Seyahatlerde çocukları oyalamanın en kolay yolu, ellerine ekran içeren teknolojik bir alet vermek; cep telefonu, tablet veya nintendo…

Bazı ebeveynler ise çocukları erken yaşta ekran ile tanışsın istemezler. Bazısı ise benim gibi, kısıtlı ekran süresine izin verirler. Ya da 10 saatlik bir yolculukta çocuğu 5-6 saat boyunca ekrana mahkum etmek çoğumuza doğru gelmeyebilir. Peki ama bu çocuklar saatlerce uçak penceresinden dışarıyı izleyemezler de, öyle değil mi?

Önümüzdeki ay Türkiye’ye geliyoruz. Çok uzun değil, üç saatlik bir yolculuk; ama Beliz artık 1 yaşında kıpır kıpır bir bebek. Yolda uyusa da, yemek yese de, bir süre onu oyalamamız gerekecek. Kendisi, abisi kadar ekran sever bir bebek de değil. Henüz. Bu yüzden, çocukları uçakta, havaalanlarında beklerken ve Atatürk Havalimanı’ndan eve giderken * kim bilir İstanbul trafiğinde kaç saat sürecek? * ekransız olarak nasıl oyalayabilirim diye araştırmaya başladım.

Çocukların el koordinasyonlarını geliştirecek, sıkılmalarını engelleyecek, seyahat dostu bazı oyunlar ve oyuncaklar şunlar;

Tangram (Çin Bulmacası) :
Genellikle tahtadan, farklı şekillerde, renklerde ve boyutlarda oyun seti. Genelde 3 yaş ve üzeri için öneriliyor. Alaz’ın hayal gücü sayesinde, oyun bazen kendi amacından çıkıp farklı bir şekilde de oynanıyor bizde.


Nasıl olmuş da şimdiye dek bunu keşfetmemişim dediğim bir aktivite seti. Kıvrılabilir, tekrar tekrar kullanılabilir, temizleme gerektirmeyen, ortalığı kirletmeyen, iki veya üç boyutlu şekiller üretilebilen bir oyun seti. Uçak ve araba yolculukları için elverişli; çünkü yer kaplamıyor. Üstelik hem kızlar hem de erkekler oynayabiliyorlar; çiçek, hayvan, dinozor yapılabilecek birkaç fikir. Duyduğuma göre yetişkinler bile kendilerini bu oyundan alıkoyamıyorlarmış. Sanıyorum tek sorunumuz, Beliz’in çubukları ağzına atıp çiğneme ihtimali olacak! 

Fisher-Price’ın bu ürünü, küçüğünden büyüğüne her çocuk için seyahat oyuncaklarının hası. Alaz henüz 2 yaşındayken değişik bir versiyonunu satın almıştık ve hala da kullanıyoruz. Bu ışıklı olanı, gece yapılan araba yolculukları için de ideal.


Sizde de öyle mi bilmem; ama bizim evde duvarlar, masalar, koltuklar arada bir boyanmış olur. Bu sebeple de evde telaş yaşanır. Bildiğimiz sulu boyalardan farklı, çok az su gerektiren ve dolayısıyla etrafı kirletmeyen, temizlik gerektirmeyen bir çeşit boya aslında. Bu sebeple de seyahatler için oldukça elverişli. İçinde 2 kalem olması, iki çocuğu aynı anda oyalaması açısından avantajlı.
Bunların yanı sıra, pipetler, balonlar, tahta Starbucks kahve karıştırma çubukları, uçak dergileri de çaresiz zamanlar için seyahat kurtarıcı olabilir.
Siz yolculuklarda ne tür oyuncaklar alıyorsunuz yanınıza?
Not: Resimlere tıklarsanız fiyatlarını da görebilirsiniz…

Güncelleme;

Bu oyuncakları ve diğer kullandığım seyahat ürünlerini; Gezgin Anne Amazon Listesinde görebilirsiniz.

Yazar

4 Yorum Var

  1. İmeginariumda tilt oyunu var. Onuda degerlendirebilirsiniz

    • Doodle pro ve crayola ürünlerini benim gözetimim altında 1 yaşındaki kızım da kullanıyor. 3 yaş altına pek önermiyorlar ama başında durursanız sakıncası olacağını zannetmem.

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.