Ankara’ya yakın, haftasonu için 1-2 gecelik bir yere gitmek istiyoruz. Sizin fikrinizi almak istedim. Gidip de memnun kaldığınız yerler var mı? Sonbaharda çocukla gidilebilecek, rahat edebilecek otel önerilerini okumak isterim.


Aslı H.

Ankara gibi güzel bir şehri, üniversiteden arkadaşım sayesinde gördüm ilk. Arkadaşlarımızla İstanbul-Ankara yolunu katedip defalarca gittik gerek Anıtkabir’e, gerek Odtü’ye, gerek tiyatro şenliklerine, gerek aile ziyaretine. Civarını gezmem pek mümkün olmadı malesef. Öte yandan daha birkaç ay önce bir sonraki çocuklu tatilimiz Kapadokya’da olsun diye konuştuk. O nedenle size ilk önerim orası olacak. Şimdilerde çocuklu olan Ankaralı arkadaşımın da katkısıyla buyrun sizin için araştırdıklarım.

Kapadokya, Nevşehir, Ürgüp ve peribacalarını görmenizi öneririm eğer henüz gitmediyseniz.

Abant‘a haftasonu için gidilebilir; Masal Evleri aileler tarafından önerilmekte. Yazı ayrı güzel, kışı şömine başında ayrı güzel olur eminim.

Sapanca Gölü ve civarı; haftasonu kaçamağı için uygun yerlerden biri. Güral Sapanca‘da konaklarsanız çocuklara uygun klüpler, aktiviteler, havuz, ucu bucağı olmayan doğa var.

Safranbolu; seneler önce bir kış mevsimi gittiğim, güzel, küçük ve sevimli bir yerdi. Henüz görmediyseniz 1-2 gece haftasonu için önerebilirim.

Amasra; Ankaralılar denize hasret olduğundan, dört saatlik yolculuğu göze alırsanız Amasra ve Bartın, İnkumu plajı, manzara, deniz havası ve taze balık yemek için çok güzel yerler.

Eskişehir‘e, geçen kış gittiğimizde çok sevdim. Parkları, Porsuk çayı ve çevresi, köprüleri, tramvayı ile çocukla gezmek için ideal şehirlerden biri. Ayrıntılı yazımı okumanızı öneririm: Alaz Eskişehir’de.

Mudurnu da Safranbolu gibi, güzel ve sevimli bir yer. Kızılcık tarhanası meşhurmuş. Mudurnu’da konaklayıp, Yedigöller’e günübirlik gezi yapabilirsiniz.

Göynük, Sünnet Gölü civarı aileler için gidilebilecek, haftasonu kalınabilecek uygun yerlerden biri. Doğal Yaşam Oteli, 0-6 yaş arası için ücretsiz. Yürüyüş yapmak ve sakin, doğal ortam en önemli özellikleri.

Kızılcahamam, hem Ankara’ya çok yakın hem de termal banyolar bulunduğundan kış ve sonbahar ayları için ideal olabilir. Büyük bir parkı ve orman içinde olması avantajları.

Eymir Gölü ve Gölbaşı, daha yakın mesafelerdeki güzel yerler.

Beypazarı, Ankara’ya yakın. Yaşayan Müze gezilebilir. Günübirlik geziler için daha ideal olabilir.

Amasra, Safranbolu ve Mengen’i gezmiş bir anne bloğunda, gidilmesi görülmesi gereken yerleri güzel güzel anlatmış. Ayrıntılar için buyrun; Orlando Günlüğü.

Sizin de önereceğiniz yerler varsa lütfen yorum bırakın, biz de öğrenelim.

Güncelleme:

 Ankara’da Çocukla Neler Yapılır? isimli yeni yazım da ilginizi çekebilir.

Yazar

23 Yorum Var

  1. Sünnet Gölündeki Doğal Yaşam Otelinde 2012 yılının ramazan bayramında 2 gece geçirdik. Gündüz göl çevresinde yürüyüş yaptık. Gece ise canlı müzikle çoştuk. O zamanlar 6 aylık hamileydim memnun kalmıştım en kısa zamanda kızımla gitmek istiyorum. Bahçede dolaşan tavukların peşinde koşmasını görmek güzel olacak. Herkese tavsiye ederim.

