Takvimler gösteriyor ki tam bir ay kalmış uçağa binip de Kanarya Adaları’nın 3. büyük adası olan Gran Canaria’ya gitmemize. Oteli ve uçağı aylar öncesinden ayarlamıştım. Sırada araba kiralama ve gezilecek/görülecek yerleri belirleme var. Araştırmaya başladım ve tabii sizlerle paylaşmadan edemedim neler yapılır Gran Canaria’da diye…

  • Müzeler; Kanarya Adaları gibi bir yerde müzeye mi gidilir diyebilirsiniz; ama bence hoş olur farklı ve egzotik bir ülkede lokal bir müze ziyareti. The Science Museum belki ağır kaçabilir tatil moduna; ama The Canarian Museum, The Christopher Columbus House Museum ve Guatedeque Museum ilginç bilgiler sunacaktır büyüklere olduğu kadar çocuklara da.
  • Şehir turları; otobüs veya mini trenle adanın tarihi noktalarını, gözalıcı manzaralarını, bilinen caddelerini gezmek herkes için eğlenceli olur.
  • Maspalomas Dunes Camel Saffari; deve üzerinde yapılan bir safari çocukların aklını başından alacaktır.
  • Sioux City; vahşi batı temalı park hem turistler hem de yerli halk için favori mekanların başında. Sahibi, 20th Century Fox ile anlaşıp Amerikalı mimarlara yaptırmış planını bu ilginç yerin. Pazartesi hariç hergün sabah 10 ile akşam 5 arası gezilebilir. Şimdiden listemin başında yeralmakta.
  • Muz ve tropik meyve bahçelerini gezmek için araba kiralamak akıllıca olur.
  • Araba kiralamışken ada turu yapılmalı, bir gün yeterliymiş adanın her yerini şöyle bir görmeye. Plajlar kadar yüzlerce metre yükseklikte dağlık alanlar da görülmeye değer özellikle bu adada okyanus manzarası için. Mogan, görülesi bir dağ kasabasıymış örneğin.
  • Mağaralar; adada birkaç değişik mağara görülebilirmiş. Arkeolojik kazı alanları bölgesinde ye alan Painted cave ve Four Doors, Cuatro Puertas (4 kapı) en güzelleri.
  • Las Palmas; Kanarya Adaları’nın başkenti. Birçok müze de bu şehrin merkezinde zaten. Katedral meydanı köpek heykelleri arasında çocukların koşuşturduğu bir alanmış.
  • Puerto de Mogan; bu balıkçı kasabası sahilde yürüyüş için ideal. Dükkanlar, restoranlar, kafeler, limandaki balıklar, balıkçılar ve şişman kediler çocukların ve büyüklerin ilgisini mutlaka çeker.
  • Aqualand; su parkı. Çeşitli havuzlar, kaydıraklar, oyuncaklar, deniz aslanı şovu elbette başta çocuklar olmak üzere herkesin aklını başından alacaktır. Macera seven büyükler de 22 metrelik Avrupa’nın en yüksek su kaydıraklarından kamikazeyi denemekten kaçınmayacaktır.
  • Plajlar; elbette ki. Öyle çok plaj var ki başka bir yazı konusu olabilir. Playa del İngles, Playa Maspalomas, Anfi del Mar, Playa Amadores en bilindik olanlar.
  • Oyun parkları, meyve bahçeleri, cam mavisi deniz, botanik bahçeleri, parklar… Ve her mevsim ılık ve güneşli hava. Çocuklar (ve biz büyükler) bu adadan ayrılmak istemezlerse şaşırmamalı!
Güncelleme:
Bizim Gran Canaria gezimiz için şuraya buyrun. Bakın neler yapabilmişiz çocukla?
Resimler: http://www.flickr.com/photos/jfmfoto/4639070044/sizes/m/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/tony709/6432729131/sizes/m/in/photostream/
Yazar

4 Yorum Var

  1. kanarya adalari demek harika:) bu arada yapilcak ne kadar cok sey varmis deniz alaz bayilacaktir eminim :)) bizde christmasta bruges'a gidicez bakalim 3 hafta kaldi bizimde,sizinki sicacik bizimki buz gibi bir tatil olacak desene hehehe:)

    • Evet 10 güne epey birşey sığdırabiliriz bu listeden. Brüj çok güzel bir yer, biz yaz ortası gitmiştik, bayıldık. Eminim kışın da ayrı bir güzelliği vardır. Colin Farrell'in 'In Bruges' filmini izleyin gitmeden, izlemediysenız eğer.

  2. iyi tatiller Deniz harika aydınlatıcı bir yazı olmuş heyecanla oradaki tatil anılarını bekleyeceğim

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.