Bu zamanda araç kiralama güvenli mi? Koronavirüs salgını başladığından bu yana kalabalık yerlerden uzak durmamız öneriliyor. Tanımadığımız kişilerle paylaştığımız ortak alanlar virüsün bulaşması ve yayılması için en uygun ortamlar. Bunlara, potansiyel bulaşma riski olduğundan uçak, otobüs, tren, metro gibi toplu taşıma araçları da dahil. Eğer kendi aracınız yoksa, yolculuk için geriye tek seçenek kalıyor; araç kiralamak.

Uzaktaki ailenizi ya da arkadaşlarınızı ziyaret etmek için seyahat ediyorsanız, gittiğiniz yerdeki insanları tehlikeye atmamak için yolculuk sırasında en az sayıda insanla karşılaşmak amacınız olmalı. Bu yüzden de araç kiralamak ya da varsa kendi aracınızla seyahat etmek avantajlı olur. Yolculuk sırasında durmak zorunda kalırsanız, kimsenin uğramadığı mola noktalarını ihtiyaçlarınızı gidermek için seçmeniz gerektiği de öneriler arasında. 

Koronavirüs Salgınında Araç Kİralama Güvenli mi?

 Bir firmaya başvurup araç rezervasyonunu tamamlamadan önce, salgın sonrasında ne tür hijyen önlemleri aldığını öğrenmeniz faydalı olur. Kimi firmalar kullanım sonrası araçları bir süreliğine karantina altına alırken, kimi de ozon gibi özel dezenfektanlar kullanıyor.

Virüsün yayılması sırasında en büyük risk, yüz yüze yakın temasta bulunmak. Bir başkasından hastalığın bulaşmasını istemezsiniz. Bu sebeple araç kiralama işlemlerini online olarak, internet üzerinden yapın. Bunun için her araç kiralama şirketinin tek tek internet sayfasına gitmektense, araç kiralama firmalarını kıyaslayan ve karşılaştıran en uygun, en müsait araçları müşterilere firmaların vereceği rakamın üzerine ek bir tutar eklemeden, direk firma-müşteri fiyatıyla hizmet veren siteleri tercih edebilirsiniz. Örneğin İstanbul’da araç kiralama hizmeti veren çok sayıda firma var. Her birini tek tek karşılaştırmak zor ve üstelik internette her firmanın sitesine girmek de zaman kaybına neden olur. Tüm firmaları karşılaştıran tek adres olması işinizi oldukça kolaylaştırır.

 Seyahatlerimizde ailecek rahat etmek için farklı firmalardan çok kez araç kiraladık ve her zaman aracı tertemiz teslim aldık. Yine de bu dönem eğer içiniz rahat etmezse, kendiniz de gerekli malzemeleri getirip araç içini dezenfekte edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir nokta var: Bazı yüzeylerde her dezenfektan etkili olmuyor. Deri koltuklar bu açıdan daha avantajlı. Yüzeyi tekstile göre daha kolay temizleniyor. Bu sebeple, kendi aracınız dahi olsa arabadan indikten sonra ya da bir şey yemeden önce ellerinizi sabunla yıkayın.

Araç Kİralama Anında ve Sonrasında Neler Yapmalı?

 En büyük risk aracı kiraladığınız andadır. Aracı teslim almaya giderken maske ve eldiven kullanın. Anahtarları teslim aldıktan sonra: 

1- Kapı kollarını, benzin deposu kapağını, aynaları ve bagaj kapağını ıslak dezenfektanla silin.

2- Araca binmeden önce camları açın ve araç içinin mümkün olduğunca uzun süre havalanmasını sağlayın. Hatta bir süre camlar açıkken sürün aracı.

3- Direksiyon dahil, sürücü koltuğunun tüm çevresini dezenfektan bir mendille temizleyin. Tüm düğmeleri, elinizin değeceği her yeri silin.

4- Metal ve plastik yüzeylerde virüsün 3 güne dek yaşadığı söyleniyor. Bu sebeple araçta ellerinizi yüzünüze sürmeyin ve arabadan inince ellerinizi yıkayın.

5- Ödediğiniz ücrete değecek bir hizmet aldığınızdan emin olun. Araç temiz değilse ya da hijyen açısından yeterli olmadığını düşünüyorsanız başka bir araç istemekten çekinmeyin.

Yaz dönemi araç kiralama şirketleri için yoğun geçtiğinden en uygun kampanyalardan ve fiyatlardan yararlanırken, güvenli bir hizmet almak için araştırmanızı iyi yapmanızı öneririm. 

Online Oto Kiralama

Sadece tatil amaçlı değil, İstanbul gibi kalabalık bir şehirde, toplu taşıma ya da taksi yerine, iş için de günübirlik araç kiralamanız gerekebilir. İnternet üzerinden araç kiralarken, araç alış ve teslim noktaları ile istediğiniz tarih aralığını yazdığınızda karşınıza birçok seçenek çıkar. Bunları kıyaslayarak size en uygun aracı seçebilirsiniz. Örneğin, alış ve teslim yeri olarak Sabiha Gökçen Havaalanı araç kiralama konumunu ve tarihi belirtin ve karşınızda farklı firmaların, farklı tür araçların ve fiyatların gösterildiği bir sayfa açılsın. Araç sınıfına, yakıt türüne, markasına ve vites tipine göre seçiminizi yapın. Oturduğunuz yerden dilediğiniz bütçede ve modelde aracı kiralayın. En güvenli şekilde ödemenizi yapın ve zamanı gelince maskenizi takıp teslim almaya gidin.

Örnek Araç Kiralama

Not: Bu yazı sponsor link içerir, tüm görüşler bana aittir.

Yazar

2 Yorum Var

    • Deniz Reply

      Nasıl büyüklükte bir şey istediğinize, ne kadar süre ile kiralayacağınıza, hatta nereden kiralayacağınıza bağlı olarak fiyatı değişir. İnternette birçok farklı sitede bu sorunun yanıtına ulaşabilirsiniz.
      Karavanla Seyahat Etmek isimli yazıma bakabilirsiniz.

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.