Dünya’nın her yerine de ben gidemem değil mi? Ben sordum, Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti’nde yaşayan ve gezmeyi seven anne Merve, bize Midilli seyahatini anlattı.

Oğlunuzla en son ne zaman, nereye gittiniz? Kaç yaşındaydı?
Geçen yaz Midilli’ye gittiğimizde Ada oğlan 9 aylıktı.

Yola çıkarken yanınıza hangi oyuncaklarını/kitaplarını aldın?
Açıkçası o zaman pek bir oyuncak sevdası yoktu bizimkinin; ama Dilek teyzesi çok güzel, içinde meyve emebileceği emzik türü bir şey almıştı. Onunla oyalandı. Bir köy ziyaretimizde hediyelik eşyacıdan bir seramik kuş şeklinde düdük aldı babası. Sonra da onu Ada’dan ayıramadık.

Merve’nin bahsettiği düdüklü kuş
Gidiş/dönüş yolculuklarında Ada nasıl davrandı? Bir sorunla karşılaştınız mı?
Ayvalık’tan Midilli’ye feribot ile geçtik. Giderken tam uyku saatiydi. İki saatlik yolculuğun yarım saatinde uyudu. Geri kalanında etrafı izledi. En sevdiği şey, yaşı gereği olsa, people watching denilen gelen geçeni, diğer insanları izlemek 🙂


Kaldığınız otel çocuklar için uygun muydu? Ne olsun/olmasın isterdiniz?
Elysion Boutique Hotel‘de kaldık. Biz normal bir odayı tercih ettik; ama daha geniş aile odaları da bulunuyordu. Ada için odaya beşik istedik ve oteldekiler hemen temin ettiler. Restoranında mama sandalyesi vardı. Okuduğuma göre bebekler için özel yemek de pişiriyorlarmış; ama biz genelde yemek saatlerinde dışarıdaydık. Gezmekten oteli sadece uyumak için kullandık. Zaten Ada da küçüktü. Bu nedenle özel bir şeye ihtiyaç duymadık. Otelin yeri şehir merkezinden biraz uzakta; ama biz araba kiraladığımızdan sorun olmadı.
Midilli’de toplu taşıma araçlarını kullandınız mı? Ada ile zor oldu mu?
Midilli Adası’nı gezerken kiralık araba ile seyahat ettik; ama adaya ulaşımda Ayvalık’tan kalkan feribotu kullandık. Ada oğlan hem etrafı, hem denizi, hem de insanları seyretmekten çok keyif aldı.
Ada feribotta
Bebek arabası götürdünüz mü? Midilli’de bebek arabası kullanmak zor muydu?
Evet götürdük. Bazı köy yolları engebeli ve çok dar olduğundan biraz zorlandık; ama çok da sorun olmadı. Agiassos mesela. Şehir içinde, kordonda gezdiğimizde epey rahat etmiştik bebek arabası yanımızda diye. Bazı yerlerde Ergo baby marka kangurumu kullanmak daha kolay oldu.

Çocuk dostu restoran, kafe bulmak kolay mıydı? Bize önereceğin yerler var mı?

Genelde sahil kenarında bizim keyif alabileceğimiz, deniz ürünleri satan aile restoranlarına oturduk. Aklımda kalanlardan biri Plomari. Deniz ürünleri oldukça lezzetliydi ve Türkiye’ye göre ekonomikti. Restoranların tümünde mama sandalyesi vardı. Ada biz ne yersek ondan yedi. (Zaten seyahatlerde genelde birşey yemediğinden pek sorun olmadı.) Bebek odası ve bez değiştirme ünitesi var mıydı, yok muydu diye hiç bakmadım bile. Ben Ada’nın bezini halka açık tuvaletlerde uzun süredir değiştirmiyorum; çünkü sifon sesinden korkuyor. Dolayısıyla biz parklardaki-bahçelerdeki bankları, sahildeki şezlongları tercih ettik hep bez değiştirmek için.
Yemek yediğimiz güzel yerlerden biri
Agiassos’ta frappesiyle ünlü bir taş kahveye oturduk. Orayı da öneririm. Hatta yakındaki pastaneden kek alıp orada yiyebilirsiniz.

