Şehrin Çocuk Hali, Özge Lokmanhekim’in kurduğu çocuklu hayata dair bir site. Benden konuk yazar olmamı isteyince çocukla seyahat üzerine önerilerimi anlattım.

Çocukları ve kendimizi seyahate nasıl hazırlayacağımızdan bahsettim öncelikle. Farklı yaş grupları için farklı önerilerde bulundum. Kendi seyahatlerimizden de örnekler verdim elbette…

2 yaş altında bebeği olan annelerin seyahat etmekten çekindiğini söyledi. Bu durum için de çözümlerim var elbet de! Ne de olsa iki bebeğim de birkaç aylıkken yolculuklarımıza dahil olmuşlardı.

Okul öncesi yaş grubu, yani Alaz’ın akranları için harika fikirlerim vardı seyahate dair. Bunları da bir bir anlattım blogda. Okul çağı için de hazırlıklar yapıyorum elbette. Şunun şurasında okuma ve yazma öğrenmesine ne kaldı?

Biraz alıntı:

Çocukları ve kendimizi seyahate nasıl hazırlayalım?

Çocuklarla birlikte seyahate çıkıyorsanız, eminim çocuklardan çok kendiniz için endişeleniyorsunuz. Birkaç bavul dolusu giyecek ve eşyayı nasıl hazırlayacağınızı, otel ve uçak rezervasyonları takibini, daha birçok detayı düşünen ve kontrol eden sizsiniz elbette. Bir süreliğine durun. Eğer ki bir şey unutursanız varacağınız yerde de satın alabilirsiniz. Asıl önemli olan çocukları bu yolculuğa hazırladınız mı? 

Seyahat boyunca çocuklar tanımadığı-bilmediği ortamlarda anne ve baba peşinde oradan oraya sürüklenecekler. Küçük çocuklar için bilinmezlik büyük bir stres kaynağıdır. Ne olacağını bilmezlerse veya olaylar istedikleri gibi sonuçlanmazsa panik olurlar. Anne veya baba işler yolunda gitmediği zaman stres olursa çocuk da bir terslik olduğunu sezer. Bu da seyahat etmekten korkmasına sebep olabilir. 

Bu nedenle yola çıkmadan önce çocuklara neler olacağını, onların nerede, nasıl davranması gerektiğini anlatmak, kısacası konuşmak önemli. Özellikle de onların tedirgin olduğu durumlar varsa. Örneğin yükseklikten veya yüksek sesten korkan bir çocuğun uçağa binmesi ve normal bir yetişkin gibi davranması beklenilemez. O nedenle anne ve baba çocuklarının korku ve endişe kaynaklarını bilmeli, onların verecekleri ani tepkileri önceden tahmin etmeye çalışmalı. Kısacası, çocukları yetişkinlere göre bilindik ve normal; ama küçük bir çocuğa göre bilinmez ve değişik bu duruma hazırlamalı. Şanslıysanız, seyahatleriniz çocuklar için müthiş keyifli ve beklenen bir macera olacaktır, kargaşa değil.

Önerilerimin devamını ve yazının tamamını okumak için lütfen, Anneler Anlatıyor: Gezgin Anne Deniz Sütlü Özgül linkine gidiniz…

Yazar

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.