Herkes çocuğu büyüsün, okusun ve tüm dünyayı görsün ister elbette. Fakat bazı yerler var ki çocukken görmek gerekiyor yani işin büyüsü kaçmadan.

İngiliz Parentdish sitesi, çocukların rüyalarını süsleyen en güzel yirmi yeri seçmiş. Bana da duyurmak, her ebeveyne de bu gezileri gerçekleştirmek görevi düşüyor, elden geldiğince tabii.

Harry Potter Stüdyoları Turu
Son yılların en çok izlenen film serisi ve en çok satan kitapları sayesinde Harry Potter tüm dünyada biliniyor. Hertfordshire’daki tur, Harry, Ron ve Hermione fanları için mükemmel bir gezi ve üstelik sahne arkasını görmek için de harika bir fırsat. Tabii büyülere ve büyücülere dikkat!

Crystal Palace Dinazorları
Londra’nın güneyindeki Crystal Palace parktaki Dinasour Lake etrafında, gerçek boyutlardaki dökme demir dinazorlar 1852’den beri ziyarete açık. Gölün etrafındaki yürüyüş tarih öncesinde varolan bu dinazorları her açıdan görmemizi sağlıyor. Yakınlarında yaşadığımızdan Alaz’ın favori parklarından birisi. Hangi parka gidelim diye sorunca, cevap genelde dinazorlu park oluyor. Geniş bir kum oyun alanı da içeren çocuk parkı ve açıkhava kafesi artıları.

Buharlı Tren Yolculuğu
Kuzey Galler’de en güzeli olsa da, İngiltere’nin diğer kırsal kesimlerinde de buharlı tren yolculukları düzenleniyor. Geçen sene Thomas the Tank Engine turu gözüme çarpmıştı. Yaş grubu 3+ olduğunda bir sene daha ertelemiştik. Tren çılgını minikler için unutamayacakları bir anı olur sanırım. Türkiye’de yataklı trende İstanbul-Ankara yolculuğu yapmıştım, o da eğlenceli ve çocukken deneyimlenmesi gerekenlerden biri.

Legoland Windsor
Dünya’nın birkaç yerinde lego parklar bulunuyor. Yaş grubu 1.5’tan 70’e lego fanatikleri olduğunu biliyorum. Bize en yakını Windsor’da. Bu park ise hayal gücünde sınır tanımayan 3-12 yaş grubuna hitapediyor. Star Wars deneyimi beni bile meraka düşürdü okuyunca. Üstelik legodan bir kale otelde geceyi geçirmek de mümkün. Windsor haricinde Kaliforniya, Florida, Danimarka, Almanya ve Malezya’da da lego parklar bulunmakta.

National History Museum
Dev dinazorlar, fosiller, interaktif oyunlar ile Londra’da görmeden dönülmemesi gereken yerlerden biri. En son yedi aylık hamileyken gittiğimde devasa, kıpırdayan bir T-Rex toz dumanları içinde karşılamıştı beni. O nedenle Alaz korkabilir diye hala götürmedim itiraf edeyim. En güzeli, müze ücretsiz ve dinazor sevdalısı çocukları hergün götürebilirsiniz.

National Space Centre
Uzay ne? Uzayda ne yenir? Uzayda nasıl tuvalet yapılır? Türünden soruların cevapları için Leicester’daki uzay üssü gezilmesi gereken yerlerden biri. Gürültülü roketler, parlayan yıldızlar ve dünyanın dışındaki enterasan daha birçok şey uzay üssünde bekliyor. Üstelik denk gelirse Star Wars veya Matrix kostümüyle gezenleri de görmek mümkün.

Ashdown Forest
Winnie-the-Pooh serilerinin ilham kaynağının East Sussex’deki Ashdown ormanları olduğunu biliyor muydunuz? Ben bilmiyordum. Orman içinde bir Pooh köprüsü bulunuyor. Resimdeki köprü çizgi filmdekini hatırlattı değil mi? Yakınlarındaki Hartfield köyü, Winnie-the-Pooh ürünleri satıyor.

Aurora Borealis – Kuzey Işıkları
Dünya’daki en büyük ışık şovunu görmek için Kuzey Kutbu’na, İskandinavya yollarına düşmek gerekiyor. Tabii -1 derece soğukta, karanlıkta bir haftasonuna kendinizi ve çocukları hazırlamanız şartıyla. Öte yandan bu muhteşem ışıkları görmek oldukça zor, o nedenle çocuklara mutlaka ışık göreceğiz sözü vermeyin diyor bölgenin uzmanları. Nasa, 2012 ve 2013 yıllarını, kuzey ışıklarını görmek için yüzyılın en iyi yılları olarak belirlemiş. Fırsat kaçtı kaçıyor, öbür yüzyıla kadar hangimiz hayatta kalır?

Disneyland Paris
Orlando’ya yolu düşmeyenler için Paris’teki Disneyland’ı ziyaret etmek tüm aile fertlerinin uzun yıllar akıllarında kalacak bir deneyim olur. Minnie ve Mickey ile tanışmak bir yana, ışıltılı oyuncaklar diğer yana, her yaşa uygun eğlence parklarında ebeveynlerin bile aklı çıkıyormuş diye duydum! Üstelik park içinde Disney oteli de bulunuyor.

Mısır Piramitleri
Giza’nın nefes kesen piramitlerini görmeden olmaz. Elbette okul çağındaki çocuklarla bir gezi daha anlamlı olur. Böylece Mısır’ın sıcağıyla daha iyi başa çıktıkları gibi ve Firavunlar’ın dahiliğini takdir edip nasıl mucizevi bir yapı inşa ettiklerinin farkında olurlar.

Oceanopolis
Britanya (Kuzey Batı Fransa) sahilindeki Breast’te yeralan Oceanopolis, suda yaşayan canlıları görmek için en güzel parklardan biri. Su kaplumbağaları, penguenler, özel tankında köpekbalıkları bulunan ve üç bölümden oluşan bu muazzam parktaki anları çocuklar hiç bir zaman unutamazmış.

Grand Canyon
Amerika’da bulunan bu destanımsı geçit, bazı yerlerde 2000 metreyi bulan çukurlarla insanın nefesini kesen yerlerin başında geliyor. Dünya’nın öbür ucuna gitmek söz konusu olunca, çocukların bu geziden anlayacağı yaşa gelmelerini öneririm. Bazı bölümleri yürümek, bazı yerlerde bisiklet gezintileri ve mutlaka Skywalk (tabanı cam olan bir köprü) yapılması öneriliyor.

İngiltere için önerilen diğer yerler için: http://www.parentdish.co.uk/fun-and-activities/20-places-to-take-your-kids-before-they-grow-up/#!slide=

Fotoğraf: http://www.flickr.com/photos/sybrenstuvel/

Yazar

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.