• Genelde oğlumla babası havuzda vakit geçirirlerken ben de havuzbaşı şezlongunda yazdım Alaz Kanarya Adaları’nda yazısının çoğu satırını. Kafamı kaldırıp onlara her bakışımda birşeyler değişiyordu; ya şapkası başında değil, ya tişörtü ıslanmış, ya suya oturmuş halde görüyordum Alaz’ı.
  • Otelin diğer müşterileri ya yaşını başını almış çiftler ya da çocuklu aileler.
  • Turistler ya İspanyol ya da Kuzey Avrupa ülkelerinden. Norveç, Danimarka, Hollanda ve İngiltere’den gelenler var. Norveçliler gran Canaria’da yazlık alıp 6 aylarını orada geçirirlermiş; karanlık 6 ayı olsa gerek!
  • Otele çocukla gelenler genelde iki çocuklu. Sonra sırayı üç çocuklular alıyor. Hatta iki çocuk artı üçüncüye gebe birkaç aile var.
  • Kanarya halkı, garsonlar, temizlikçiler, otel müşterileri hep çocuklara karşı güleryüzlü. Kadını-erkeği ya Alaz’ın başını okşuyor ya saklambaç oynar gibi yapıyor. Hatta kucaklayanı var.
  • Otelimiz, Cordial Mogan Playa‘da odalar tertemiz, havuz manzaralı balkonumuz var, kocaman da bir banyo. 
  • Otelde iki havuz mevcut, ikisi de aynı biçimde ve büyüklükte; biri quiet dedikleri sessiz olan. Diğeri çocukların koşup oynadığı, arada sırada animatörlerin 10 dakikalık şovlarının olduğu çocuk parkına yakın havuz. İkisinden de memnunuz, Alaz yüzünden kovulmadık.
  • Havuz kenarlarında kumdan iri çakıldan küçük taşlar var. Alaz’a kova kürek aldık, onlarla oynamaya bayılıyor.
  • Rüzgar gülü uçaktan gördüğümüz ilk şeydi bu adayla ilgili. Rüzgar gülleriyle donatmışlar Las Palmas tarafını yani adanın batısını.
  • Amerika’nın keşfedilmesinde önemli bir yeri var bu adaların. Kristof Kolomb bu adalardan erzak ve işçi toplarmış Amerika’ya yolculuklarında.
  • Dikkat çeken başka bir nokta da babalar çocuklarla daha çok ilgileniyor. Yemek sırasında kucaklarında oturtuyor veya yemek alırken kucaklayıp geziyorlar büfeden büfeye. Babalar havuzdan çıkan çocukları kurulayıp giydiriyor, oyun parkına götürüyor, diskoda başlarında duruyor veya omzuna atıp gezdiriyor. Bizim babamız da dahil.
  • Oteldeki garsonların bazısı öyle muhabbetli ve candan ki, bazısı müşterilere sarılıyor. Hemen hemen hepsi Alaz’ı selamlıyor. Kimi müşteriler de garsonlara bahşiş bırakıyor veya hediye veriyor. Herşey dahil bir otel için enteresan değil mi?
  • Otelde hemen hemen hergün bir kokteyl, bir doğumgünü oluyor. Bazen içki, bazen sütlü kakao bazense paella ikram ediliyor misafirlere.
  • Las Palmas’ta yol sorduk birkaç kişiye. İşlerini güçlerini bırakıp dakikalarca tarif ettiler bize. İspanyolca olarak, ama dil bilmediğimiz halde insan anlıyor el kol işaretlerinden bir süre sonra.
  • Türkiye’deki gibi çocuklara bir çikolata, bir şeker olsun ikram ediliyor. Alaz da kim ne verse hemen alıyor (iyi mi kötü mü bilmiyorum, ama öğrenmesi için erken heralde)
  • Eski yılın son günü, 31 Aralık’ta uçan balonlara kağıda yazılmış dilekler bağlanıp havaya bırakıldı. Rengarenk uçan balonlar kapladı gökyüzünü. Bakalım bizim dileğimiz gerçekleşecek mi?
  • Alaz birinci hafta biterken ‘Hola’ demeye başladı. Bir lisan bir insan 🙂
  • ‘Gran Canaria’dan kötü insan çıkmaz, herkes çok iyi’ der eşim.
  • Değişik doğa şekilleri bir yandan ilkelliği hatırlatırken, yollar, ışıklandırmalar, alt yapı öyle pürüzsüz ki gelişmiş bir Avrupa ülkesinde olduğun belli oluyor.
  • 1000 sene önce Avrupa ve Asya medeniyetlerini kurmuşken, bu adada hala kendi yaptıkları mağara evlerde yaşıyormuş insanlar. (Cueva da Pintada)
  • Uçsuz bucaksız gibi görünse de adanın çevresini arabayla dolaşmak 3 saati almıyor.
  • Bazı ailelerin çocukları Alaz kadar; ama geceleri ortalıkta eziniyor. (Otele vardığımız geceden biliyorum)
  • Kolay kolay gittiğimiz yere ikinci kez gitmeyiz; ama buraya tekrar gelsek mi dedik ayrılırken.
Yazar

