Kiralık villa son zamanlarda yaz tatilcileri tarafından çok tercih edilir hale geldi. Kiralık villaların kiralama süreçleri de aynı evlerinkine benziyor.

Otel haricinde bir tatil arayışına girenler daha çok kiralık villaları tercih ediyor. Özellikle otelde tatil yapmayı istemeyenler daha çok kiralık yazlıkları araştırıyorlar.  Kalabalık ailelerin ve grupların rahatça tatil yapacakları bir konsepte kiralık yazlıklar sahiptir. Sıkıcı, yorucu ve uzun bir yaşam mücadelesinin arkasından tatil yapmak herkesin dileğidir. Yorgunluğunuzu atabileceğiniz, kafanızı dinleyebileceğiniz bir tatil için kiralık yazlıklardan yararlanabilirsiniz. Kiralık yazlıklarda tatil yapma avantajlarından aşağıda kısaca bahsedeceğiz.

Tatili Kiralık Yazlıklarda Yapmak Ne Gibi Avantajlar Sunuyor?

Tatilde konaklama seçenekleri arasında son zamanlarda kiralık villalar ortaya çıkmıştır. Özellikle hem avantajları hem de nitelikleri gereği kiralık yazlıkların değerleri de yükselmiştir. Kiralık yazlıklara alternatif olan tüm konaklama seçeneklerini de bu yazlık türleri geride bırakıyor. Kiralık yazlıkların içerisinde; onlara avantajlar ve imkanlar sunacak birtakım etkenlerde yer alıyor. Apartlar ve oteller tarafından tatilcilere sunulan şartların, kolaylıkların ve olanakların katbekat fazlası aslında kiralık yazlıklarda yer alıyor. Genel anlamda kiralık yazlıkların sunduğu avantajları şöyle sıralayabiliriz:

  •       Kiralık villaların en büyük avantajı, geniş fiyat yelpazesinde hizmetler sunmasıdır. Kiralık yazlıklardaki fiyat aralıklarının çeşitliliği tatilciler için büyük kolaylıktır.
  •       Kiralık yazlıkları değerli kılan ve onları öne çıkaran aslında içeriklerindeki zenginliktir diyebiliriz. Kiralık yazlıklar; lüks, konfor ve rahatlık bakımından apartlarla kıyaslandığında büyük avantajlar sağladığını söyleyebiliriz.
  •       Kiralık yazlıklar aynı zamanda mahremiyeti ve güvenliği de ön plana çıkarıyor. Otellerdeki imkanlardan hiçbir farkı olmadığını kiralık yazlıklar için söyleyebiliriz. Ailelerin, çiftlerin aradıkları mahremiyet olgusu yani özel alan çok güzel kiralık yazlıklarda sunuluyor. Hatta kiralık yazlıkların iç kısımlarından tutun da bahçelerine kadar tüm alanlarda mahremiyet önemlidir. Otellerde sağlanan konfor ve lüks hizmetlerin aynısı kiralık yazlıklarda da yer alıyor.
  •       Kiralık villalarda önemli olan diğer bir etkense, villa tipinde olmasıdır diyebiliriz. Otel ve apartlardaki tek düze hizmetlerin aksine çeşit açısından villaların önemli seçenekler sunduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca kiralık villalar her kesime hitap etmesiyle de biliniyor. Lüks, balayı, korunaklı, ekonomik, manzaralı ve muhafazakâr villa seçenekleriyle tatilinizi yönlendirebilirsiniz. Kiralık yazlıkların en büyük avantajı, tüm kesimlere hitap edecek şekilde tasarlanması diyebiliriz. Örneğin; balayı çiftleri için tasarlanan kiralık yazlıklar daha çok o konsepte uygun şekilde dizayn edilmiştir. Otellerde veya apartlarda sıkışık tatil yapmaktansa kiralık yazlıklarda dilediğiniz gibi hareket edebilirsiniz.

Muhafazakâr Kiralık Yazlıkta Tatil Yapma Keyfi

Dilediğiniz gibi tatil yapmayı düşünüyorsanız muhafazakâr kiralık yazlık seçeneklerine göz atabilirsiniz. İslam dinine göre yaşamlarını sürdürenlerin özellikle muhafazakâr kiralık yazlık seçeneklerini dikkate almaları gerekiyor.  Muhafazakâr kiralık yazlıklar aynı zamanda konforlu bir yaşam sürme açısından da sizlere büyük avantajlar sağlıyor diyebiliriz. Muhafazakâr villa avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Sauna, Jakuzi ve Hamam Keyfi Yaşayabilirsiniz

Tatilde dinlenmek ve rahatlamak için; sauna, jakuzi ve hamam gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz. Bir tatilde ihtiyaç duyabileceğiniz hemen hemen her etken aynı zamanda muhafazakâr tatil villaları içerisinde de yer alıyor. Sauna, jakuzi ve hamam gibi olanakların tümü kiralayan kişilerin sadece kullanımına sunuluyor. Özetle; hamam, sauna ya da jakuzi aynı anda birden fazla kişiye kiralanmıyor. Muhafazakâr villayı kim kiraladı ise sadece onların kullanma hakları olduğunu söyleyebiliriz.

