Çocuklarla güzel bir yaz günü geçirmek için plajlar en uygun yerlerden biri.


Yaz tatilinden yeni döndük. Ailecek her günü (ya da günün bir kısmını) denizde geçirdiğimiz Çeşme ve Bodrum seyahatlerimiz oldu.

Peki, plajda biri 4 yaşında diğeri 7 aylık çocuklarımızla nasıl başa çıktık?

1. Kondisyon şart. Çocuklarla bir günü plajda geçirmek, 8 saat spor salonunda geçirmek gibi olduğundan fiziksel olarak hazırlandık. Mr Motivator ile 🙂

2. Başarının anahtarı aktivitelerde saklı. Türkiye’de milyoncu, İngiltere’de Poundland – İsviçre’de yok böyle birşey – denilen mağazalar var; oradan ucuz, kaybolursa üzülmeyeceğimiz, farklı aktiviteler içeren oyuncaklar alıp her gün yeni birini verdik.

3. Güneş kremini plaja gitmeden önce sürdük. Hem ‘Haaayır, krem sürme’ kavgaları ortalık yerde olmadı, hem de krem sürülür sürülmez kuma bulanmadılar. Sprey olanları tercih ettik ki denizden sonra da kolay püskürtülsün, pardon sürülsün.

4. Aman kaybolmasın! Plajda güvenlik görevlisi varsa çocuğu tanıştırdık. Olur da bir an ortadan kaybolursa diye.

5. Cüzdanı evde bırak! Hırsızlık açısından değerli eşyaları, kredi kartlarını otelde, evde bıraktık. Dondurma, kaynamış mısır, beach club girişi (!) için yanımıza nakit para aldık.

6. Tatil mi hamallık mı? Plaj ve araç park yeri arasında uzun yürüme mesafesi varsa, plaja taşınacak eşyaları en aza indirgedik ve herkese görev verdik. Böylece afedersiniz katır misali eşyaları biri yüklenmemiş oldu.

7. Gölge önemli… Bebek için yanıma ufak bir çadır almak güzel olabilirdi. Hem her daim gölge, hem de rahat ve kuytu bir öğle uykusu yeri. Öneririm…

Çeşme’de Beach Club

8. Olmazsa olmaz! Plastik plaj kovası ve küreği kumdan kale yapmak için yanımızdaydı; ama biz genelde kumdan pasta, börek, kek yaptık.

9. Ayaklar önemli. Taşlar arasında balık ve yengeç yakalama aktivitesi için ve sıcak kumlardan korunmak için küçük ayakları koruyan plaj ayakkabısı olsa güzel olur. Alaz’ın Keen marka sandaletleri sabah-akşam her aktivite için ayağındaydı.

10. Her yerimiz kum! Çocukları, dedeyi ve babaanneyi/anneanneyi kuma gömmeden plaj aktivitesi olmaz. Geçen yaz Alaz’ı kumdan deniz çocuğu yapmış ve pek bir eğlenmiştik.

Plajda çocukları eğlendirmek
Kumdan deniz çocuğu

11. Hava kötüyse asma suratını! Eğer rüzgar ve geniş bir alan varsa bulunduğun plajda, uçurtma uçurmak için ne bekliyorsun? Bizim plajlarda şezlonglar dip dibe olduğundan değil uçurtma uçuracak, denize yürüyecek alan yoktu. Tabii bu sayede yan şezlonglarda konuşulanlardan neler duydum neler?…

12. Başka? Rüzgar yok; ama deniz de pek hoş değil. O zaman frizbi oynamak için mükemmel bir an değil mi? Ya da plaj tenisi, plaj voleybolu, istop gibi kum plajda oynanan oyunlardan birini seçmeyi çok isterdik; ama yukarda bahsettiğim dip dibe şezlonglar olmasaydı… Çeşme’de beach club denilen yerlerde çocuklar biraz oynadı neyse ki.


13. Dalgalara birlikte atlamak ve bana denizden kova kova su taşıtmak oğlumun plajdaki favori oyunuydu. Kızım ise kum veya taş yemekle, kova içindeki deniz suyuyla elini ıslatıp emmekle meşguldu.

14. Madem giriş ücreti var… Bebekler ve çocuklar için üzerinde zıplayacakları pofuduk yastıkların bulunduğu plajlar olsun da verdiğiniz giriş ücretine değsin.

A photo posted by GezginAnne (@gezginanne) on Jul 14, 2015 at 3:59am PDT

Bir tatil de böyle geçti. Sizinki nasıldı?


Not: Bu yazı, resimdeki minderler üzerinde yazan Denizbank’ın sponsor yazısı olmadığı gibi herhangi bir Beach Club’ın da sponsor yazısı değildir… 🙂

Yazar

1 Yorum Var

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.