Google headquarter, Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti’nin Santa Clara bölgesindeki Mountain View‘de. Biz de oradaydık ve tabii ki Google ana merkezini ziyaret edelim dedik bir akşam yemeğinde.

O bölgede yaşayanların çoğu ya Google’da, ya Facebook’ta, ya Apple’da, ya Microsoft’ta, ya Ebay, Amazon, Sony, Paypal ya da diğer teknoloji firmalarında çalışır; yani Silikon Vadisi’nde. Google, bir kampüs oluşturmuş MTV’de üniversite misali; yemekhanesi, kreşi, havuzu, spor salonu, plaj voleybolu sahası, sebze bahçesi, masaj salonu ve amfitiyatrosu olan. Hatta 5 renkli bisikletler yerleştirmiş belli köşelere bir yerden diğerine giderken kullanılsın diye. Merak edenlere; Googleplex’de hayat!

Biz gittiğimizde bahçenin bir köşesinde doğumgünü partisi vardı. Birçok da aile gördük ki anlaşılan akşam yemekleri ailelere açıktı hep. Sık sık barbekü günleri de düzenlenirmiş. Bizim gittiğimiz gün çocuklar için bir eğlence vardı. Yani çocuğunu işe getir günü. Birkaç gün sonra da bebeğini işe getir günüydü; ama bizim başka planımız olduğundan o güne katılamadık.

Dışardaki alanda Alaz’a yemek yedirdik önce. Google’daki mama sandalyeleri de ya kırıktı ya eski. Hiç şaşırmadım desem yalan olur. Zürih Google’da Stokke marka (en pahalı) mama sandalyesi varken ana merkezdekilerin eski tahta olanlardan kullanması garibime gitti.

Yemek saatine henüz vakit olduğundan ve tabii hava da muhteşem güzellikteydi, bahçede gezindik epeyce. Dinazorla poz verdik yukardaki resimde. Bir ara plaj voleybolu izledik oturup, Alaz da çakıl taşlarıyla tanıştı. Son anda müdahaleyle birini ağzına götürmesine engel olduk.

Birçok ünlünün gelip de konuşma yaptığı TGIF (Thanks God It’s Friday) sahnesi, o gün Cuma olmadığından boştu. Lady Gaga, Condoleezza Rice, David Beckham, Jane Mayer, Barack Obama gibi ünlüler yer almış bu sahnede.

İçeriye bir göz atıp çıktık hemen dışarıdaki çiçek kokulu akşamüzeri havasını kaçırmamak için. Kafeteryalar ve oyun bölümleri en çok ilgisini çeken yerlerdi Alaz’ın. Yani en çok yeni insan olan yerler 🙂

Ortalıkta fazla kimse yokken, yemek saatinde birden bir yerlerden birçok çalışan ve aileleri çıktı. Yemek çeşitleri de çok fazlaydı, tabii Amerika olması ve de çok kalabalık olması başlıca nedenler olsa gerek. Bir bölümde Çin mutfağı, diğerinde Hint yemekleri, başka bir köşede Meksika burritoları, ortada salata, meyve, çorba barları. Vegan, vejeteryan, Gluten free opsiyonları. Herşey dahil 5 yıldızlı otel mutfaklarından farkı yoktu. Elbette Alaz, bebek mamalarını reddetmiş bizimkileri gözüne kestirmişti. Neredeyse masaların yarısında küçük çocuklu aileler vardı. Anlaşılan MTV Google çalışanlarının mutfak masrafları pek yok 🙂 Yakında New York Google ofisini gezmek amacımız…

Yazar

3 Yorum Var

  1. Deniz walla agzim bes karis acik takipteyim seni simdi nerdeler diye 🙂 ya Romaya gittinizmi yakinda Roma'ya gidicez gittiyseniz bi tavsiye alayim senden ama biz Arda'yi birakip gidicez :)) bu arada istanbul'a gelicekmissiniz geldiginizde seninle ve Alazla tanismak isterim 🙂 ayrica istanbul'da hemen hemen her restoranda mama sandalyesi var ama alt degistirme her yerde var diyemem.

  2. Roma'ya eşim gitti Esra, benim de listemde, ama ben Alaz'ı da götürürüm 🙂 Vatikan'a en azından bir gün ayırın; eğer ilgi alanınızsa… Bir de Ağustos'ta tüm İtalyan halkı tatilde diye biliyorum çoğu yer kapalı olabilir yani.

    İstanbul'da sadece Perşembe gününü geçireceğiz, eğer Ortaköy taraflarına yakınsanız görüşmek isterim ben de.

    • biz haziran sonu gidicez zaten cnm,vatikana da mutlaka ugricaz planlar arasinda tavsiye icin saol :))bir de esine sorsan otel icin merkezi hangi bolgeyi tavsiye eder yuruyerek gezmek icin via veneto,trevi.termini bizim seceneklerimiz arasinda bir fikir verebilir mi ? umarim geldiginizde Ardayla Alaz'i tanistirma firsatimiz olur sevinirim:)

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.