Tatile çıkmak zevkli olduğu kadar, uzun bir planlama ve doğru eşya seçimi de gerektirdiğinden daha en başından yorucu görünebilir, özellikle bebek ve çocuk da seyahatin bir parçasıysa. Seyahati kolaylaştıracak noktalara dikkat ederseniz, stresi az, neşesi bol bir tatil anınız olur.

Yolculuk Öncesi

  1. Tatilden önce çocuklarınıza çıkacağınız yolculuk ve tatiliniz hakkında bilgi verin, anlamayacak kadar küçük olsalar bile. Bineceğiniz taşıtlardan, tatilde birlikte yapacaklarınızdan, kalacağınız yerden bahsedin. Kendilerini tatilin bir parçası olarak görsünler.
  2. Yolculuğa çıkarken oyuncaklardan birini veya birkaçını hediye paketine sarın. Bebeğiniz epey oyalanacaktır onu açmakla ve hediye paketinin kendisiyle.
  3. Yolculuğa çıkan bebekler ve çocuklar pek yemez heyecandan. Yanınıza bol miktarda su ve atıştırmalık birşeyler alın ki yemek saatlerini kaçırdıklarında huysuzluk yapmasınlar. Neler alsam diye kara kara düşünmeyin, bu linke bakın.
  4. Plaja götürmelik ufak bir çadır hem bebeği güneşten korur hem de uyutmak için odaya dönmek zorunda kalmazsınız.
  5. Yola çıkmadan önce enerji veren şekerli yiyeceklerden uzak tutun minikleri.
  6. Çocukların ceplerine kaldığınız yerin adresini ve telefonunuzu bildiren notlar yerleştirin kaybolma ihtimalini düşünerek.
  7. Bavulu çocuklarla birlikte hazırlayın, hatta yanlarına almak istedikleri oyuncaklarını kendileri seçsinler. Yolda ve tatilde kullanacakları bir aktivite çantası olsun.
  8. Tatil yerinde bulamama ihtimaline karşı çocukların sevdiği birkaç favori yiyecek depolayın.
  9. Ateş düşürücü, yara bandı, ishal ilacı gibi reçetesiz ilaçları yanınıza almayı unutmayın.
  10. Kullan at tarzı önlük depolayın.
  11. Tatil bavulu nasıl hazırlanır yazıma bir göz gezdirin.

Yolda

  1. Uçakta veya trende bebeğinizi kucağınıza alıp bol bol yürüyün ki etrafa bakınsın, sıkılmasın. Başkaları da kucaklamak isterse hemen kabul edin ve bir süre dinlenin.
  2. Havaalanları ve diğer bekleme salonlarında çocuklara ayrılmış bölümleri keşfedin. Hatta siz duty free gezip alışveriş yaparken eşiniz çocuklarla oturabilir.
  3. Tek elle açılabilen, hafif ve ucuz bir bebek arabası ve kanguru/sling tarzı bir bebek taşıyıcı olsun yanınızda.
  4. Ulaşım aracınıza bindiniz; uçak, tren veya araba. Bir nedenle rötar oldu, trafik sıkıştı falan. Öfkelendiğinizi, stresinizi belli etmeyin ve neden gecikme olduğuna dair hikayeler uydurun çocuklarınıza. Bebekler için de geçerli bu önerim; tabii bol mimikli bir hikaye tercihleri olur.

