Tatile çıkmak için bir nedene gerek yok heralde. Tabii piyangodan büyük ikramiye çıkması durumu ayrı olurdu! Tatil yapmanın uzun yaşamanın sırrı olduğunu öğrenince ikramiye çıkmasını beklemeye de gerek olmadığını belirteyim.

Tatil sonrasında beliren kendimi daha iyi hissediyorum düşüncesi uydurulmamış, aksine gerçekmiş. İngiliz bir sağlık şirketinin yaptığı araştırmada, deneklerin bir kısmı Tayland’a, Maldivler’e ve Peru’ya iki haftalık tatile gönderilmiş. Diğer kısım ise evde kalmış ve normal hayatına ve çalışmaya devam etmiş. Sonunda iki gruba da fiziksel ve psikolojik testler uygulanmış.

Tatile giden grup, daha kaliteli uyumuş. Düzenli ve düşük tansiyon görülmüş, enerji seviyeleri yükselmiş ve stresle daha iyi başetmiş. Bu etkiler sadece tatil dönüşünde değil, haftalar, hatta aylar sonra bile etkisini göstermiş. Tatile gitmeyip, çalışan gruptan bahsetmeme gerek yok sanırım.

Bu faydaları görmek için iki hafta boyunca plajda sırtüstü yatmaya da gerek yok. Aktivite dolu tatil yapan, en çok koşturan çiftin stres seviyesi, diğer tatilcilere göre en uzun süre düşük kalan olmuş.

Eğer tatilden henüz döndüyseniz ve kendinizi bambaşka bir insan gibi hissediyorsanız, böyle düşünmeniz tesadüf değil. Uzmanlar da kanıtlıyor. Hatta günübirlik kısa geziler bile kendimizi daha zinde hissetmemizi sağlıyor. İşte yazısı. Stres seviyesi düşük bir anne-baba olmanın çocuklarımıza vereceği pozitif etki de cabası.

Anladım ki bir buçuk aydır Londra sınırlarında kalmanın, bir hafta hastalık yüzünden sakin yaşamanın ardından azalan pilleri şarj etmenin zamanı geldi. Takvimi bir açayım, nereye gitmeli bakayım…

Fotoğraf: http://www.flickr.com/photos/foxtongue/

Yazar

3 Yorum Var

  1. Dışarıda yağmur romantik romantik gezilerin hayalini kurarken üzerine bir de yazınızı okumak fena geldi bana 🙂

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.