25 Mayıs’ta tatil için Türkiye yollarına düştük. Plana göre arkadaşlarla Bodrum’da bir otelde birkaç gün ardından babaannelerde bir hafta ardından anneannelerde bir hafta ve İzmir’de yakın akrabalara merhaba deyip geri dönecektik Alaz’la.

Herşey yolunda gidiyordu ta ki 31 Mayıs‘a dek… Sonrasını beni Twitter ve Facebook ile takip edenler bilir. Ya da neden artık blogda yeni yazı yok diye merak edenler… Çapulculuk yapmaktan blog yazmaya vaktim yoktu hala da yok. Kusura bakmayın…

Bodrum‘da olduğumuz sürede Bodrum’daki Taksim Gezi Parkı direnişine destek vermek için döküldük belediye önündeki meydana. Bir yanda deniz, bir yanda çocuk parkları, bir yanda Bodrum Kalesi bir yanda çapulcular. Böyle güzellik görmedim.

Burhaniye‘de anneanneleri ziyaret ederken her akşam tencere-tava eylemi ve Cumhuriyet Meydanı Atatürk heykeli önünde toplandık. Alaz’ı da aldık gittik. Tüm sloganları öğrendiği yetmiyormuş gibi bir de ellerini havaya kaldırıp ritm tutuyordu son gün.

Dönüşümüz İzmir’dendi. Alsancak Gündoğdu Meydanı‘na uğramadan edemedik. Akşam karanlığında yerdeki yazıları, resimleri göremesek de çadırlarıyla kamp yapan gençleri, bebekleri omuzlarında eylemlere destek veren aileleri, bayrağını sallayıp slogan atan nineleri gördük. Ve daha nicelerini tek tek yazacağım tabii dediğim gibi çapulculuktan fırsat buldum mu!

Bu arada Türkiye’deyken, Londra’da Trafalgar Meydanı‘ndan Gezi Parkı’na destek verenlerin mitingini kaçırdık. Babası gitmiş bizim yerimize. Daha sürecek gibi bu direniş ve tersleniş, o yüzden belki Londra’da belki dünyanın başka bir yerinde belki de Taksim Gezi Parkı’nda katılacağız bir sonraki DirenGeziParkı diye başlayan ve DirenTürkiye diye devam eden eylemlere.

Yazar

2 Yorum Var

  1. İzmir' den kocaman bir merhaba,
    Her yer Gezi Parkı her yer direniş….Canım bloğunu çok beğendim ve takibe aldım. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.