Zurich

Geçen hafta Noel’in gelişi şerefine Bahnhofstrasse süslenip, püslenip, ışıklandırılacaktı. Bu sebeple de tüm şehir hareketlendi. İnanılmaz şekilde…

Geçen sene bu zamanlar, yeni doğum yapmıştım ve hastanedeydim ya da henüz eve çıkmıştım. Zürih’in bu dönemlerini kaçırmıştım. Bu sene yakaladım…

Annemi ve çocuklarımı aldım, hatta çocukların akşam yemeklerini de yanımıza aldım ve 6’da yanması beklenen ışıkları görmek üzere 5’te Bahnhofstrasse’ye vardık. Ben o caddeyi hiç bu kadar kalabalık görmemiştim.

Noel Zürih
Singing tree (şarkı söyleyen ağaç)

Geçen kış da Noel’in son günü Singing Tree, şarkı söyleyen ağaca denk gelmiştik. Bu kez ilk günündeki konserini izledik ışıklar yanana dek. Her yer insan doluydu. Kimi çocuklarıyla, kimi bebekleriyle, kimi köpekleriyle gelmiş. Tek başına gelen yaşlılar dahi vardı.

Işıkların yanmasıyla alkışlar duyuldu cadde boyunca. Mağazaların hepsi o gece geç saatlere dek açıktı. Kiminin önünde yiyecek büfeleri, kimininkinde sıcak şarap (glühwein) tezgahları vardı. Cadde boyunca birkaç noktada ise canlı müzik için konser standları kurulmuştu.

Önce çocukları doyuralım

Gelelim bize, Singing Tree meydanında bizimkilerin karnını doyurduk. Beliz bebek arabasında durmak istemiyordu; onu sırtıma aldım. Alaz ise okuldan çıkıp geldiğinden biraz yorgundu. Bebek arabasında oturmayı tercih etti. Kalabalık arasında, tramvay ve araç trafiğinin kapatıldığı caddede Beliz’i kucaklarken, baktık ki arabadaki Alaz uyumuş… Sıcak şaraplarımızı içip, müzik dinleyip, Beliz ile dans ettik biz de.

Zürih
Glühwein kokulu sokaklar

Cadde üzerindeki birbirinden hoş mağazalar, o gece için vitrinlerini yenilemiş, farklı temalarda hazırladıkları ürünlerini sergiliyorlardı. Yıllar önce Londra’da bir gece yürüdüğümüz Oxford Street vitrinleri de böyle güzel süslenmişti.

Bahnhofstrasse vitrinleri

Bahnhofstrasse
Bahnhofstrasse vitrinlerinden…

Bürkliplatz Meydanı’nda mum yapılan bir çadır var. Alaz geçen sene kreşteki arkadaşları ve ablaları ile birlikte oraya gitmiş, bana hediye kendi elleriyle yaptığı bir mum getirmişti. Yakmaya kıyamadığımdan hala saklarım. Mum yapma çadırı yine kurulmuş, etraf nasıl keskin kokuyordu. Paradeplatz’a dev bir çam ağacı yerleştirilmişti ve konser platformu kurulmuştu. Açık hava barına dönüşmüştü şehrin merkezi. Meydandaki Credit Suisse Binası da çok güzel ışıklandırılmıştı.

Zürih
Paradeplatz Meydanı

Kısa bir gece hayatı ardından Beliz’in uyku saatini kaçırmadan eve döndük.

Avrupa ülkelerini kış mevsiminde gezmenin güzelliği de Noel zamanı fark ediliyor. ‘Kış çok soğuk olur, ne giysem?’ derseniz kış bavulu için hazırladığım yazıma bakabilirsiniz.

Hepinize iyi hafta sonları…

Yazar

1 Yorum Var

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.