Kış tatili için bavul hazırlamak, yaz tatili için hazırlamaktan oldukça farklı. Üşümemek için birçok şeye ihtiyacımız var, küçücük bir bavula sığmak söz konusu bile olamaz, özellikle çocuklarla seyahat ederken.


Rüzgar, yağmur, kar veya dolu önümüze çıkabilir her an. Ya da şanslıysak, kış günü de olsa masmavi bir gökyüzünde parıldayan güneş içimizi ısıtabilir. Kim bilir? Özellikle de Avrupa’da ve Türkiye içinde seyahat ederken hava durumunu çok önceden kestirmek zor…


Yine de az eşyayla biz anneler de şık olabiliriz. Mutlaka ve mutlaka yanımızda şunlar olmalı…

  1. İster topuklu ister düz, ayağımızı sıcacık tutan ve rahat bir çift bot kesinlikle valizde olmalı.
  2. Termal giysi olmadan asla! Londra çok soğuk olmasa da rüzgarlı oldu mu insanın içini üşütür. İsviçre’de o kadar üşüdüğümü bilmem. Ben de termalleri keşfettim. Seksi ve şık olduğu söylenemez; ama normalde üşüten cici bici elbiselerin altında kimse onları farkedemez. Tayt olarak giyilenler ve askılı veya uzun kollu body şeklinde olanlar favorim. Icebreaker markayı kullanıyorum, biraz pahalı; ama kış için yaptığım en iyi yatırım.
  3. Deri eldivenleri de yakın geçmişte keşfettim. Hem şık duruyor, hem de ıslak ve soğuk hava için birebir. Özellikle de çocuklarla gezerken ve kaydırağı/salıncağı kurularken çok işe yarıyor.
  4. Dağ, orman, bayır, uzun yürüyüşler yapacağınız veya açık havada uzun süre geçireceğiniz bir gün ise, elleri ısıtan ‘Hand warmers’ olmalı yanımızda. Aktifleştirdikten sonra 7 saate dek eldiveni veya cebi sıcak tutuyor. Parkta oynarken kendini unutan ve soğuktan eli-kolu moraran çocuklar için kesinlikle gerekli!
  5. Şık da sayılabilecek kışlık manto olmadan evden çıkmam. Kış seyahatlerinde, orada burada gezerken herkesin göreceği tek şey üzerinizdeki manto olacak. İyi ve kaliteli, hatta şık olması önemli. Tabii benim için sıcak tutması da!
  6. Basit birkaç hırka, gömlek, kazak. Kış soğuğunun çözümü soğan misali kat kat giyinmekte. Ortaokuldaki fen bilgisi öğretmenim hep söylerdi, ‘Kuşlar neden üşümez? Çünkü kat kat tüyleri var, arasına hava girer’ diye. İçimizde termal olduktan sonra dışına ne istersen giy kısaca. Bir favori kot, üzerine de her güne ayrı değişik bir şey giymek en güzeli. Çözüme giden yol da, o favori kotun rengini belirlemek…
  7. Küçük bir şemsiye de bulunmalı valizde. Ne yazık ki muhtemelen ihtiyaç duyulacak!
  8. Hoş ve sıcak tutan bir bere annelerin en büyük yardımcısı. Saçı-başı taramaya vakit olmadığında bir bere ile çok cici görünebiliriz çünkü.
  9. Takılara yer varsa, alın! Bebekli olunca pek kullanamıyordum; ama iri küpeler hafif bir makyaj ile insanın havasını değiştirebiliyor!
  10. Güneş gözlüğü yaz bavulunun olduğu kadar kış bavulunun da olmaz ise olmazı. Şanslıysak güneş tepede pırıl pırıl parlayacak, öyle değil mi? Çocuklar için güneş gözlüğü seçerken dikkat edilecekler, bu yazımda.

En hafifinden, tekerlekli, içi geniş; ama kendisi küçük bir bavul seyahatleri oldukça kolaylaştırır. Bavul önerileri için şuradaki yazıma bakabilirsiniz.

Kış seyahati İtalya’ya ise…

Bu önerileri günlük hayatınızda da kullanabilirsiniz. Hepsi İsviçre’de birinci elden denenmiştir ve hala, her gün kullanımdadır 🙂

Not: Kış tatili için bavul hazırlama yazıma da bakabilirsiniz…

Yazar

2 Yorum Var

  1. Birkaç madde de ben ekleyeyim:
    -şal! Hem şık durur, hem de iç mekanlarda serin gelirse kullanılabilir. Ayrıca biz ailece kayakta da kullanıyoruz. Yün atkılar kalın geliyor, çok büyük olmayan bir şalı bir kat boyna dolamak çok daha rahat.
    -soğuk hava kremi ve lip balm (tüm aile için gerekli. Hem cildi korur hem de kar yanıklarına karşı uv filtreli olanlardan)
    -kayak otelleri için "crocs tipi terlik" kayak odasına gitmelik, otelde gezmelik birebir. Olmazsa olmazımız bizim:)
    -termal kayak otelleri için çocuk bornozu! Küçük bedenler bulunmayabiliyor, kendimizinkini götürmek kesin çözüm.

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.