Hep derim, çocukların sevdiği birkaç oyuncak ve yeni, daha önce görmediği bir oyuncak uzun yolculuklarımızın rahat geçmesini sağlar.

İngiltere’de Leeds Bradfort Havalimanı’na uçağa binmek için giden anne, 5 yaşındaki oğlunun favorisi Ninja Kaplumbağa oyuncaklarını yanlarına alır. Güvenlik kontrolden geçerken el bagajının açılmasın isterler. Güvenlik çalışanlarına göre, Leonardo’nun plastik kılıcı, Donatello’nun oyuncak lazer tabancası uçakta tehlike yaratabilir ve o nedenle kurallar gereği uçak içine alınamaz. Tabii ki 100ml sınırını aşan birçok parfüm ve krem gibi malesef oyuncaklar da çöpe atılır.



Anne, oğlunun üzüntüsünü görünce güvenlik görevlilerine oyuncak plastik silahların uçakta tehlike yaratma ihtimalinin ne kadar saçma olduğunu söylese de kuralları uygulamak zorunda kalırlar. 5 yaşındaki küçük çocuk ise en sevdiği oyuncakları elinden alınıp çöpe gittiği için ağlar.

Havalimanı yetkilileri o an anne ve oğluna isterlerse oyuncakları dönüşte alabileceklerini veya arabalarına götürüp bırakabileceklerini söylememiş. Fakat böyle bir hakkımız varmış. Ben de bilmiyordum, öğrendim. Değerli eşyalarınızı alıp çöpe atmaya kalkarlarsa hakkınızı aramayı unutmayın.



Ailem Türkiye’ye dönerken İngiltere’den teleskopik olta kamışı satın aldı. Valizde kırılır diye de el bagajında taşımak istediler. Sanırım kamışın katlanmış hali bile belli bir uzunluğu geçtiğinden, güvenlik görevlileri el koydu. Neyse ki biz henüz el sallamak için oradaydık ve güzelim oltanın çöpe gitmesini engelledik.

Uçakta el bagajında; oyuncak ya da sahte de olsa tabanca, jilet, çakmak, 6 santimetreden büyük makas, raptiye, bilardo ıstakası, uzun şemsiyeler ve evde kullandığımız çatal-bıçak da bulunmasın. Yanınıza almanız gerekiyorsa da çantanızı bagaja teslim edin. 

Dikkat edin, bagaja teslim ettiğiniz çantada pasaport, kimlik, cüzdan, saat, cep telefonu, değerli takılar, para gibi önemli eşyalar da bulunmasın.

Yazıyı beğendiyseniz ve başkalarına faydası olacağını düşünüyorsanız, lütfen paylaşın… Teşekkürler!

Haber:http://www.dailymail.co.uk/news/article-2381918/Mothers-fury-airport-security-staff-seize-year-old-sons-Teenage-Mutant-Ninja-Turtle-toy-weapons.html?ito=feeds-newsxml

Yazar

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.