Beş yıldır ailecek tatil yapmayan anne ve baba, çocuklarını okul döneminde tatile götürdükleri için hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı. Habere on binlerce aileden yorum yağdı. İşte olanlar:

Steward ve Natasha Sutherland, 6, 13 ve 15 yaşlarındaki çocuklarıyla uzun zamandır tatil yapamadıkları için Eylül ayında bir hafta Rodos’a gittiler. Çocuklar okul döneminde eğitime ara verdi gerekçesiyle okul yönetimi aileye 360 İngiliz sterlini para cezası verdi. Aile ise bu para cezasını ödemek yerine bir üst mahkemeye başvurdu.

Yeni eğitim yasasına göre, tatil dönemi dışında hastalık harici çocukları okuldan alıkoymanın karşılığı para veya hapis cezası. Okul yönetimine göre çocukları bir hafta derslerden mahrum etmek çocuğun eğitimini bölüyor ve başarısını engelliyor. Okul idaresi, gerekli cezayı belirliyor. Çocukların okul eğitimi sırasında tatile götürülmesi bir suçtur, deniyor.

Anne ve baba ağır çalışma şartları nedeniyle son 5 senedir tatil için biraraya gelemediklerini belirtti. Babaya göre ise, çocukların eğitimi oldukça önemli; ama ailecek geçirilecek zaman daha önemli. Çocukların davranışları ve okuldaki başarıları tatil sonrasında gözle görülür bir şekilde gelişti, diyor.

Mahkemenin ebeveynlere 2000 İngiliz sterlini para cezası ve 3’er ay hapis cezası vereceği söyleniyor. Diğer aileler de yasaya karşı imza kampanyası başlatmak üzere.

İşin ilginç yanı, fatura seyahat şirketlerine kesilmek üzere. Okulların tatil olduğu dönemlerde fiyatları en az 2-3 kat arttırdıkları için. Siz ne dersiniz bu konuda? Ailecek tatil mi yoksa eğitim mi daha önemli?

Fotoğraf: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2539378/Couple-took-children-school-weeks-holiday-Rhodes-face-jail-refusing-pay-fines.html

Yazar

4 Yorum Var

  1. Eğitimin telafisi var ama ailecek geçirilecek olan zaman yitip giderse telafisi yok. Mutlu çocukalr mutlu aile ortamlarında yetişiyor. Belki yanlış ama benim düşüncem ailenin yaptığı tatilden yana 🙂
    ben d eolsam çocukalrımı alıp tatile giderdim. Beş yıl çok uzun bir süre çünkü…

  2. Almanya'da da aynı kanun geçerli ve memlekete ucuz uçak biletiyle bir an önce gidelim diye düşünen türk anne babalar baya terliyor bu nedenle 🙂 E, eğitim herşeyden önemli 🙂

    • Okulların tatil döneminde seyahat şirketleri fiyatları 3 katına çıkarıyormuş. Birçok insan bu nedenle okul döneminde tatile çıkıyordu. Tabii bu kanunun çıkması, seyahat şirketlerinin işine yaradı malesef. Onlara da bir tavan fiyat uygulanmalı belki?

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.