İstanbul’da çoluk çocuk, çocukların hepsi 1-3 yaş arasında, gidilebilecek, oturulup saatlerce hoş vakit geçirilebilecek, hem anneler hem babalar hem de bebeler zevk alabilecek mekan önerisi olan var mı?


Özden ve arkadaşları


Ben İstanbul’dan uzak düşeli 7 sene olacak yakında. Ayrıldığım zamanlar nereseyse bekardım, o zamanlar takıldığım mekanlarla bu zaman Alaz’la takılacağım mekanlar arasında dünya fark olsa gerek 🙂 İnternette birçok yer önerisi buldum ve sizlerle paylaşıyorum, özellikle de blog yazarları tarafından denenmiş yerler de var. Ay sonu İstanbul’a geldiğimizde karşılaşırız belki oralarda.

  1. Poyrazlı Günler; İstanbul’da çocukla gidilebilecek 45 mekan önermiş kimi restoran / kafe kimi park kimi de gezi yerleri.
  2. Blogger kafe ise çocukla gezilebilecek yerleri önermiş İstanbul ve civarındaki.
  3. Pudra.com da İstanbul’da çocuklarla yapılabilecek aktiviteleri sıralamış.
  4. Şanslı Anne de Darıca hayvanat bahçesi gezisini anlatmış bloğunda ilgilenenlere.
Dış mekanlar derseniz…
Biz bir gelişimizde İstanbul’un Anadolu yakasındaki parklarını gezdik; Anadolu Yakası Parkları yazımda bahsettiğim gibi.
Diğerinde Ortaköy, Beşiktaş, Bebek semtlerinde sahil boyu yürüdük parktan parka molalar vererek, Alaz’la Mini Boğaz Turu yazımda anlattım.
Güneşli bir kış günü Kadıköy’e gidip Balıkçılar Pazarı’nı dolaştık; balıklara baktık. Gitmeden önce Kadıköy Balıkçılar Çarşısı yazıma bir gözatın.
Bir sonraki İstanbul gezimizde vapura binip Boğaz turu yapmayı istiyorum Alaz’la. Bir gün de Sultanahmet’e götüreceğim Topkapı Sarayı, Ayasofya gibi muhteşem yapıları görsün. Yerebatan Sarnıcı ve Gülhane Parkı’na bayılacağından eminim. Ben de anılarımı tazelerim…

Güncelleme Temmuz 2013:
İstanbul’da Çocuklarla Nerelere Gitmeli? yazımda birçok müze, park, bahçe ve saray önerdim.

Yazar

5 Yorum Var

  1. demek yine istanbul ziyareti yapicaksiniz ne guzel:) polonezkoy cocuk icin cok guzel yesillikler icinde leonardo cafede kahvaltiyla baslayip, ormanda yuruyus yapip sonrada mangal keyfi yapabilirsiniz,hatta country clubda bazi hayvanlarida gorebilirsiniz.Eger 5 cayi keyfi yapmak isterseniz ciraganin icinde gazebo cafe var orda guzel manzara esliginde oturabilirsiniz cocuklar icin park ve gozetimde oyun odasida var canim 🙂

  2. ayy sanirim siz gelmiyosunuz simdi dustu jeton gezgin anneye sor kismiydi dimi sorry :)))

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.