Size Zürih’teki evimizden ilk yazım… Hayatımızda yeni bir deneyim, hem de çocukla…

Evden eve taşımacıların kendi bildikleri gibi yerleştirdikleri eşyaları düzenlemeye çalışıyoruz iki gündür. Bugün evde üçüncü günümüz ve henüz çok eksiğimiz olmasına rağmen yavaş yavaş düzene giriyoruz.

Alaz’ın ruh hali oldukça değişken. Arada bir Londra’ya ne zaman gidiyoruz, ben eski evi özledim diyor. Öte yandan 2 katlı evimizin yerini tek katlı geniş bir ev aldığından bisikletiyle evin içinde fır fır dönüyor.

Evi toparlayalım, banka hesabı açalım, resmi dairelere kayıt olalım derken onunla pek ilgilenemiyoruz açıkçası. O zaman biraz huysuzlanıyor. Tek derdi oyun, park ve gezmek ne de olsa. Dün öğleden sonra yürüme mesafesindeki bir plaja gittik. Kişi başı 4 CHF ödeyerek girdiğimiz göl kıyısındaki tesiste havuz, kaydıraklar, dubalar, çocuklar için oyun havuzları ve gemi şeklinde bir park vardı. Alaz herşeye bayıldı. Ben de ilk kez ördeklerle birlikte Zürih Gölü’nde yüzdüm. Orayı gördükten sonra Londra’yı pek arayacağını zannetmiyorum açıkçası. Üstelik plajın tam karşısında Lindt – Sprüengli çikolata fabrikası var!

Son üç aydır oradan oraya gezinip durduğumuzdan çoğu zaman bizimle uyuyordu. Gece yatma saatleri de oldukça şaşmıştı. Dün gece ilk kez yeni odasında; ama eski yatağında yatırdık. Uyuyana kadar yanında kalmamı istedi. Zaten oldukça yorgundu ve çabucak daldı. Sabaha dek deliksiz uyudu hem de!

Bugün de Zürih’e gidip aylık ulaşım kartları ve telefon sim kartları alacağız. Ulaşım Londra’da olduğu gibi Zürih’te de oldukça pahalı; ama dakik ve güvenilir. Alaz otobüse ve tramvaya bineceği için çok mutlu olacak eminim.

Diğer yandan ona haftada birkaç kez gideceği bir kreş ayarlamak istiyoruz. Çocuğu direk Almanca ile boğmayalım diye de hem İngilizce hem Almanca eğitim veren bir kreş düşünüyoruz. Böylece temellerini atmaya başladığı İngilizce’yi de unutmaz. Birkaç farklı tür kreş gezdik, kalite ve imkanlar Londra’daki kreşine göre yüksek, elbette ücretler de! Yakında karar vereceğiz.

Daha yapılacak çok iş olsa da, bir an önce tüm işler bitsin ben de balkonda ayaklarımı uzatıp dinleneyim desem de hepsi bir bir hallolacak eminim. Bir de yaklaşan doğum için jinekolog bulursam daha ne isterim?

Yazar

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.