Ailecek tatile çıkıldığında masraflar da, kişi sayısıyla doğru orantılı olmasa da, artar. Zaten uçak / otobüs biletlerine, müze girişlerine çocuklar için de para ödüyoruz. Ne yapsak da otel odası ücretini düşük tutsak?

Genelde 12 yaş altı bir çocuk, anne ve baba ile aynı odayı paylaştığında ilave ücret ödenmez. İkinci çocuk 2 yaşından küçükse aynı odada ücretsiz kalabilir; ama ikinci çocuk da 3 yaşını doldurduysa, otel sahipleri yetişkin ücretinin %50’si kadar ekstra ücret talep eder. O da ilave yatak parasıdır zaten.
Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre 6 hafta boyunca çeşitli kanallardan otel odalarının fiyatlarını karşılaştırmışlar. İnternet üzerinden, hotels.com, booking.com, expedia.com gibi internet sitelerinden aynı tarihlerdeki oda fiyatlarını öğrenmişler. Bunlara ilave otelin kendi internet sitesinden ve direk telefonla resepsiyonu arayarak da fiyat sormuşlar. Her hafta verilen fiyatlar bir kenara not edilmiş ve görülmüş ki 6. hafta sonunda yani zaman daraldıkça en düşük oda fiyatı istenmiş müşteriden.
Uçak bileti satın almayı son haftaya bırakmamalı. Genelde fiyatlar uçuş tarihine bir ay kala artar. Öte yandan otel odası ayarlamak tabii favori sezon değilse ve illaki o otelde kalacağım demezseniz, son haftada en uygun fiyatı müşterilerine sunar.
Tabii çocukları gözönüne alarak ailelere uygun bir otel seçmeyi tercih edin. Böylece her birey tatilden zevk alacaktır. Bunun için Çocuk Dostu Otel yazıma göz atmayı da unutmayın…
İyi tatiler!
Resim: http://www.flickr.com/photos/tahitipix/2733382196/
Yazar

2 Yorum Var

  1. biz artık 12 yaşına geldik ne yazık ki:)çoğu uçak firmalarında da kurtarmıyor artık.oteli de hiç son ana bırakmadım ama uçakta gerçekten sürpriz fiyatlar yakalanabiliyor…sevgiler..

  2. Biz de yakında uçak biletine epey bir ödeyeceğiz, kucakta gidemeyecek kadar olacak. Biraz tesadüf ve şansla hem uçak hem de otel ekonomik olabiliyor.
    Sevgiler!

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.