Zurich Zoo

Zürih Hayvanat Bahçesi, benim için çok özel bir yer. İlk kez gittiğimizde Alaz 8 aylıktı. Çok hastaydı; ama hasta bir çocuğu otel odasında oyalamaktansa, açık havadaki güneşten ve Masoala yağmur ormanlarının neminden yararlanmıştım. Madagascar’ın ormanları baz alınarak hazırlanan, 300 tür bitki ve 60 tür hayvan barındıran bu bölümde nem oranı %80, hava sıcaklığı 20-30 derece arasındaydı. Bebek arabasının etrafında küçük maymunların dolaştığı o günde orası Alaz’ın tıkalı burnu için idealdi.

Alaz bebekken gittiğimiz geziden…



Bir sonraki gezimiz Haziran 2014’te ben Beliz’e hamileykendi. Alaz bu kez en çok penguenleri, maymunları ve açık havadaki oyun parklarında oynamayı sevdi. Bu seyahat ardından telefonumu çaldırdığımdan resimlerim yok ne yazık.

Zurich Zoo
Dev kamlumbağalar, Masoala’da.

Sonunda geçenlerde yıllık aile üyeliği aldık ve ilk kez dördümüz gittik. Gri bir kış günü olduğundan birkaç aile göreceğimizi sanıyordum ta ki tramvaydan inene dek. Sabah saat 10’da arabaların dizildiği otoparkında yer yoktu desem!?

Penguenlerin beslenme saati

Şansımıza penguenlerin beslenme saatiydi vardığımızda. Balık yemelerini ve oradan oraya koşturmalarını izledik. Beliz ve Alaz bayıldı onlara. Bazı günler penguenler de insanların arasında yürüyormuş. Sürprizlerle dolu burası.

Zurich Zoo
Masoala’da gezinen maymunlar
Masoala’da gezinen çocuklar 🙂

Zurich Zoo
Hayvan ve bitki türlerini araştıran bilim insanlarının çalışma kulübesinin kopyası

Sonra Masoala’ya çevirdik yönümüzü. Kış ortasında, tropik bir iklimde bir süreliğine olsa bile bulunmak kadar güzel birşey yok. Sevgili kocam ilk kez görüyordu ve çok hoşuna gitti kısmen de olsa özgürce dolaşan maymunlar, bukalemunlar, dev kaplumbağalar ve uçan yarasalar, papağanlar. Üstelik çocukların ikisi de artık yürüyebildiğinden merdivenlerle tepeye dek çıkabildik.

‘Benim abimden neyim eksik?’ diyen bebeğim

Dönüşte çocuk oyun parkına uğradık. Alaz ve Beliz bir saat kadar orada atlayıp zıpladılar. Düşünüyorum da, sadece oyun parkına gelip piknik bile yapılabilir bu hayvanat bahçesinde.


Sonra yemek yedik içindeki restoranlardan birinde. Onlarca mama sandalyesi, onlarca koltuk yükseltici ve elbette açık havada yine bir oyun parkı vardı restoran bahçesinde. Alaz bayıldı. Beliz çıldırdı.

Hayvanat bahçesi içindeki restoranlardan biri

Daha önceki gelişlerimizde hayvanların bulunduğu yerleri gezmiştik. Yıllık üyeliğin en avantajlı yanı her yeri görmek için koşturmamak. Örneğin, yeni yapılan, Kaeng Krachan fil parkını gezemedim. Tayland’daki filleri korumak için destek veren bu bölümde filler özgürce dolaşıyor, duş alıyor ve hatta havuzlarda yüzebiliyormuş. Bir dahaki sefere bu devasa yapıyı gezmek ilk işim olacak…

Sabahleyin, ‘Hayır, gitmeyelim. Evde kalalım ben lego oynayacağım!’ diye evden çıkmamak için tepinen oğlumu eve dönmeye zar zor ikna ettik. 4 yaş sendromu!


Notlar:

  • Zürich Zoo, bir günde gezilecek bir yer değil. Bu sebeple yıllık üyelik almak çok avantajlı. 6 yaş altı için giriş ücretsiz. Giriş ücretleri burada.
  • Tepenizden uçan leylekler görmek için ideal. Yani seyahat etmek isteyenlere de önerilir.
  • Tavus kuşları da tavuklar, horozlar ve ördekler gibi aramızda dolaşıyorlar.
  • Küçük baş hayvanlar bölümünde keçi, koyun, tavşan gibi hayvanları sevip, onlara yem vermek serbest.
  • Hergün açık ve kış ayları için de ideal; bakınız Masoala.
  • Şehir merkezinden tek tramvay, 6 numara ile ulaşmak mümkün.
  • Rehber köpekler hariç, köpekler içeri giremiyor malesef.
  • İçinde piknik alanları ve büfelerin yanı sıra birkaç restoran da var.

Hayvanat bahçelerine karşıyım diyenler olabilir. Saygı duyarım; ama her hayvanat bahçesinin standartları aynı değil. Bakınız burada Zürih’tekinden örnek anlar.

Yazar

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.