Nisan ayında İtalya’ya gideceğimizi duymayan kalmadı sanırım. Gerek blogdan, gerek Facebook ve Twitter aracılığıyla birçok kişi tecrübelerini, İtalya ile ilgili yorumlarını, görülecekleri, yenilecekleri, gezilecekleri benimle paylaştı, hala da paylaşıyor. Her birinize çok teşekkürler.

Kafamızdaki plan şöyle, uçak biletlerini Roma’ya gidiş olarak satın aldık. Dört gece Roma’da konaklayacağız. Bir günümüzü, günübirlik Pompei’ye gitmek için harcayacağız. Muhtemelen tren veya otobüs turu ile. Diğer günler Roma’da ilk başta meydanları, Alaz bebek arabasında uyurken de sessizlik gerektiren veya Alaz’ın gezerken sıkılıp mızırdanacağı müze, kilise, galeri türü yerleri mesela Vatikan’ı gezmeyi planlıyoruz.

Ardından Toskana Bölgesi’nde, sanat eserlerinin çokluğuyla Louvre ile yarışan Floransa’da konaklayacağız iki gece. Roma’dan Floransa’ya trenle gitmeyi planlıyoruz, yaklaşık 2 saat sürüyor ve araba kiralamaktansa tren üçümüz için de daha eğlenceli ve dinlendirici olur diye düşündük. Tabii yanımıza çok eşya almadığımızı varsayarsak! Floransa’dan günübirlik Siena’ya, Cinque Terre’ye veya Pisa’ya kaçabiliriz. Tam olarak netleşmese de aklımızda bunlar var.

Gene trenle Venedik’e varıp, son 3 geceyi de orada, kanallar şehrinde geçireceğiz. Artık tabana kuvvet 400 köprüden de geçer miyiz yoksa vaporetto denilen toplu taşıma aracına günlük kart satın alıp vapurla 170 adayı mı gezeriz bilemiyorum. Tatilin son günlerini romantik Venedik’te, 2.5 yaşındaki oğlumuzun kanallara düşmemesi için çaba harcayarak mı geçiririz yoksa suyun ve su kenarında olmanın verdiği huzurla dondurma yalayıp kahve içerek mi geçiririz onu da bilmiyorum henüz.

Yolculuğun en güzel yanı, dönüş uçağımız Venedik’ten olduğundan Roma’ya dönmek zorunda değiliz. Tren istasyonu da, havaalanına giden otobüsün kalkış yeri de Venedik merkezinde kalacağımız otele çok yakın.

Gideceğimiz dönem Paskalya bayramı tatiline denk geldiğinden önce kalacak yer sorununu çözmek akıllıca oldu, oteller, apartmanlar neredeyse tamamen dolu!

İşim bitti mi? Elbette hayır… Daha tren biletlerini ve hangi gün nereleri gezeceğimizi planlayacağım. Neyse ki onları ayarlamak için henüz vaktim çok!

Aspetta Italia, arriviamo!

Fotoğraflar:
http://www.flickr.com/photos/paolomargari/
http://www.flickr.com/photos/catzrule/
http://www.flickr.com/photos/howardignatius/

Yazar

6 Yorum Var

  1. Cinque Terreye bence mutlak git ama çocukla 5 yeri gezip trenle inmek binmek zor olabilir…
    Pisa ben çok şey ummuyordum ama gerçekten çok güzel görülmesi gereken yer oğlum oranın hayali ile gezmişti İtalya'yı 5 dk ile kaçırdk içerisini gezmeyi gezmeyi çok isterdim içini.. Siena olmasada olur sanki..

  2. Cinque Terreye bence mutlak git ama çocukla 5 yeri gezip trenle inmek binmek zor olabilir…
    Pisa ben çok şey ummuyordum ama gerçekten çok güzel görülmesi gereken yer oğlum oranın hayali ile gezmişti İtalya'yı 5 dk ile kaçırdk içerisini gezmeyi gezmeyi çok isterdim içini.. Siena olmasada olur sanki..

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.