıyorum. İlk olarak Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Birimini aradım, çocuğun pasaportu varsa böyle bir belge sunmaya gerek olmadığını söylediler, gene de emin olamıyorum bu durumda olan var mı isteniyor mu neticede oğlumla soy adlarımız farklı acaba mahkeme kararı mı almak lazım yanımıza? Bu tür bir deneyim yaşayan oldu mu acaba bilgi verebilir mi?

  127. Merhabalar Azerbeycan vatandaşıyım ve yakında yurtdışına gidicem evliyim hala ve kızımla gidicem eşim işlerinden dolayı gelemiyo kızım üç yaşında kızımla gitmem için herhangi bir izin belgesi gerekiyormu Azerbeycan Türkiye arasında pasaport kalktı kızımı kimlikle götürebiliyor muyum belge lazımsa ücretini oyrenebilirmiyim

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.