  2. Çok güzel bir yazı olmuş, emeğinize sağlık:) Benim de alternatif gezi sayılabilecek bir önerim olacak:)
    Çocukları toprak ve doğal tarımla tanıştırmak isteyenler Güdül'e bağlı Tahtacıörencik Köyü'nü günübirlik gezi güzergahları arasına dahil edebilirler.Beypazarı gezisiyle de birleştirilebilir. Kızım köyde çok güzel vakit geçirdi.İzlenimlerimi şu bağlantıda paylaştım. http://www.yemekyolculugu.net/2013/10/ankarada-bir-dogal-tarm.html

    • İlginiz ve yorumunuz için teşekkürler. Yazınızı çok beğendim, eminim birçok aile için Tahtacıörencik Köyü haftasonu gezisi olacaktır. Sevgiler, Deniz

  3. Sakın geredeye gitmeyin bunalıma girersiniz şu an oradayım ve açım paran bile olsa yiyecek bulamıyorsun

    • gerede de şölen diye bi lokanta ,,gayet güzel yemekeleri ,öneririm ,hatta ankara dan hem gezmek hem yemek yemek için bile gittiğimiz oldu..

    • Tövbe estağfurullah. Kardeşim Esentepe'ye çık canının istediğini ye. Otel var, lokantalar var. Gerede merkezde ise dünya kadar lokanta var ve içlerinde cidden kaliteli ve lezzetli yemek-kebap yapan yerler var. Birisine sormayı akıl edemedin mi mübarek adam? Sen bi yaylasına gitmişsin sanırım insan yok lokanta yok. Naapsın geredeliler acaba yolunu biri kaybeder de ıssız bi yaylaya düşebilir diye senin için nöbette mi beklesinler.

  4. Peki sevgililer icin bir yer varmı ankaraya yakin olacak bir yada iki saatlik mesafe yardımcı okursaniz sevinirim teşekkürler

    • Bu yazdıklarımız hariç yerler desem? 🙂
      Ankaralı olmadığımdan pek fikrim yok bu konuda.
      Sevgiler, Deniz

    • Sakarya karasu 😉 uygun fiyat apartlar halk pilaji luna par canli muzik olan barbar. Sanirim sevgili ile guzel vakit gecirilir :))

  5. Serkan ben ankarada kizilcahamm turuyla ilgili. Bilgi fiyat vereblckler arasn lutfn5075949694

  6. Biz 2 gece konaklamalı Bursa tatili yaptık. Ordan da günübirlik Mudanya ve Trilye gezileri yaptık. Çekirge de bir apart otel seçtik kendi mutfağı vardı bebeğim için yemek de pişirebildim hazır yememiş oldu. Tavsiye ederim tüm gezgin annelere.

  7. Tam da ihtiyacım olan bilgi 🙂 6aylik oldu oğlumuz maşallah artik gezebiliriz 🙂 bloguma beklerim 🙂

  8. Otobüsle gidip, orada araçsız rahat edebileceğimiz bir yer önerebilen var mı? Anne oğul (5y) gitmek istiyoruz, orman doğa bisiklet yeterli. Abant gölü ve civarı (göl kenarında kalmadıktan sonra) arabasız zor olur diye duydum. Ne dersiniz? Teşekkürler şimdiden.

  9. Kafa dinlemek icin abant'a gitmektense evimde oturup çayımi icerim. 2 kere abant golüne gittim araba park yeri sorununu gectim, bir tarafta mangallar yaniyor bir tarafta yuruyus yapanlar, yürüyüş yolunda bisiklete binenler, at arabalari ile golü turlayanlar "eger yazin giderseniz o at arabalarinin kokusundan kacarsiniz zaten" .. Kisaca sessiz sakin kafa dinlerim diye hayaller kurup abant golüne gitmeyin.

  10. Nevşehir li olarak nevsehiri mutlaka gormenizi tavsiye ederim. Peri bacalari, yer alti sehirleri, sarap fabrikasi, kilimciler, asma köprü, kızılırmak, (irmak kenarinda mangal serbest) balona binme(masraflidir ama o yuzden sabah gun agirirken kalkip izlemesi de keyiflidir) deveye binme ata binme, aklima suan gelmeyen bir cok gorulecek yeri vardir. Not: cok para harcarsiniz farkinda olmadan :))

  11. Hafta sonu kafa dinlemek eglenmek denize girmek az para harcamak isterseniz sakarya karasu'ya gidebilirsiniz. Halk pilaji kucul bir luna parki canli müzik olan barbari olan kucuk bir yer.

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.