Çocukla gitmek için uygun, güzel bir şehir miydi? Neler yaptınız?
Biz köyleri ve plajları gezdik. Ada da henüz küçük olduğundan ve tercih yapma şansı olmadığından bize uyum sağladı. Tek dezavataj gezerken yolda geçirilen zaman çocuklar için sıkıcı olabiliyor. Özellikle de uyumuyorlarsa. Zira Midilli büyük bir ada. Köyler arası ulaşım ve bağlantı yolları yer yer stabilize idi. Asfalt olsa bile iki şerit yani tek gidiş-tek dönüş şeklindeydi. Dolayısıyla ulaşım sırasında epey vakit kaybettik. Bir de her plaj çocuk için uygun değildi. Kum yerine genelde taş olduğundan çocukların kumda vakit geçirmesi ve hatta denize girmesi zordu. Aklımda kalan, Polimari ve Petra plajları kumdu ve güzeldi; ama Molivos tamamen taşlıktı. 


Ada’nın yeme-içme düzeni nasıldı? Ne tür yiyecekleri yedi?
Ada bir balık delisi olarak Midilli’de nerdeyse hiç balık yemedi desem! Ama zaten genel olarak bu seyahatte pek birşey yemedi. Emzirdiğim için süt ile karnını doyurdu. Yalnız bütün restoranlarda taze deniz ürünü ve taze sebzelerden yapılmış şahane meze ve salatalar mevcuttu çocuklar için.
Ada bebişin yemek saati
Uyku düzeni nasıldı? Evdekine benzer bir uyuma düzeni tutturabildiniz mi? Yerini yadırgama veya gece uyanmaları başınıza geldi mi?
Öğle uykularını genelde bir yerden bir yere giderken arabada ya da Ergo baby taşıyıcıda yani benim kucağımda yaptı. Plajdaysak da şezlong üzerinde uyudu. Gece uykularında ise evdekine göre daha sık uyandı ve soluğu yine bizim yatağımızda aldı tabii haliyle…
Ada seyahatteyken en çok neyi sevdi?
Bu tatile arkadaşlarımızla çıktık. O nedenle Dilek teyzesinin ve Deniz abisinin yanında olmasına, her daim onunla ilgilenecek, oynayacak birilerinin bulunmasına bayıldı.

Ada’nın seyahat boyunca seni şaşırttığı oldu mu? Nasıl?
Yemek konusunda şaşırttı Ada beni en çok. Hiç birşey yemedi; ama bir gün öğle yemeğinde limon yiyeceğim diye tuturdu, yedi de! Bir de son gece Midilli merkezde dolandığımızdan Ada’yı bebek arabasında uyuttuk. Biz de akşam yemeğini geç vakte bıraktık. Elbette uykuyla arası hiç iyi olmayan Ada, gecenin 11’inde tam biz yemek yerken uyanıp souvlakinin (Souvlaki bizdeki şiş kebap) tadına baktı. Pek de beğendi.

Evi ve oyuncaklarını özledi mi sence?
Düzeni özledi bence. Arabada, taşıyıcıda, orada burada uyumaktan biraz yoruldu haklı olarak.

Midilli
Yolculukta veya Midilli’de başınızdan geçen ilginç bir olay olduysa bizimle paylaşır mısın?

İlginç bir olay hatırlamıyorum; ama genel olarak insanları çok kibar, çok samimi ve çok çocuk canlısıydı. Nereye gittiysek Ada kendisiyle ilgilenecek fanlar buldu kendine 🙂

Ada ile birlikte tatile çıkmanın avantajları neydi?
Çok güzel zaman geçirdik Midilli’de ailecek ve arkadaşlarımızla. Yeni yerleri, özellikle adaları, Ada oğlan ile keşfetmek çok keyifli. Eminim ileride zevkle resimlere bakacağız birlikte.

Pişman mısın yoksa ben de gezgin bir anneyim mi dersin?
Sonuna kadar Gezginim:)

Merve’ye sorularımı yanıtladığı için çok teşekkürler. Midilli’ye (Lesbos) gitmeyi düşünen ailelere eminim yardımcı olacaktır bu bilgiler. 
Yazıda kullanılan resimler Merve ve Dilek’e ait.
Yazar

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.