Muhafazakâr villaların diğer bir önemli özelliğiyse; sauna, jakuzi ve hamam gibi alanların istenilen saat diliminde kiralayan kişi tarafından kullanılmasıdır. Jakuzi keyfi yapmak için kişi kesinlikle belirli bir saat beklemek zorunda kalmaz. Ayrıca muhafazakâr villaların içerisinde ısıtmalı havuzlarında yer aldığını söyleyebiliriz. Muhafazakâr kiralık villaların içerisinde aynı zamanda yerden ısıtmalı olanlarında olduğunu söyleyebiliriz. O nedenle tatil için illa yaz mevsimi beklemenize hiç gerek olmadığını söyleyebiliriz. Isıtmalı tatil kiralık villalarda dilediğiniz zaman konaklayabilirsiniz. Arkadaş, dost ve akraba gruplarınızla dilediğiniz zaman kiralayıp villalarda tatil yapma şansına sahipsiniz. Özellikle tatilde lüks ve konforu arayanların mutlaka bu seçeneği göz önünde bulundurup yararlanmasını tavsiye ediyoruz.

Muhafazakâr Kiralık Villalar Hangi Lokasyonlarda Yer Alıyor?

Günümüzde İslami kurallar doğrultusunda tatil seçeneklerinin çok fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde yaygın hale gelen Muhafazakâr tatil seçenekleri şu lokasyonlarda daha fazla yer alıyor:

  •       Fethiye
  •       Kızıltaş
  •       Ovacık
  •       Sarıbelen
  •       Fethiye
  •       Kalkan
  •       Faralya
  •       Patara
  •       Ovacık
  •       Kaş
  •       Marmaris
  •       Ölüdeniz
  •       Antalya
  •       Çeşme
  •       Kuşadası
  •       Didim
  •       Göcek
  •       Bodrum

Yukarıda saydığımız listenin çok fazla olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’nin cennet bölgelerinde tatil yapmanın heyecanını yaşarken bir de yaşam tarzınızdan ödün vermemenizde sizin için çok iyi olacaktır.

Muhafazakâr Tatil Villaları Nasıl Kiralanıyor?

Muhafazakâr villa kiralamak için çok büyük efor sarf etmenize hiç gerek yok. Güvenilir tatil rezervasyonları yaptıracağınız kurumlara ilk olarak ulaşmanız gerekiyor. Kurumlara ulaştıktan sonra önünüze çok sayıda seçeneğin çıkacağını söyleyebiliriz. İlk olarak hangi lokasyonda tatil yapacağınıza karar veriniz. Daha sonra villa içerisinde bulunmasını dilediğiniz özellikleri detaylı inceleyip işaretlemeler yapınız. Böylelikle sizin gözettiğiniz kriterler doğrultusunda birçok kiralık muhafazakâr villaların listeleri size sunulacak. Tabi bu durum seçim yapmanızı da daha kolaylaştıracak.

Kurumda listelenen kiralık tatil villalarının fotoğraflarına da göz atabilirsiniz. Bu sayede tatilinizi geçireceğiniz ve konaklayacağınız yerinde nasıl olduğunu görmüş olacaksınız. Kurumların internet sayfalarından kolayca tatil için villalar kiralanabiliyor. Hatta kredi kartıyla online rezervasyon işlemlerinin olduğunu da söyleyebiliriz. Ülkemizin en seçkin muhafazakâr tatil seçeneklerini kolayca bulabilirsiniz.

Çeşme Kiralık Yazlık

Çeşme lokasyonu tatil için çok fazla her kesimden tercih ediliyor. Yaz turizminin kalbinin attığı yer olan Çeşme, Ege’nin incisi İzmir’e bağlıdır. Popülerliğini yıllardır koruyan nadide tatil bölgesi Çeşme’de çok sayıda kiralık yazlık bulunuyor. Çeşme kiralık yazlık bakarken İslami şartlara bağlı olmasını istiyorsanız yine birçok seçeneğin önünüze çıkacağını söyleyebiliriz. Çeşme ilçesi sınırlarında yer alan; bungalovlar, villalar ve daireler genel anlamda tüm yılın çalışma temposunu üzerlerinden atmayı düşünenler için tasarlanmıştır. Kiralık yazlıkların çoğunun havuzları kiralayana özel tahsis edilmiştir. Muhafazakâr kesimin özellikle en dikkat ettiği konunun başında, havuzun dışarıdan görünmemesi geliyor. Dışarıdan görünmeyen tarzda korunaklı tasarlanan havuzlarda dilediğiniz gibi eğlenip saate bakmaksızın yüzebilirsiniz. Kiralık yazlıkların otellere göre en büyük avantajıysa, havuzları saate bağlı kalmaksızın kullanmaktır.

Kiralık villaların içerisinde; sessiz, huzurlu, rahat ve sakin bir tatil geçirebilirsiniz. Ayrıca otellerde olduğu yemek saati gibi hiçbir kurala da uymak zorunda değilsiniz. Dilediğiniz saatte kalkıp kahvaltınızı yapma hakkına sahipsiniz. Onun yanında istediğiniz saatte de yatabilirsiniz. Dilediğiniz zaman diliminde yemek yapıp yiyebilirsiniz. Yemeğinizi kendiniz yapabileceğiniz gibi bir de dışarıdan sipariş yapma olanağınızda bulunuyor. Çeşmede çok sayıda havuzlu tatil villaları bulabilirsiniz. Bu villa seçeneklerinin içerisinde denize manzarası olanlarda çok dikkat çekiyor. Deniz manzarası olan ve denize yakın tatil villalarından seçme özgürlüğünüzde bulunuyor. Kiralık yazlıkların fiyatlarıysa özellikleri doğrultusunda değişiyor. Her bütçe göz önünde tutulmuş ve o doğrultuda özelliklerle fiyatlar eşleştirilmiştir. İzmir çevresinde tatil için en fazla Çeşme seçiliyor. O nedenle fiyat artışlarının da her bölgede olduğu gibi burada da olduğunu söyleyebiliriz. Ekonomik bir kiralık villa arayışı içindeyseniz çok iyi araştırma yapmalısınız.

Not: Sponsor link içerir. 

Yazar

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.