Datça’ya en son yıllar önce gitmiştik eşimle. O zamanlar çocuklar yoktu. Bodrum’dan feribota atlamış, merkezinde araba kiralamış, bükleri gezmiş idik: Palamutbükü, Hayıtbükü, Ovabükü, Karabük… Canımız nerede isterse orada denize girmiş, ne zaman isterse o zaman yemek yemiş, hatta kalacağımız yeri de gezerken bulmuştuk. Mesudiye ve Palamutbükü arasına hayran kalmıştık. Sadece yatmak için kullandığımız için de şu an adını bile hatılamadığım bir pansiyonda konaklamıştık.

Datça’nın mükemmel plajları…

Nefis mezeleri vardı. Akşam balık yemiştik plaja yakın bir yerde. Hatta çocuklu aileler vardı etrafımızda. Yemek sonrası ise kahvede oturup dizi seyrediyordu herkes. Belki biz de birer bira alıp sahile oturmuştuk yıldızları izlemeye.

Datça
Knidos Antik Kenti

Eski bir Yunan şehri olan Knidos antik kentini gezdik. Yolları virajlı olsa da, yarımadanın en ucunda olsa da, Datça’da görülmesi gereken yerlerin başında. Afrodit Tapınağı, Apollon Tapınağı, antik tiyatroları, güneş saati ile insanı büyülüyordu. Ege ve Akdeniz’in birbirine karıştığı bu antik limanda denize girmek de serbestti. Biz gittiğimizde akşamüzeriydi ve çok güzeldi.

Datça
Knidos Antik Kenti

Aylardan da Eylül’dü. Yaz olmasına rağmen nasılsa Akbük’te yağmura yakalandık. Yağmurda yüzmemiştik diye atladık denize tabii.

Datça’nın sokakları

Son gün de Eski Datça’yı gezmiştik. Taş evleri tezgahlarda sergilenen oya işleri, atölyelerle dolu birbirinden şirin sokaklar. Can Yücel’in evi geziye açık değildi. İnsan Datça’da şair olmaz da ne olur?

Biliyorsunuz ki Bodrum’a sık sık gidiyoruz. Bu kez de çocuklarla Datça’ya gidelim diyoruz. Datça genelde sakin bir yer, kafa dinlemek için, çocuklu aileler için, emekliler için öneriliyor. O zaman biz de bu kez çocuklarla bir gezip gelelim…

Datça ve Can Yücel

Yazımı da anlamlı dizelerle bitireyim:

En uzak mesafe ne Afrika’dır,
Ne Çin,
Ne Hindistan,
Ne seyyareler,
Ne de yıldızlar geceleri ışıldayan,
En uzak mesafe, iki kafa arasındaki mesafedir birbirini anlamayan…

 Can Yücel , “En Uzak Mesafe”

Datça
Knidos Antik Kenti

Not: Tüm fotoğraflar bana aittir, izinsiz paylaşmayınız…

Yazar

3 Yorum Var

  1. Nefis! Seneye inşallah.. Yolu çok bozuk ve virazjlıydı, o nedenle çok turist almaz, kendi halinde kalmayı başarırdı. Değişmiş şimdi bu.. Kendim de yerlisi değil turisti olduğum halde, üzüldüm, keyfim kaçtı.. Bazı yerler hakkında özellikle yazmıyor ve konuşmuyorum, bencilce saklamak istiyorum o yerleri..

    • Doğrudur, bazen ben de gidip kaldığım yerleri gizliyorum. Fakat Datça'nın da ayrı müdavimleri var her sene giden, kalan vs… Bakalım ne kadar değişmiş? Ben en son 2009'da gitmişim…

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.