Tatil Yerinde

  1. Strerilizasyon aletinin ve bulaşık makinesinin olmadığı ve bebeğin 6 aylıktan büyük olduğu (herşeyi ağzına götürdüğü) durumda eğer odanızda yoksa, otel veya motelden su ısıtıcı isteyin. Isıtıcının ağzını açık bırakıp biberon, emzik gibi iyice temizlemek istediklerinizi 5 dakika boyunca kaynatın. Eliniz ve bebeğiniz yanmasın aman dikkat!
  2. Gider gitmez çeşme suyunun güvenirliğini sorun, soruşturun.
  3. Bebeğin yaşına uygun su dolu kova, kürek ve kum onu saatlerce hatta günlerce oyalar. Tabii henüz koşturma çağına gelmediyse. Kumu ağzına götürme ihtimaline karşı yanınızda bir şişe temiz su bulundurun.
  4. Bol miktarda ıslak mendil bulunsun yanınızda. Bu arada elbisenize dökülen birşeyi ıslak mendille silince hemen çıkarıyormuş, lekeli kıyafetle gezen annelere son!
  5. Çocuklar tatilde su içmeyi de unutur; sık sık su teklif edin, idrarının kokusu ve rengi susuz kalıp kalmadığı hakkında bilgi verir.
  6. Bebeklerin tenine sinek kovucu ilaç sürmek uygun olmaz; uyudukları yerde sineklik olsun bir tül ile üzerlerini örtebileceğiniz, örtüye dolanmayacaklarından emin olun mutlaka. Sinek kovucu bir ilacı da kıyafetlerinin ellerini ve ağızlarını süremedikleri kısımlarına sıkabilirsiniz. Bebek için sinek kovucularla ilgili yazım burada.
  7. Çocuklara ve bebeklere uygun güneş kremini koruyucu faktörünü kontrol ederek kullanın. Islandıklarında tekrar uygulayın.
  8. Evdeki yemek ve uyku düzenlerini tutturmaya çalışırsanız daha rahat edersiniz. Ya da o size uysun canım birkaç gün.

Eve Dönüşte

  1. Tatilde 7/24 size alışan yavrunuzu eve döner dönmez işleriniz yüzünden bir başına bırakmayın. Elbette evini hatırlayacaktır çocuklar nihayetinde; ama ev ortamına alışmaları, yemek ve uyku düzenlerini sağlamaları için zaman tanıyın.
  2. Bazen küçük çocuklarla tatil evdeki günlerinize göre yorucu geçebilir. Dönüşte kendinize de biraz zaman ayırın dinlenmek için. Geceyarısı eve dönüp, sabah erkenden işe gitmeyin yani.
Benim aklıma gelenler bunlar şimdilik. Umarım sizlerin de paylaşacağı altın değerinde önerileriniz vardır.
Yazar

5 Yorum Var

  1. ne detayli yazmissin ne guzel 🙂 bir de zaten her tatil sonrasi farkediyosun ne eksik ne fazla ama buyudukce tabi liste daha azaliyor canim:))

    • Katılıyorum lisetenin azalmasına :)Biiz bu bayram 2 günlük bayram tatiline 4 kişilik aile olaraktan bir tane minik el çantası ile çıktık kendimle gurur duydum tıpkı çocuksuz günlerdeki gibi:)

  2. Biraz daha büyük çocuklar vede kardeşle gezenlere özellikle UNO gibi, İstanbul kart gibi, yada mıknatıslı şekil yapılan oyuncaklar gibi hem ikili hem tekli oynanacak taşıması kolay beraberde oyananabilecek oyunaklar ..
    Çocuklara verilebiliyorsa bir tane küçük fotoğraf makinası..
    Gidilecek yer deniz değilde müze yada tarihsel temalı yada doğa vbb ise konu temalı çocuk kitabı özellikle önceden okunan yada sevdiği kitapta olur..
    Gidilen yerden o yere özgü mini hatıra biblo tarzı bir koleksiyon yapması için teşvik…
    Gidilecek yer özellikle şehir gezisi ize muhakak yaşıtı bir arkadaşınıda geziye katmanın çocukta ve sizde yaratacağı motivasyon..
    Yapılabilir ise önceden çocukla beraber yer hakkında beraber araştırma belki ama ben çok başarılı olamıyorum bu konuda…Ama o yer bir arkadaşı anlatıyor ise işte bu çok etkili…
    Haritada yeri bulma şehri ülkeyi değişik boydakiharitalarla yapıldığımesafe kavramını ölçeklendirmeyi anlıyor ilginç geliyor…
    Hatta bir duvarı kocaman harita istiyorum yazılıp çizilebilen gittikleri yerleri işaretlediği henüz yapamadım böyle birşey:(
    Ama çok güzel bir puzzle var dünya haritası ve o ülkelere özgü minik bilgilerin olduğu ara ara onu çıkarıp yapıyoruz o puzzle çok seviyorum keşke biraz daha büyük çocuklar için daha geniş kapsamlısı olsa….
    Yine uzattım ben aklıma gelenler bu kadar sevgiler

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.