Hatırlıyorum da oğlumuza isim seçmek ne zorlamıştı bizi. Ben zamanında köpeğimize, çiçeğimize bile isim seçmekte günler harcamış bir insanım zaten. Hele de bu isim koyacağımız zat karnımdayken, yüzünü bile görmemişken ve sesini duymamışken nasıl olur da isim seçer ve o isimle yıllarca anılmasını yaşamasını beklerdim?

O yüzden doğum iki hafta gecikip de 42. hafta dolunca mecburen hastane yolunda eşimle karar verdik ismine. Zaten elimizde pek fazla seçenek de yoktu; istedik ki Türkçe sesli uyumuna uygun olsun, istedik ki İngilizce kolay okunabilsin, istedik ki has be has Türkçe olsun, istedik ki Türkçe’de erkek ama İngilizce’de kız ismi gibi gelmesin kulağa, istedik ki her iki dilde de dalga geçilmesin öğrencilik yıllarında, istedik ki anlamı her iki dilde de garip kaçmasın. Çok şey istedik o yüzden de ismi kesinleştirmemiz 42. haftaya, hatta doğum gününe kaldı.

İlk kez 12. haftada test sonuçlarını iyi alınca başladık bebek hakkında ve gelecekle ilgili konuşmaya. O hafta Kaliforniya’ya uçuyorduk, ilk isim fikirleri uçakta geldi aklımıza. Biz bebek beklerken yoktu; ama şimdi var iPhone ve Android için isim uygulamaları. Bebek bekleyenlerin büyük tasası isim seçmek ve bu amaçta doğru ismi bulmak için harcadıkları süre yadsınamaz. Yollarda geçen süre uzun ve bazen sıkıcı. Bu tarz, özellikle de offline uygulamalar için yolculuklar bire bir. Hatta çocuklarla yolculuk ederken, isim seçip anlamını tahmin etme oyunu da oynanabilir. En güzel bebek isimleri uygulamasından biri  Bebename, Android işletim sistemi için geliştirilmiş. Üstelik ücretsiz…

“Bebek isimleri avucunuzda!
Eğer siz de her normal anne baba adayı gibiyseniz, uzun zamandır akınızdan çıkmayan bir soru “ismi ne olsun?” olmalı. Bu soruyu otobüs, tren, vapur beklerken, bir takside trafikte takılmışken, hatta uçakta seyahatte bile düşünüyor olmalısınız. İşte tüm bu anlarda hayatınızı kurtarsın diye Bebename‘yi yarattık.

Bebename, 9 binden fazla isim listesiyle ve esnek arama seçenekleriyle bebeğiniz için istediğiniz ismi bulmanıza yardımcı olacak. İsimleri cinsiyete göre, başındaki, sonundaki ya da ortasındaki harflere göre, ya da anlamlarına göre arayabileceksiniz. Hem de internet bağlantısına gerek olmadan.”


*Güncelleme (Ekim 2014): Şimdi de kıza isim arıyoruz, yukarıdaki kriterler hala geçerli olduğundan henüz bulamadık aradığımızı. Önerilere açığız…

Yazıyı beğendiyseniz veya bebek bekleyen tanıdıklarınıza faydası olacağını düşünüyorsanız, lütfen paylaşın. Teşekkürler!

Yazar

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.