Bu ara bulduğum her fırsatı Aralık’taki Noel tatili ve yeni yıl tatili için internette mekan ve otel bakmakla geçiriyorum.

Tenerife mi?

Henüz nereye gideceğimize karar veremedim. Neden mi?

  • Hava ılık hatta sıcak olsun, güneş ve deniz ikilisinden faydalanalım istiyorum.
  • Biri 4 biri 1 yaşında olacak çocuklarıma uygun bir yer ve ülke olsun istiyorum; yani Afrika veya aşı gerektiren ülkeler hala liste dışı.
  • Bazı ülkeler, şehirler var çocuk 8-10 yaşlarında gezmekten daha çok keyif alır, o nedenle bazı planları erteliyorum.
  • Kış, iş ve okul stresini atmak için şöyle kafa dinleyeceğimiz, tatilin yarısında mümkün olduğu kadar sırt üstü yatacağımız, diğer yarısında bizi yormayan hızda ne var ne yok diye gezebileceğimiz farklı kültürleri göreceğimiz bir seyahat de olsun istiyorum.
  • Zürih’ten gitmesi mümkün olan yere, en fazla 1 aktarma olsun lütfen.
  • Bazı ülkeler var, gitmişken yanındaki ülkeyi, orasını, burasını görelim istiyorum; Güney Amerika turu yapmak gibi. Zaman problemi olunca oradan oraya koşturmak da istemiyorum.

Daha önce bu tarz tatillerde;

Çocuksuzken;

Çocukla yani Alaz ile;

Maldivler mi?

Aklımdaki yerlere gelince;

Tayland

Phuket’te konaklamak ve Phi Phi, Krabi gibi muhteşem yerlere de günü birlik gitmek gibi… Bu fikre eşim karşı; çünkü turizm dolayısıyla yerli halkın çok sömürüldüğünü düşünüyor. Yalan da değil…
Maldivler
Daha çok yatmak ve yüzmek üzerine bir tatil opsiyonu olacağı kesin. Uçuş süresinin uzunluğu ve 2-3 aktarma beni düşündürüyor. Daha önce de bu konuyu konuşmuştuk burada 🙂
Santa Cruz de Tenerife
Kanarya Adaları’ndan bir diğeri. Volkanik dağları ve gezilecek parkları da olan. Uçuş süresi aktarmalı da olsa en az; ama hava sıcaklığı da diğer opsiyonlarıma göre daha düşük, yirmi civarında.
Phuket mi?
Kısaca 10 günlük bir tatilde; en çok 2 günümüz yollarda veya yolun yorgunluğunu atmakla geçsin. 4 günümüz etrafı gezmekle, geri kalanı da otel imkanlarından; çocuk kulübü / havuz / plaj gibi faaliyetlerle geçsin. Var mı öneriniz veya tercihiniz?

Resimler : Expedia.com’dan alıntı.

Yazar

9 Yorum Var

  1. Mauritius! Viyana'da yaşıyoruz. Çocuksuzken gitmiştik. Viyana-Dubai (5 saat) Dubai-port louis (4,5 saat) olarak tek aktarma uçmuştuk. İklimi, denizi, kumları muhteşem! 1-2 gün ayırarak çok güzel Doğa turları yapılabilir. (Şelaleler, 7 renkli toprak, botanik bahçeler gibi)
    Temiz, ferah, güvenli bir ülke. Çocukla gidilebilir. Şiddetle tavsiye ederim.

    Phuket ve çevresindeki adalara çocuksuz bir gezimiz olmuştu. Çok da eğlenmiştik. Çılgın gece hayatı, ekstrem spor aktiviteleri, tekne turları gezinin 'highlight'ları olmalı. Ayrıca aşırı kalabalık, keşmekeş, hijyen ve güvenlik nedeniyle de çocuklar için uygun olmadığı fikrindeyim. Thailand büyüleyici bir ülke ama çocuklar büyüyene kadar ertelemekte fayda var.

    Geçen sene Şubat ayında Maldivler'e çocuklu ilk uzun uçuşumuzu yaptık. (1,5 yaş) Viyana-male (10 saat) direkt uçuş. Uçuşta ve jet lag kısmında bir sıkıntı yaşamadık. Hersey beklediğimden çok daha kolay ve keyifliydi.

    Bu sene Şubat ayında 2 çocuklu tatilimizi planlıyorum. (3 yaş ve 1 yaş) seçenekler arasında : Seyşeller, Filipinler ve Endonezya var.
    Dilerseniz gezi notlarımı ve detaylı bilgi paylaşabilirim.
    Mesafeler gözümüzü korkutmasın, çocuklarla gezmeye devam! ✌��️

    Basak Usanovic

    • Verdiğim Tarihler çok net olmamış. Düzeltiyorum:
      Maldivler tatilimiz: Şubat 2014te idi.
      Planladığım tatil: Şubat 2016 için.

    • Bu arada Seyşeller'i ben de düşünüyorum, sadece yılbaşı zamanı oldukça pahalı! 🙂 gezi notlarınız paylaşırsanız sevinirim.

  2. Merhaba,
    Yer arayisiniz halen sürüyorsa Umman'i öneririm. İstediğiniz özelliklerin hepsini barındırdığı gibi fiyat olarak Maldiv, Seyşel gibi alternatiflerin daha ekonomik olacaktır. 2 kadın ve 1 adet terrible two olarak geçen Noel tatili yaptığımız gezinin ayrıntılarını buradan okuyabilirsinizhttp://seyahatgunlukleri.com/seyahat-yazilari/ortadogu-ulkeleri/

    • Merhaba Funda, çok teşekkürler.
      Yazına şöyle bir göz attım. İlk olarak Umman nereden geldi aklına diyecektim, açıklamışsın. Çok güzel bir anlatım dilin var, blogunu devam ettirirsen severek okurum. Tabii konuk yazar olduğun yazıları da 🙂
      Bu tatili başka bir şekilde planladık. Ama Umman aklımda olacak…
      Sevgiler,
      Deniz

    • Tesekkur ederim guzel yorumlarin icin. Gunluk hayat yogunlugumda sirf kendime ait bir blogun hakkını veremeyecegimi düşündüğümden şimdilik http://www.seyahatgunlukleri.com da konuk yazar olarak çocuklu gezginlere ilham kaynağı olmaya çalışıyorum. Umman çok da ayağa düşmeden kesin alın gezi planlarına bence. Yazinin son bölümünü bu hafta yayinladik sırada horrible 3 ile Japonya var takipte kalın 😉

    • Harika! Japonya benim 2016 bahar planlarımda vardı; ama eşimle düşündük ve çocukların daha çok hatırında kalması için 2-3 sene beklemeye karar verdik. Japonya yazılarını merakla bekliyorum bu sebeple.

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.