Palma de Mallorca, okunuşu Mayorka, Akdeniz’de yer alıyor ve Balear (Balearic) takım adalarından biri olmakla birlikte İspanya’nın en büyük adası.

Peki bu Mallorca’ya çocukla gidilir mi? Evet, elbette. İngilizler’in çocuklu tatiller için her mevsim tercih ettiği yerlerden biri üstelik. 120 plajı, ki çoğu kumlu ve denizi sığ, Maldivler’i de aratmayan renklerde denizi var.

Peki Mallorca’da çocukla neler yapılır?

İşte çocukla yapılacak 10 maddeyi yazıyorum:

1. Plajlarda vakit geçirilir. Fakat kabul edersiniz ki plaj Türkiye’de de olan birşey. O zaman daha fazla neler yaparız ona geçelim…

2. Port de Pollensa. Herkesin mutlaka görün dediği bir yer. Eski şehrin sokaklarında dolaşmak, 365 basamak ile çıkılan muhteşem manzaraya açılan tepeye çıkmak ve dükkanları gezmek ardından yakındaki plajda dinlenmek öneriliyor. Hatta o sırada bırakın çocuklar oyun alanlarında oynasın.

3. Playa de Muro. Ada’nın diğer köşelerinde kalıyor bile olsanız bu mavi bayraklı plaja gidin. Sığ suları, beyaz kumları çocuklar için cennet.

4. Alcudia şehri. Bu tarihi şehrin sokaklarında yürümek başlı başına keyifli. Pazar günleri taşlı sokaklarında büyük bir açık market de kuruluyor.

5. Aqualand ve Hidropark. Biri adanın güneyinde, diğeri kuzeyinde iki büyük su oyun parkı. Her ikisinin girişinde sıra beklememek ve giriş biletlerini indirimli almak için internet üzerinden önceden satın alın.

6. Pollensa’da paddle boarding, yani kürekli kano. Ayakta sürdüğünüz bu kanolar Zürih Gölü’nde de çok popüler bir spor. Öğrenme işini Mallorca’nın ılık ve sığ denizlerinde yapmak da en güzeli olsa gerek. 5 yaşından itibaren çocuklar da yapabiliyorlar. Yapmak istemezlerse de bir yetişkinin kullandığı kanoda oturabilirler.

7. Formentor’a bisiklet sürmek. Mallorca Balear takım adalarının bisiklet başkenti. Kıyılarda ve tepelerde bisiklet sürmek bu adada oldukça keyifliymiş. Pollensa’dan Formentor’a giden sahil yolu boyunca harika manzaralar varmış. Birçok çocuklu aile de bu yolda bisiklet kullanırmış. Göreceğiz bakalım… Bisiklet taşımaya gerek yok, kiralamak için yeterince dükkan var Pollensa’da.

8. Porto Cristo Mağaraları. Deniz kıyısında, yerin altında muhteşem mağaralar düşünün, su altında müzik konseri düşünün. Hepsi burada. Üstelik çocuklara sarkıtlar ve dikitler farkını öğretmek için daha iyi bir coğrafya dersi olamaz. Önerilen, öğle kalabalığından kaçınmak ve biletleri internet üzerinden satın almak.

9. Palma – Soller arası tren yolculuğu. 1912’den beri klasik trenler bu güzergahta işliyor. Harika manzaraları görmeye hazır olun! Bir de yanınıza güneş kremi ve su almayı unutmayın. Tek yön 1 saat sürüyor; ama tren isteyen sonrasında, Soller’den yola klasik tramvay ile limana dek devam edebilir.

10. Natura Park. Eğer ki deniz havası yoksa, Santa Eugenia doğa parkı gezmek için ideal. Küçük bir hayvanat bahçesi; ama buradaki hayvanlar hep bir yerlerden/şeylerden kurtarılmış hayvanlar yani bakıma muhtaç. O yüzden giriş paranız aynı zamanda bu hayvanlar için yaptığınız bir iyilik…

Adada, Chopin’in kışları geçirdiği köy evi de bulunan birkaç müze, Unesco dünya mirası bir başka köy olan Serra de Tramuntana, Palma Kalesi ve 24 saat boyunca inip binilen gezi otobüsleri, hatta akvaryum ve sinema da var. Bakalım hangileri sığacak bizim gezimize?

Güncelleme: Bizim Mayorka gezimize bu linkten ulaşabilirsiniz. 

Yazar

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.