Bu yaz için Zürih-İstanbul arası uçak biletlerini taa sene başında satın almıştım; hatta size de alın demiştim. Sezon yaklaştıkça, fiyatlar yükseliyor bilindiği üzere.

Biletleri hallettiğimize göre sıra geldi tatili planlamaya. Çoğu kısım netleşmese de, Alternatif Okullar’ın bir twiti sayesinde, neden bu kamp olmasın dedim. Yakınlarıma duyurdum. Bizim şu geçen sene Çeşme’de gerçekleşen çoluklu çocuklu tatilin 2016 yaz ayağının Çıralı’da yapılmasına karar verildi. Oh!

Nedir bu kamp derseniz, şuradan alıntı yapayım;

ALTERNATİF OKULLAR KARENİN DIŞINDA ÇOCUK KAMPLARI

Alternatif Okullar olarak 2015 yazında başladığımız çocuk kamplarımıza 2016 yazında da Antalya Olimpos ve Çıralı’da düzenleyeceğimiz kamplarla devam ediyoruz. Geçen sene bizimle olan 45 çocuğumuz ve anne babalarının bizlere öğrettikleri ve edindiğimiz deneyimler bu yaz düzenleyeceğimiz kamplarımızı daha da zenginleştirdi.

Topluluk duygusunu yetişkinler ve çocuklar olarak deneyimlediğimiz, çocuklarımızın ve yetişkinlerin karar alma süreçlerinin parçası olduğu, açık iletişimi temel alan bu kamplarda çocuklarımız için çeşitli etkinlikler olacak. Öncelikli amacımız çocuklarımızın biricikliğine değer verilen bir “toplulukta” keyifle vakit geçirmesi. Bu nedenle doğayı hissedeceğimiz, doğadaki malzemelerle sanat, müzik etkinlikleri yapacağımız, teleskopla yıldızları izleyeceğimiz, beraber şarkılar söyleyip müzik yapacağımız, ekmeğimizi, yoğurduğumuzu çocuklarımızın ellerinden yiyeceğimiz, kayalara tırmanıp biraz da yukarıdan dünyayı izleyeceğimiz, atlarla iletişim kurup bolca yürüyeceğimiz ve yüzeceğimiz keyifle geçireceğimiz günler planladık.

Ayrıca bu yıl çocuklarımızın daha da keyifli vakit geçirmesi için kamplarımıza el işi sanat, müzik materyallerinin yanına ip üstünde yürüme, yürüme çubukları, yürüme takozları, teleskop, trambolin vb. materyaller ekledik.

Önemli farklılıklardan birisi de eğitmen kadromuzda. Çocuklarımızın doğayla iletişimlerini güçlendirmek amacıyla bu yıl Münih ve Viyana’da ziyaret ettiğimiz orman okullarının da büyüsüne kapılarak kamplarımızda orman pedagoglarının olmasına karar verdik. Her kampımızda orman pedagojisi eğitimi almış bir pedagog bulunacak. Ana dili İngilizce ya da Almanca olan pedagoglarımızla çocuklarımızın doğanın dilinde ortaklaşacaklarını umut ediyoruz. 15 çocuğun katıldığı kamplarda orman pedagogu, müzik eğitmeni, okul öncesi eğitmeni, drama ya da sanat eğitmeni olmak üzere 4 eğitmen görev alacak. Çocuk sayısının az olması durumunda ise kamplarda 3 eğitmen bulunacaktır

Anne babalar için ne yazık ki akşamları gerçekleşecek alternatif eğitim sohbetleri dışında özel etkinliklerimiz yok 🙂 Yine de kamplarımızın siz anne babalar için en önemli katkısının çocuğunuzu kamp süresince gözlemleme fırsatı sunması olacağını düşünüyoruz.

Günlük program örneği, kayıt ve iletişim için buradan Eylem Hanım’la iletişim kurabilirsiniz. Kontenjanlar her kamp için 15 çocuk ile kısıtlı. Biz, 4-6 yaş grubu için beşini doldurduk bile! Bu yaz çocuklarla amaçlı ve her anı dolu dolu geçen bir tatil yapmak isterseniz bilginize…

Kim bilir belki bu yaz Çıralı’da, Olimpos’ta görüşürüz sizinle?

Not: Alıntı yazı ve fotoğraflar Alternatif Okullar sitesinden alınmıştır.

Yazar

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.