6 Yorum Var

  1. Güzel bir tatil olmuş anlaşılan 🙂 Ben de sizin gibi iflah olmaz bir gezginim ve şu an 5 aylık hamileyim. Bebekle ilk seyahatimizi şimdiden planlıyoruz bile ama sizce ilk kısa gezi (yurtdışında yaşadığımız için ilk seyahatimiz aile ziyaretine türkiye olacak) en erken ne zaman olmalı ve mesela iki haftalık ilk ciddi gezi (biz eşimle yıllardır hep sırtçantalı seyahat ediyoruz, pek gidilmeyen ve bilinmeyen coğrafyaları seviyoruz) ne zaman olabilir? Bir de hamileliğimin 6. ayı ortasında İsrail'e ufak bir kaçamak düşünüyorum, bildiğimiz ve rahat seyahat ettiğimiz bir ülke ama hamileyken nasıl olur ikilemi içindeyim.. Of ne çok soru sordum, pardon 🙂 Sevgiler!

    • Öncelikle tebrikler! Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza. Sorularınızdan memnun oldum, yardımcı olabilirsem ne mutlu 🙂

      Biz oğlum 10 haftalıkken gittik Türkiye'ye aile ziyaretine. İlk aşılarını bekledik, yoksa daha önce giderdik. Bir de pasaport çıkmasını beklemeniz gerekiyor, yaklaşık bir ay sürdü bizim işlemler. Daha erken gidemedik; ama en erken bir haftalıkken gidebilirsiniz tabii resmi işlemleriniz o kadar kısa sürede hallolursa.

      İlk ciddi geziniz, sanırım nereye gideceğinize bağlı özellikle de kimsenin gitmediği yerleri seçiyorsanız. Bazı ülkelere aşı gerekli, ki Peru'ya 1 yaşındaki kızını aşıları yüzünden götüremeyen arkadaşım var. Onun haricinde, mesela Avrupa'ya, kendinizi ne zaman hazır hissederseniz gidebilirsiniz. Size bağlı 🙂 Anneliğin ilk ayları biraz zor geçiyor da, alışmak açısından.

      Hamilelikte sanırım 28. haftadan sonraki uçuşlarda doktor raporu isteniyor. 36. haftadan sonra da uçak yasak. Hamileliğin en rahat ayları 4 ile 7. aylar arası yani bir sıkıntı yaşamazsınız. Sadece kan dolaşımı için sık sık uçakta gezinip DVT flight socks denilen çoraplardan giyin.

  2. Selam;

    Biz de bu kurban bayramı haftası ya kanarya adalarına ya da maldivlere bir seyahat planlıyoruz ve 4.5 yaşında bir oğlumuz var. Anladığım kadarı ile siz ikisine de çocuğunuzla gitmişsiniz. Maldivler çok gönül çeliyor ama bence de sanki çocuklu aileler için o kadar da uygun olmayabilir diye düşünüyorum (her ne kadar aile dostu oteller olsa da bizim oğlan deniz ve kumsalın yanısıra bilumum aktivite ister). Siz bize hangisini önerirsiniz.

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.