Ören’i çok sevdim hep. Giden bilir; gerek evleri, gerek şehirciliği, gerek plajı çok farklıdır diğer sahil kasabalarından. Daha bir güzeldir. Çocukluğumdan kalma bir sevgi belki.

Son zamanlarda çok hoşlanmıyordum denizini sığ diye. Git git metrelerce, su dizinde! Bu gidişimizde farkettim ki çok da kötü birşey değilmiş bu derin olmayan deniz. Alaz söz konusu olunca 🙂 Ellerinden tutup epey bir yürüttük suyun içinde açıklara doğru Ekim başında. Hoşuna gitti elbette. Ne Bodrum‘da, ne Antalya‘da ne de girdiği havuzlarda olmamış birşeydi bu.

Sanırım çocuk olunca öncelik de değişiyor. Haydi şimdi elimizden tutuyor; ama seneye kendi başına koşmak isteyecek sulara doğru. Dizine gelen yerde taş toplamak isteyecek. Minik bir balığın peşine takılıp gidecek. Bir karış su bile tehlikeli orası ayrı; ama çocukla denize giden insan hemen derinleşen denizdense, sığ sularda çimmeyi hatta frizbi, top oynamayı tercih ediyor çocuklarıyla.

Not: Çok yıllar önce kardeşim ve ben yüzmeyi Ören’de öğrenmiştik. Yine o yıllarda babam, ben ve kardeşim bir bota binip açılmıştık. Nasolsa deniz sığ diye epey bir gitmiştik. Sonra babam farketti ki ayakları yere değmiyor! Rüzgar da karadan denize! E ben de kardeşim de küçüğüz henüz yüzmeyi biliyor muyduk bilmem? Epey korkulu dakikalardan sonra babam botu ayakları yere değen bir yere getirdi. Öyle sığ deyip de açılmamak gerekmiş demek ki 🙂


2013 Eylül Güncellemesi…
Sezon bitmesine, sahilde genelde Burhaniye halkının, öğrencilerin veya yazlıkçıların kalmasına rağmen son model şezlong ve gölgelikler için bir saatliğine bile 30TL istemelerine şaştım kaldım. Hadi yanında içecek verseler neyse… Özel, kapalı plaj olsa neyse… Hadi tüm gün sabahtan akşama dek plajda kalacak olsak neyse… Hadi Temmuz-Ağustos, bayram tatiline denk gelse kalabalıktan oturacak yer bulamasak neyse… Diyeceğim. Zaten boş boş duruyorlardı. İşletmecilik bilen gerek; 10 TL yap dolsun hepsi, para kazan değil mi? Olmamış.

Yazar

7 Yorum Var

  1. Annemler gecen ay Oren'e yakin Pelitkoy'den yazlik aldilar. Agustos sonunda ben de annemin yanina yazliga 11 aylik kizimla tatile gidecegim. Alisveris ve eczane/hastane gibi Ihtiyaclarimizi giderebilecegimiz en yakin yer Oren sanirim. Bu konuda biraz bilgi verebilir misin? Alisveris icin Migros gibi hipermarketler var mi yoksa esnaftan mi aliyoruz? Hastanesi var midir? Eczanesi var midir? Denizi cok sogukmus diye okudum internette..Bebisi sokabilir miyim? Hasta etmeyeyim ufakligi, o kadar mi soguk? Alaz'i kac aylikken Oren'de denize sokmustun?

    • İskele, Pelitköy'e daha yakın. Eczane vardır diye sanıyorum oralarda. Hastane için, Burhaniye Devlet Hastanesi veya Edremit'te özel hastaneler mevcut. Eczane, Pelitköy'de vardır, yoksa İskele, Öğretmen Evleri, Ören ve Burhaniye'de kesin var zaten.
      Pelitköy'ün neresinde eviniz bilmiyorum; ama Burhaniye yolunda Kipa bile var. Araç olduğu sürece sıkıntı çekmezsiniz.
      Ben her yaz gidiyorum, denizi öyle çok da soğuk değil. Bodrum'la aynı gibi 🙂 Haziran'da Alaz ile birlikte yüzebildik.
      Alaz Temmuz doğumlu, Ekim'de Bodrum'da – 3 aylıkken, ertesi yaz da yaşında Ören civarında denize girdi. Kızım 6. ayından beri denizden/gölden çıkmıyor. Üşürse ağlar zaten, çıkarırsınız. Keyfi yerindeyse bırakın serinlesin 🙂 Dışarıya çıkarınca da hemen kurulayın, bezini/mayosunu değiştirin. Ağustos sıcağında birşey olmaz diye düşünüyorum.

    • Deniz öyle soğuk ki. Temmuz da bayramda donduk. Çocuklar denizden soğudu. Evet çok temiz ancak titreyerek denize de girilmez ki. Sanki kaynakta yüzüyor gibiydik.

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.