Uçak biletleri sadece yaz mevsiminde pahalı değildir. Kışın da yılbaşı ve okulların yarı yıl tatili öncesinde uçak bilet fiyatlarının gözle görülür şekilde arttığını fark ederiz. Özellikle Noel’in coşkuyla karşılandığı Avrupa şehirleri ya da güneşin daha çok ve uzun süre parladığı güney istikametleri için uygun fiyatlı uçak bileti bulmak kolay olmayabilir.

Avrupa’nın önde gelen şehirlerinden kış aylarında Bodrum, Antalya, Dalaman gibi havaalanlarına yani tatil yörelerine yakın yerlere direk uçuş yoktur. İstanbul üzerinden aktarmalı ulaşmak gerekir. Aktarmalı bilet satın alırken aynı firmayı tercih etmenizi öneririm. İlk uçakta değişiklik olması durumunda ikinci uçağınız hava yolu şirketi tarafından tekrar planlanır.

Popüler tatil dönemlerinde, örneğin yılbaşı için uçak bileti satın alırken nasıl daha ucuza uçak bileti buluruz? Aşağıdaki noktalara dikkat ederek…

Ucuza Uçak Bileti Bulma Yöntemleri:
  • Daha büyük havaalanlarını seçin. Küçük havaalanlarından az sayıda uçuş olur yani hava yolu şirketlerinin biletleri çabuk tükenir ve bazı durumlarda daha pahalıdır. Büyük havaalanlarında hem daha ucuza uçak bileti bulmak, hem de varış noktasına direk uçuş bulmak şansı yüksektir.
  • Bir seyahat şirketine gitmek istediğiniz yere ait uçak bileti fiyatlarını sorun. Sonra da internet üzerinden kendiniz araştırın. Genelde Enuygun.com gibi güvenilir online seyahat şirketlerinden bilet satın almak en ekonomik yöntemdir.
  • İnternetten bilet satın alırken, arama ve ödeme platformlarının kolay kullanılır olmasına dikkat edin. Karışık tasarımlı sitelerde boşuna vakit harcamayın.
  • Bilet satın almayı son dakikaya bırakmayın! Bir araştırmaya göre uçak biletini, yolculuk tarihinden 6 hafta önce satın almak en ekonomik çözüm. Bu süreden sonra fiyatlar giderek artıyormuş. Özellikle de aile boyu bilet satın alırken epey avantajlı olacaktır.
  • Twitter kullanarak. Bazı uçak şirketleri günlük indirimlerini Twitter aracılığıyla duyururlar. Sık seyahat ettiğiniz şirketleri ve acenteleri ‘follow’ tuşuna basıp takip edin. Ayrıca gerektiğinde hava şartları ya da grev yüzünden meydana gelen gecikmelerden ya da iptallerden de zamanında haberiniz olur.
  • Salı, Çarşamba ve Cumartesi günlerini seçin. Bu üç gün uçmak için en az tercih edilen günler yani en ucuza bilet bulabileceğimiz günlermiş. Herkes elbette Cuma iş çıkışı yola çıkmak ister zamandan kazanmak için. Bilet fiyatının en yüksek olduğu gündür Cuma da doğal olarak; arz-talep meselesi. Çocuklar ile seyahat söz konusu olunca dolu bir uçaktansa ekstra boş koltukları olan uçakların tercih edilmesi iyi de olur.
  • Bilet satın almadan önce internet sitelerinde yer alan karşılaştırmalı yılın / ayın en ucuz biletinin hangi gün olduğunu gösteren grafiklere göz atın. İç hatlarda ve dış hatlarda bilet fiyatlarını karşılaştırabilirsin ve böylece en ekonomik bileti sen bulabilirsin.
  • Seyahat şirketlerine üye olup uçtukça puan kazanın. O puanlarla indirimli bilet satın alabilirsin. Hatta kredi kartı puanlarınla da uçabilirsin.
  • iPhone ve Android cihazlarında uygulaması olan seyahat şirketlerini tercih edin. Tek yerden uçak bileti satın alabilir, uçuşta değişiklik yapabilir ve hatta iptal edebilirsin.

 

Yazar

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.